Tensiunea israeliano-iraniană

Tensiunea israeliano-iraniană

Iranul, Hizballah, trupele siriene s-au concentrat în fața la Quneitra și Daraa

Spre deosebire de rapoartele generalizate, forțele siriene, iraniene și Hizballah intrau în sudul Siriei vineri, 1 iunie, aproape de hotarele iordaniene și israeliene (Golan). Nici Israelul, nici Iranul nu au aprobat eliminarea propunerilor, pe care joi presedintele rus, Vladimir Putin, le a predat prim-ministrului Binyamin Netanyahu și ministrului Apărării General Serghei Șoigu și cel israelian, Avigdor Lieberman,.

De fapt, sursele militare DEBKAfile raportează că aceste rapoarte au fost în mod clar negate de cele patru mișcări militare făcute de Iran, Siria și Hizballah în ultimele 24 de ore:

Generalul iranian Qassem Soleimani a comandat forțe suplimentare pentru ași consolida cele trei centre de comandă ale Gărzilor Revoluționare din sudul Siriei. Acestea sunt situate în Izra, alături de Daraa, la granița iordaniană, în al-Kiswah, la sud de Damasc (locurile unde au avut loc atacurile aeriene israeliene mai multe ori din februarie); și Khan Arnaba, în afara orașului  Quneitra din Golan, pe care o împărtășesc oficialii iranieni cu Hizballah. Noile rachete iraniene de apărare aeriană au fost livrate în centrele de comandă consolidate.

O convocare generală a fost declarată joi pentru militiile shia importate din Iran, inclusiv Hizballah. Batalionul palestinian al Brigăzilor Al-Qods din Iran a fost transferat în regiunea Quneitra, la mică distanță de granița Golan din Israel.

Ei au fost uniți printr-o nouă infuzie de trupe din Divizia a 4a a armatei siriene. În Damasc, regimul lui Assad a bătut tobe de război cu voturi pentru o luptă epică pentru a prelua Quneitra din mâinile rebelilor. Cu toate acestea, experții noștri militari subliniază faptul că armata siriană are puține puteri pentru a lupta în același timp cu două ofensive, atât în ​​Daraa, cât și în Quneitra.

Uniformele militare siriene au continuat să fie distribuite vineri luptătorilor din Hizballah trimiși în Golan sirian. Aceste unități șiite libaneze au preluat aspectul contingentelor militare siriene, urmând exemplul rusesc de distribuire a uniformelor militare ucrainene pe frontul est-european din Donbas.

Sursa militară și de informații ale DEBKAfile subliniază că nu există niciun acord între Rusia și Israel, sau Rusia, Iranul și Siria, pentru ca forțele iraniene și Hizballah să părăsească Siria din sud. Este logic că Teheranul nu va accepta niciodată un acord de a-și îndepărta personalul militar din sud, în timp ce Israelul este liber să continue să atace țintele militare iraniene în altă parte în Siria. Rapoartele de informații privind retragerea trupelor iraniene și Hizballah sunt trase doar din surse rusești. https://www.debka.com

Comentarii