Organizația Națiunilor Unite a adoptat joi o rezoluție prin care susține că Muntele Templului este un loc sacru „unic islamic”,

 ONU DECLARĂ CĂ MUNTELE TEMPLULUI ESTE UNIC ISLAMIC


Într-o călcare rușinoasă și condamnabilă a istoriei, 139 de state membre ale Organizației Națiunilor Unite au adoptat joi o rezoluție care susține că Muntele Templului, din inima Ierusalimului, muntele biblic Moriyah, este un loc sacru „unic islamic”, numindu-l al-Haram al-Sharif.

Aceasta a fost una dintre cele șapte rezoluții pro-palestiniene și anti-Israel, adoptate joi la New York de cea de-a 4-a comisie a Adunării generale a ONU

Rezoluția care se adresa Ierusalimului a inclus un limbaj care se referea la conexiunea celor trei religii monoteiste cu Ierusalimul. În limba rezoluției, Ierusalimul este denumit „ocupat” doar în partea sa estică.

Ambasadorul Israelului la ONU, Gilad Erdan, a declarat comisiei că rezoluția "ignoră complet orice legătură dintre poporul evreu și Muntele Templului - cel mai sacru loc al nostru. Aceasta este o rușine. Încercarea îndrăzneață de a rescrie istoria nu va altera faptul incontestabil legătura evreiască cu orașul Ierusalim care datează de mii de ani ".

Erdan a adăugat: „De asemenea, nu vor modifica faptul că actuala noastră legătură cu Ierusalimul este cea mai puternică vreodată. Un număr din ce în ce mai mare de țări își mută ambasadele în Ierusalim, capitala noastră unită și indivizibilă”.

Această acțiune perfidă a ONU are loc într-un moment în care administrația Trump și-a intensificat eforturile pentru a reface legătura Israelului de Ierusalim, care este capitala statului modern și unde Templul Evreiesc, cel mai sacru loc evreiesc, a rămas încă din timpuri biblic.

„Spre deosebire de această cameră, care nu are legătură cu realitatea, un număr tot mai mare de națiuni recunosc că Ierusalimul este capitala incontestabilă a poporului evreu și a statului evreu. În calitate de ministru al securității publice, m-am asigurat că toate religiile au acces la locurile sfinte ale Ierusalimului ”- a adăugat diplomatul.

„Nicio rezoluție adoptată aici nu va modifica legătura eternă dintre poporul evreu și cel mai sacru loc al credinței noastre: Har HaBayit, Muntele Templului”, a spus Erdan.

„De-a lungul anilor, palestinienii au promovat o limbă care include doar termenul islamic„ Haram al-Sharif ”și care exclude în mod intenționat numele ebraic de Muntele Templului” - a adăugat ambasadorul.

Erdan a declarat statelor membre ale ONU: "Sprijinul dvs. a încurajat palestinienii nu numai să refuze legătura evreiască cu acest loc, ci și să refuze accesul la acesta, chiar amenințând cu violență. Prin sprijinirea acestor rezoluții, vă împărtășiți responsabilitatea pentru comportamentul lor. "

Această rezoluție este cel mai recent pas într-o lungă bătălie între Israel și statele musulmane cu privire la statutul Ierusalimului, în special Muntele Templului, care este al treilea loc cel mai sacru pentru Islam.

Următoarele țări au votat alături de Israel împotriva acestei rezoluții: 

Australia, Canada, Guatemala, Ungaria, Insulele Marshall, Micronezia, Nauru și Statele Unite.

16 țări care s-au abținut au fost:

 Austria, Belarus, Camerun, Columbia, Republica Cehă, Honduras, Kiribati, Malawi, Papua Noua Guinee, São Tomé și Príncipe, Serbia, Slovacia, Insulele Solomon, Togo, Uruguay și Vanuatu. 

Unele dintre aceste țări care s-au abținut, precum Republica Cehă, Honduras, Serbia și Malawi, au indicat că intenționează să-și mute ambasadele la Ierusalim, măsură care desemnează recunoașterea suveranității Israelului asupra - cel puțin - Ierusalimul de Vest. Atât Muntele Templului, cât și Orașul Vechi al Ierusalimului se află în Ierusalimul de Est.

Au votat în favoarea rezoluției:

 Republica Dominicană și Brazilia, două țări care au avut în vedere mutarea ambasadelor lor la Ierusalim, dar care au votat acum în favoarea acestei rezoluții perfide. 

Țările europene care au votat și ele în favoarea rezoluției : Belgia, Danemarca, Estonia, Franța, Finlanda, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Lituania, Olanda, Polonia, Portugalia, Spania, Suedia și Regatul Unit.

Zaharia Capitolul 12

1. Prorocia, cuvântul lui יהוה YaHWeH despre Israel. Aşa vorbeşte יהוה YaHWeH care a întins* cerurile şi a întemeiat pământul, şi a întocmit** duhul omului din el:

2. „Iată, voi preface Ierusalimul într-un potir* de ameţire pentru toate popoarele dimprejur şi chiar pentru Iuda, la împresurarea Ierusalimului. 

3. În ziua aceea*, voi face din Ierusalim o piatră grea** pentru toate popoarele. Toţi cei ce o vor ridica, vor fi vătămaţi, şi toate popoarele pământului se vor strânge împotriva lui.

Shalom, Israel  !!!

Comentarii

  1. Problema Ierusalimului o va rezolva DOMNUL ISUS HRISTOS la a doua venire definitiv fiind SCUNUL LUI DE DOMNIE

    RăspundețiȘtergere
  2. O Rusine din partea acestei organizatii asa-zisa internationala, din pacate cazuta pe mana stangistilor si a islamistilor !

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)