Erdogan, discurs șocant: "Ierusalimul este orașul nostru"

 Erdogan, discurs șocant: "Ierusalimul este orașul nostru"

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, se adresează parlamentarilor turci la Ankara. 1 octombrie, 2020. Foto: Profimedia Images

Președintele turc Recep Tayyip Erdoğan a declarat, joi, într-un discurs în fața Parlamentului de la Ankara, că Ierusalimul aparține Turciei, referindu-se la controlul exercitat de Imperiul Otoman asupra orașului timp de o mare parte a erei moderne, transmite The Times of Israel.

“În acest oraș pe care a trebuit să-l părăsim în lacrimi în timpul Primului Război Mondial, este încă posibil să dai peste urme ale rezistenței Otomane. Așa că Ierusalim este orașul nostru, un oraș de la noi”, le-a spus Erdogan parlamentarilor turci în timpul unui discurs politic important în Ankara. “Prima noastră qibla (direcția de rugăciune în islam) al-Aqsa și Cupola Stâncii în Ierusalim sunt moscheile simbolice ale credinței noastre. În plus, acest oraș este casa locurilor sfinte ale Creștinismului și Iudaismului”, a mai spus președintele turc.

Imperiul Otoman a stăpânit Ierusalimul din 1516 până în 1917. Turcia modernă, statul successor, a subliniat de multă vreme conexiunea sa durabilă cu orașul sfânt, condamnând în mod regulat presupusele eforturi ale Israelului de a-l “iudaiza” și recunoașterea de către administrația SUA în decembrie 2017 ca fiind capitala Israelului.

Ierusalimul a fost capitala Israelului de când statul a fost fondat, iar evreii au o istorie de mii de ani în oraș, susținută de ample descoperiri arheologice.

În timpul unui lung discurs la începutul noii sesiuni parlamentare din Turcia, Erdogan s-a plâns timp de câteva minute de soarta Ierusalimului și a cauzei palestinienilor.

“O altă criză pe care țara noastră și națiunea noastră o urmăresc cu atenție este opresiunea Israelului față de palestinieni și practicile nepăsătoare care nu iau în considerare intimitatea Ierusalimului”, a spus el spre sfârșitul discursului.

“Problema Ierusalimului nu este o problemă geopolitică obișnuită pentru noi. În pimul rând, actualul aspect fizic al Vechiului Oraș, care este inima Ierusalimului, a fost construit de către Suleiman Magnificul, cu zidurile sale, bazaar, și multele clădiri. Strămoșii noștri și-au arătat respectul timp de secole prin păstrarea acestui oraș la mare stimă”, a mai afirmat liderul de la Ankara.

Palestinienii au trăit în Ierusalim “timp de mii de ani”, însă au fost ocupați iar drepturile lor au fost încălcate, a mai adăugat Recep Tayyip Erdoğan.

Acesta a jurat să “urmărească cu atenție” problema palestiniană.

“Considerăm ca fiind o onoare din partea țării noastre și a națiunii să exprimăm drepturile pentru poporul palestinian oprimat, cu care am trăit timp de secole. Cu această înțelegere, vom urmări atât cauza palestiniană, care este rana sângerândă a conștiinței globale, cât și cazul Ierusalimului până la sfârșit”, a precizat președintele Turciei.

Ministerul de Externe al Israelului a refuzat să comenteze pentru The Times of Israel discursul lui Erdogan.

Erdogan: Se încearcă iar excluderea Turciei din ordinea mondială

În timpul unui discurs de inaugurare a Spitalului din orașul Konya, președintele Erdogan a declarat: “Toți actorii comunității internaționale au trebuit să ia Turcia în considerare în ecuațiile regionale și globale, ca rezultat al poziției noastre determinate, active și neclintite. Suntem acum o țară care are un loc esențial atât pe teren cât și la masă”, potrivit administrației prezidențiale de la Ankara.

Atrăgând atenția către transformarea accelerată a lumii datorită pandemiei de COVID-19, Erdogan a spus: “Eforturile țării noastre care au fost recent desfășurate atât acasă cât și în afară nu sunt independente de acest proces global de transformare. Precum s-a petrecut cu un secol în urmă, precum în urmă cu jumătate de secol, se încearcă iar excluderea Turciei din ordinea mondială care este restructurată. Aproape toate zonele de criză care țin ocupată lumea se află în jurul țării noastre. Imaginea care iese când interconectezi acele puncte de criză de la Siria la Mediterană, la Caucaz indică o încercare flagrantă de a pune Turcia sub asediu. Am prevăzut acest complot în avans. (...)

Mai mult, cu insistența noastră că «lumea este mai mare decât cinci», am dat un mesaj către cei care, ca să zicem așa, au obstrucționat sistemul global că asta nu va fi atât de ușor. Acei care, făcându-se că nu aud cuvintele noastre și diminuând eforturile noastre, au nesocotit țara noastră și au încercat să meargă mai departe cu vechile lor obiceiuri, în cele din urmă văzând că adevărul nu era în niciun fel precum și-au imaginat”.

Erdogan a mai subliniat faptul că “orice loc care ne amenință este o zonă de operațiuni pentru noi”.

sursa : https://www.digi24.ro/stiri/externe/erdogan-discurs-socant-ierusalimul-este-orasul-nostru-1378451?fbclid=IwAR1HzDCwFWL9R8tqADXP2xH8ImXPLh6LCYCDGsfS5Lf9o8SdybHDIJ946bI&__grsc=cookieIsUndef0&__grts=53391378&__grua=a905b5f9ea1adaa50a396b9abf94e4ec&__grrn=1

Apocalipsa 17 :

4. Femeia aceasta era* îmbrăcată cu purpură şi stacojiu; era împodobită** cu aur, cu pietre scumpe şi cu mărgăritare. Ţinea♦ în mînă un potir de aur plin♦♦ de spurcăciuni şi de necurăţiile curviei ei.

nici o altă țară din zona profetică a Orientului Mijlociu nu este atăt de bogată ca Arabia Saudită

5. Pe frunte purta scris un nume, o taină*: „Babilonul cel** Mare, mama♦ curvelor şi spurcăciunilor pămîntului.”

răspunsul îl găsim în versetul 2. Cu* ea au curvit împăraţii pămîntului; şi locuitorii pămîntului s-au** îmbătat de vinul curviei ei!”..... Meca situată în Arabia Saudită, locașul din care a ieșit religia Babiloniană contrară Scripturilor și a Torei și care în decursul a miilor de ani a provocat moarte poporului Israel inclusiv celor care ne descrie versetul 6

6. Şi am văzut pe* femeia aceasta, îmbătată de** sîngele sfinţilor şi de sîngele ucenicilor♦ lui יהושע Yașua. Cînd am văzut-o, m-am mirat minune mare.

Femeia / Curva cea Mare / Sistemul Religios al Balaurului/Satanei a fost și este practicat de cei 7 munți /capete, sub diferite forme, dar cu același scop și direcție a Balaurului / HaȘatan, care în toți acești aproape 6 mii de ani urmărește să distrugă pe poporul lui Israel, pe cei care poartă sigiliul Tatălui ceresc, care este numele lui Yahweh pe frunțile lor, și care împlinesc poruncile și rănduiala lui Yahweh Eylohim 

7. Şi îngerul mi-a zis: „De ce te miri? Îţi voi spune taina acestei femei şi a fiarei care o poartă, care are cele şapte capete şi cele zece coarne.

Femeia / Religia este situată pe 7 munți/7 imperii care sunt Cele șapte capete / puteri orientale : 

1. Egiptul, 2. Asiria,  3. Babilonul,  4. Medo Perșii,  5. Grecia,  6. Roma,  7. Imperiul Islamic Turco Otoman.... cele 10 coarne sunt 10 împărați care ies din aceste imperii și care dau putere Fiarei a opta, fiara Imperilului Otoman care își pierde puterea în 1920, reprezentată în Scripturi ca o rană de moarte dar care în decurs de 100 de ani rana se vindecă și după cum vedem rolul Turciei este aproape nelipsit din toate conflictele mediului orient unde Turcia încearcă să-și refacă influența, inclusiv prin știrea publicată și anume vrea să pună măna pe cetatea lui Yahweh din Ierusalim

8. Fiara pe care ai văzut-o era, şi nu mai este. Ea are* să se ridice din Adînc şi are să** se ducă la pierzare. Şi locuitorii pămîntului, ale♦ căror nume n-au fost scrise de la întemeierea lumii în Cartea Vieţii, se♦♦ vor mira cînd vor vedea că fiara era, nu mai este, şi va veni.

dacă privim cu atenție putem vedea un exemplu de vindecare a Fiarei și anume în decursul acestor 100 de ani Turcia a populat Europa și unde în multe cazuri sunt de necontrolat și de neoprit, care la urmă va duce la destabilizarea Europei cu sprijinul celorlalte națiuni islamice radicalizate care au populat Europa în decursul anilor și care contiunuă să vină după cum descrie scriptura ca niște lăcuste și nimeni nu-i poate oprii, nici măcar miliardele de Euro pe care le dă UE lui Erdogan ca să nu dea drumul celor care sunt fugiți de conflictele recente din Orientul Mijlociu.

9. Aici* este mintea plină de înţelepciune.  Cele** şapte capete sunt şapte munţi pe care şade femeia.  

7 Munți / 7 Imperii......1. Egiptul, 2. Asiria,  3. Babilonul,  4. Medo Perșii,  5. Grecia,  6. Roma,  7. Imperiul Islamic Turco Otoman

11. Şi fiara, care era, şi nu mai este, ea însăşi este al optulea împărat: este din numărul celor şapte, şi* merge la pierzare. 

Imperiul Otoman a stăpânit Ierusalimul din 1516 până în 1917 --- fiara, care era---al optulea împărat: este din numărul celor şapte

12. Cele* zece coarne pe care le-ai văzut sunt zece împăraţi, care n-au primit încă împărăţia, ci vor primi putere împărătească timp de un ceas împreună cu fiara.

Cele* zece coarne pe care le-ai văzut sunt zece împăraţi - sunt 10 țări ale Islamului radicalizat

13. Toţi au acelaşi gînd şi dau fiarei puterea şi stăpînirea lor.

14. Ei* se vor război cu Mielul; dar Mielul îi va birui, pentru că** El este Stăpînul stăpînilor şi Împăratul împăraţilor. Şi♦ cei chemaţi, aleşi şi credincioşi, care sunt în El, de asemenea, îi vor birui.”

războiul dintre Edom&Esau cu Israelul fizic și spiritual care va duce ca Mielul/YahShua al lui Israel va învinge el însuși această Bestie a zilelor din urmă.

15. Apoi mi-a zis: „Apele* pe care le-ai văzut, pe care şade curva, sunt** noroade, gloate, neamuri şi limbi.

Apele* pe care le-ai văzut, pe care şade curva mai reprezintă și poziționarea geografică a Arabiei Saudite pe care șade curva, și anume Mecca și Medina antică de unde a ieșit religia Babilonică care se adapta la fiecare imperiu care urma să vină.

16. Cele zece coarne pe care le-ai văzut şi fiara vor* urî pe curvă, o vor pustii şi o vor lăsa goală**. Carnea i-o vor mînca şi o♦ vor arde cu foc.

Cele zece coarne pe care le-ai văzut şi fiara vor* urî pe curvă, dacă ați observat, cu cateva zile în urmă Emiratele Arabe Unite au stabilit un acord de pace cu Israelul, însă Turcia/Fiara împreună cu mai multe state islamice radicale urîsc acest tratat de pace și bineînțeles Iranul este dușmanul de moarte al Arabiei Saudite.

17. Căci* יהוה YaHWeH le-a pus în inimă să-I aducă la îndeplinire planul Lui: să se învoiască pe deplin şi să dea fiarei stăpînirea lor împărătească, pînă** se vor îndeplini cuvintele lui  יהוה YaHWeH.

18. Şi femeia pe care ai văzut-o este* cetatea cea mare, care** are stăpînire peste împăraţii pămîntului.” 

19. Cetatea* cea mare a fost împărţită în trei părţi, şi cetăţile păgînilor s-au prăbuşit. Şi יהוה YaHWeH Şi-a** adus aminte de Babilonul cel mare, ca să-i♦ dea potirul de vin al furiei mîniei Lui.

20. Toate* ostroavele au fugit, şi munţii nu s-au mai găsit.

21. O* grindină mare, ale cărei boabe cîntăreau aproape un talant, a căzut din cer peste oameni. Şi oamenii** au hulit pe יהוה YaHWeH, din pricina urgiei♦ grindinei, pentru că această urgie era foarte mare.

linkuri utile : 

http://israel-shabbat-shalom.blogspot.com/2019/03/fiara-zilelor-noastre.html

Comentarii