Șeful programului nuclear Iranian a fost lichidat

ȘEFUL PROGRAMULUI NUCLEAR IRANIAN A FOST LICHIDAT


Numit „tatăl bombei nucleare iraniene”, omul de știință Mohsen Fakhrizadeh, în vârstă de 63 de ani, a fost lichidat astăzi când mergea în mașină cu agenți de securitate. După un schimb de focuri, omul de știință iranian a fost dus de urgență la spital unde, în ciuda eforturilor de a încerca să-l reînvie, nu a putut rezista rănilor sale. El a fost considerat de presa iraniană ca un „martir”.

Mohsen a fost profesor de fizică și ofițer în gărzile revoluționare iraniene. "Vineri după-amiază, elemente teroriste armate au atacat o mașină care îl transporta pe Mohsen Fakhrizadeh, șeful organizației de cercetare și inovare în domeniul apărării", a informat agenția oficială iraniană, adăugând: "În timpul împușcăturilor dintre echipa sa de securitate și teroriștii, domnul Mohsen Fakhrizadeh a fost grav rănit și dus la spital ".

"Din păcate, echipa medicală nu a reușit să să-l reînvie, iar după câteva minute acest manager și om de știință a atins un grad ridicat de martiriu, după ani de eforturi și lupte".

Nu se știe dacă atacatorii au reușit să scape. Câțiva dintre agenții de pază răniți au fost duși la spitalul local.

Pentru Hossein Salami, comandantul-șef al gărzilor revoluționare, „uciderea oamenilor de știință din domeniul nuclear este cea mai violentă confruntare care ne împiedică să ajungem la știința modernă”.

Responsabilitățile au fost imediat atribuite Israelului, ceea ce nu ar fi de mirare. Pentru Hossein Dehghan, consilier al liderului suprem al Iranului Ali Khamenei, răspunsul va intra în vigoare: „În ultimele zile ale jocurilor politice ale aliatului său, sioniștii încearcă să intensifice și să crească presiunea asupra Iranului pentru a purta un război total” - a scris el Dehghan, referindu-se la Donald Trump. Și a adăugat: „Vom lovi ca fulgerul asupra ucigașilor acestui martir oprimat și îi vom face să-și regrete acțiunile!”

În 2018, prim-ministrul Benjamin Netanyahu l-a numit pe Mohsen Fakhrizadeh ca răspunzător al programului nuclear iranian. Când Netanyahu a raportat la acea vreme că Israelul a eliminat un vast dosar cu materiale iraniene dintr-un depozit din Teheran, el a avertizat: „Amintiți-vă acest nume, Fakhrizadeh!”

Până în prezent, Israelul nu a comentat încă despre uciderea acestui lider al organizației criminale reprezentate de guvernul islamic din Teheran.

Shalom Israel !!!

Comentarii