Adevărul despre ANUL NOU

 Adevărul despre ANUL NOU

Vom vedea mai întâi cine a fost zeul Ianus al Romanilor. În latină Janus este zeul celor două fețe, a fost zeul ușilor, al începuturilor și al sfârșiturilor anului, ca și când ar fi privit anul respectiv și anul urmator.

De aceea prima lună a anului ianuarie a fost sfințită. Janus era zeul schimbări și tranziției, în momentele în care trecutul este separat de viitor. Romanii credeau că el era zeul care păzea porțile cerului, de aceea el este pictat ținând în mână o cheie mare cu care poate închide ușa trecutului an și deschide ușile noului an.

Adevăratul credincios și împlinitor al cuvântului lui YaHWeH păstrează Șabatul, care, deși în dicționare este tradus ca sâmbătă, nu se referă la asta, ci la Sabat sau pauză.

De ce se sărbătorește Anul Nou cu zgomot ?

În prezent se utilizează petarde, sirene, artificii, rachete etc. În păgânismul din trecut au făcut focuri și zgomote mari pentru a speria „spiritele rele” și a da locul „spiritelor bune”.

Iulius Cezar, împăratul roman, a făcut calendarul iulian punându-l pe Janus ca prima lună a anului și anume Januarie.

În Scrisoarea către Romani 12 versetul 1 ne spune că, prin urmare, închinarea noastră trebuie să fie rațională :

Vă îndemn*, dar, fraţilor, pentru îndurarea lui  יהוה YaHWeH, să** aduceţi♦ trupurile voastre ca o jertfă♦♦ vie, sfîntă, plăcută lui  יהוה YaHWeH: aceasta va fi din partea voastră o slujbă duhovnicească.

Să* nu vă potriviţi chipului veacului acestuia, ci transformaţi-vă ** prin înnoirea minţii voastre, ca să puteţi deosebi♦ bine voia lui יהוה YaHWeH: cea bună, plăcută şi desăvîrşită.

În Evanghelia după Marcu 7 versetele 9 și 13 Yahshua spune: 

El le-a mai zis: „Aţi desfiinţat frumos Porunca lui  יהוה YaHWeH, ca să ţineţi datina voastră. Căci Moise a zis: „Să cinsteşti* pe tatăl tău şi pe mama ta”; şi: „Cine** va grăi de rău pe tatăl său sau pe mama sa să fie pedepsit cu moartea.”

Voi, dimpotrivă, ziceţi: „Dacă un om va spune tatălui său sau mamei sale: „Ori cu ce te-aş putea ajuta este „Corban*”, adică dat lui  יהוה YaHWeH, face bine”;  şi nu-l mai lăsaţi să facă nimic pentru tatăl sau pentru mama sa.

Şi aşa, aţi desfiinţat Cuvîntul lui יהוה YaHWeH, prin datina voastră. Şi faceţi multe alte lucruri de felul acesta!”

În scrisoarea către Coloseni 2 versetul 8 Shaul (Pavel) :

Luaţi seama* ca nimeni să nu vă fure cu filozofia şi cu o amăgire deşartă, după datina** oamenilor, după învăţăturile începătoare ale lumii♦ şi nu după haMaşiya.

În Deuteronomul 7 versetul 26 spune :

Să nu aduci niciun lucru urîcios în casa ta, ca să nu fii nimicit cu desăvîrşire, tu şi lucrul acela; să-ţi fie groază de el, să-ţi fie scîrbă de el, căci este* un lucru blestemat.

Mulți invocă astăzi Harul pentru ași justifica păganismul, Harul nu înseamnă călcarea poruncilor și urmarea obiceiurilor păgăne, Harul este cunoștința adevărului din Scripturi, Măntuitorul a venit să împlinească ce este scris, ca să ne arate că Poruncile lui YaHWeH nu sunt grele, însă majoritatea a ales jugul obiceiurilor păgăne.

O persoană care știe deja adevărul și încă face aceste lucruri, nu este cu nimic deosebit față de un ghicitor și ca un idolatru. 

În 1 Samuel 15 cu 23 spune :

Căci neascultarea este tot atît de vinovată ca ghicirea, şi împotrivirea nu este mai puţin vinovată decît închinarea la idoli şi terafimi. 

Toată aceste urâciuni se vor sfârși când Yahshua HaMashiYah se va întoarce pe Pământ și pentru toate profețiile împlinite, mai este puțin timp.

Shalom Israel !!!

Comentarii