Ierusalim o piatră grea pentru toate popoarele.

"Iata, voi preface Ierusalimul intr-un potir de ametire pentru toate popoarele dimprejur si chiar pentru Iuda, la impresurarea Ierusalimului. (Zah.12:2)

DONALD TRUMP - Statele Unite ale Americii
În prima zi a celei de-a 73-a Adunări Generale a ONU, președintele american Donald Trump și-a menționut decizia de a muta ambasada țării sale în Ierusalim.

ERDOGAN - Turcia

În mod ironic, după discursul președintelui Trump a fost Erdogan, dictatorul tiran al Turciei, care a început să acuze Consiliul de Securitate al ONU că este "tăcut" în fața "masacrului" palestinienilor.

Și dictatorul crud turc a continuat: "Cei care rămân tăcuți în fața oprimării palestinienilor prin reducerea asistenței lor umanitare nu măresc decât curajul opresorilor".

Și, bineînțeles, musulmanul cu pretenții, califul nu a putut să nu răspundă la întrebarea Ierusalimului: "Chiar dacă întreaga lume se întoarce înapoi, noi, Turcia, vom continua să stăm cu palestinienii oprimați și să protejăm statutul istoric și juridic al ... Ierusalimului ".

 ROUHANI - Iran
În discursul său din cadrul celei de-a 73-a Adunări Generale a ONU, președintele iranian Rouhani a acuzat Israelul că este "cea mai mare amenințare la adresa păcii mondiale":

"Infracțiunile nenumărate ale Israelului împotriva palestinienilor nu ar fi fost posibile fără asistența politică și militară a Statelor Unite".

În ceea ce privește Ierusalim și schimbarea ambasadei SUA în capitala Israelului, Rouhani numit această decizie a lui Trump ca „abominabilă“, afirmând în continuare că legislația recentă a Knesset-ului care definește Israelul ca statul națiune a poporului evreu a fost „rasistă și o" manifestare de apartheid".

FRANȚA - Macron
În aceeași zi, președintele francez Emmanuel Macron a luat, de asemenea, etapa ONU de a critica inițiativele unilaterale legate de problemele lumii, în mod evident ca scop în discursul său criticând poziția administrației Trump privind Orientul Mijlociu (Iran și conflictul arabo-israelian) .

"Ce poate rezolva criza dintre Israel și Palestina?" - a pus la îndoială liderul european decadent, adăugând: „Există inițiative unilaterale,  zdrobirea drepturilor legitime ale poporului palestinian pentru a legitima pacea,  subestimarea dreptului Israelului echitabil pentru securitatea sa.“

Și, în imposibilitatea de a scăpa de tema "Ierusalim". Macron a adăugat: "Nu există o alternativă credibilă la soluția celor două state, care să trăiască alături în pace și securitate cu Ierusalimul ca capitală".

Regele ABDULLAH - Iordania
În discursul său în aceași zi, regele Abdullah al Iordaniei a subliniat situația dificilă a refugiaților palestinieni, profitând chiar de a respinge ideea unei soluții de un stat, în care palestinienii vor fi absorbiți în statul evreu. Pentru Abdullah, o astfel de propunere are "o realitate urâtă și antidemocratică".

Pentru regele iordanian, "negarea îndelungată a unui stat palestinian" este "chestiunea cheie a crizei" din regiune.

„Numai o soluție a două state, bazată pe dreptul internațional și rezoluțiile ONU în cauză prin faptul că acestea pot satisface nevoile ambelor părți: un capăt al conflictului, un stat palestinian viabil, independent și suveran în interiorul frontierelor din 1967, cu Ierusalimul de Est ca capitală, și un Israel sigur, o parte integrantă a regiunii sale, recunoscută de statele arabe și musulmane ale lumii ".

SISI - Egipt
Ziua 25 nu se putea încheia fără discursul președintelui egiptean Abdel Sisi, care a urcat la podium pentru a susține că arabii sunt pregătiți pentru pace. Potrivit lui, "Nu este timp de pierdut în discuții" despre conflictul israelo-palestinian, afirmând că sunt deja cunoscute condițiile unui acord final pentru pace.

"Reiterez ceea ce am spus de mai multe ori, inclusiv pe acest podium: arabii sunt disponibili pentru a-și extinde mâna pentru pace". El a adăugat: "Nu putem vorbi despre acordurile de pace ca un principiu de bază al ONU și ca un semn de credibilitate, fără a menționa problema palestiniană".

"Acesta este un exemplu perfect al eșecului comunității internaționale de a găsi o soluție justă bazată pe legitimitatea internațională a rezoluțiilor ONU care sprijină înființarea unui stat palestinian cu capitală ca Ierusalimul de Est ".

PORTUGALIA - Marcelo
Chiar și președintele portughez, Marcelo Rebelo de Sousa, a reușit să se pronunțe miercuri asupra problemei conflictului israeliano-palestinian și asupra Ierusalimului: "Stabilizarea și pacea susținută în Orientul Mijlociu necesită soluționarea conflictului israelo-palestinian".

El a adăugat: „Bunul simț obligă o reluare a procesului de negocieri credibile, a se uita la toate problemele legate de statutul final, inclusiv problema Ierusalimului, și care să conducă la o soluție viabilă a două state, bazată pe coexistența în pace și securitate Israeliană și Palestina ".

Mahmud Abbas liderul Autorității Palestiniene
Aceasta a fost, probabil, declarația cea fără precedent auzită în Adunarea Generală a ONU

În discursul său de joi, la sediul ONU, liderul Autorității Palestiniene, Mahmud Abbas, a încercat în orice fel să provoace solidaritate internațională cu pretențiile sale, apelând la președintele Donald Trump pentru a revoca deciziile sale referitoare la Ierusalim și de tăiere a fondurilor pentru organizațiile palestiniene.

Liderul arab a folosit podiumul ONU de a face apel încă o dată la lume să recunoască „statul palestinian.“ 

NETANYAHU - Israel
NETANYAHU demască IRAN și ipocrizia Europeană într-un discurs plin de dovezi vizuale legate de programul nuclear al Iranului, premierul israelian a spus că Iranul continuă să dezvolte programul său nuclear, ascunzându-și răspândirea la tot acest echipament în zone civile.


Netanyahu și-a demonstrat consternarea și dezamăgirea cu privire la poziția europeană față de programul nuclear Irania de a nu impune sancțiuni asupra regimului iranian, criticând această poziție și adăugând dovezi suplimentare ale prezenței iraniene în Liban prin intermediul grupului terorist Hizballah.

Într-un mesaj direct adresat liderilor Iranului, premierul israelian a spus: „Iran: suntem cu ochii pe voi“, și Netanyahu a avertizat: „Ce se ascunde Iranul, Israelul va găsi.“ „Israel stie ceea ce faci, și cănd se face „- a adăugat primul-ministru în mesajul său dictatorilor anti-sioniști iranieni.

În discursul lui Netanyahu la Națiunile Unite, liderul statului evreu a mulțumit lui Trump și ambasadorului Halley pentru tot sprijinul acordat Israelului.  Abbas a fost acuzat de către Netanyahu că plătește teroriștii care ucid evrei, dezvăluind ipocrizia lui Abbas care acuză Israelul de „rasism“ și „apartheid“, atunci când, de fapt, Abbas este un terrorist.

Așa cum deja a devenit un obicei, Netanyahu a încheiat discursl său pe podiumul ONU cu referire la istoria poporului evreu: „de fiecare dată când vin aici, mă simt privilegiat să fiu aici în calitate de prim-ministru al statului evreu și democratic al Israelului. Unii cred că Israelul nu poate fi atât evreu cât și democratic.

Acest lucru este fals. Israel este, și va fi întotdeauna așa. De la Avraam și Sara a avut loc călătoria  spre Țara Promisă, de aproximativ 4000 de ani, țara lui Israel a fost patria noastră. Acesta este locul în care Isaac și Rebeca, Iacov, Lea și Rahela au ținut legământul lor veșnic cu Elohim.

 „Nici un alt oraș nu a fost atât de des menționat ca“ o problemă care trebuie rezolvată ca orașul Ierusalim, capitala Israelului. De ce Ierusalimul trebuie să fie atât de important și o situație îngrijorătoare pentru lume? pentru cei care cunosc profețiile biblice, Răspunsul este evident ...

Din ce în ce mai mult, Ierusalimul este factorul divizionar și determinant în politica internațională...

"Iata, voi preface Ierusalimul intr-un potir de ametire pentru toate popoarele dimprejur si chiar pentru Iuda, la impresurarea Ierusalimului. 

In ziua aceea, voi face din Ierusalim o piatra grea pentru toate popoarele. Toti cei ce o vor ridica, vor fi vatamati, si toate neamurile pamantului se vor strange impotriva lui. In ziua aceea, zice Yahweh, voi lovi cu ameteala pe toti caii si cu turbare pe cei ce vor calari pe ei; dar voi avea ochii deschisi asupra casei lui Iuda si voi orbi toti caii popoarelor.

Capeteniile lui Iuda vor zice in inima lor: "Locuitorii Ierusalimului sunt taria noastra, prin Yahweh al ostirilor, Elohim al lor." In ziua aceea, voi face pe capeteniile lui Iuda ca o vatra de foc sub lemn, ca o faclie aprinsa sub snopi; vor mistui in dreapta si in stanga pe toate popoarele de jur imprejur, iar Ierusalimul va fi locuit iarasi la locul lui cel vechi.

Yahweh va măntui mai intai corturile lui Iuda, pentru ca slava casei lui David si fala locuitorilor Ierusalimului sa nu se inalte peste Iuda. In ziua aceea, Yahweh va ocroti pe locuitorii Ierusalimului, asa ca cel mai slab dintre ei va fi in ziua aceea ca David; si casa lui David va fi ca Elohim, ca Ingerul lui Yahweh inaintea lor.

In ziua aceea, voi cauta sa nimicesc toate neamurile care vor veni impotriva Ierusalimului.

Atunci voi turna peste casa lui David si peste locuitorii Ierusalimului un duh de indurare si de rugaciune, si isi vor intoarce privirile spre Mine, pe care L-au strapuns. Il vor plange cum plange cineva pe singurul lui fiu, si-L vor plange amarnic cum plange cineva pe un intai nascut.

In ziua aceea, va fi jale mare in Ierusalim, ca jalea din Hadadrimon, in valea Meghidonului.(Zaharia 12) ... Shalom Israel !!!

Comentarii