50% dintre cei internați în Israel pentru coronavirus sunt evrei ultra-ortodocși

Raport: 50% dintre cei internați în Israel pentru coronavirus sunt evrei ultra-ortodocși

Post thumbnailMai mult de jumătate dintre persoanele care sunt internate din cauza bolii cunoscute sub numele de COVID-19 aparțin comunității evreiești ultra-ortodoxe; în ciuda faptului că reprezintă doar 10% din populația țării, conform rapoartelor de pe canalele TV 12 și 13.

Conform datelor neoficiale furnizate canalelor, aproximativ 60% dintre israelienii care au fost internați în Unitatea de Terapie Intensivă din Spitalul Sheba, Tel Hashomer, cel mai mare spital din țară, sunt ultra-ortodocși, în timp ce în alte Centre medicale din țară se estimează că 50% din cazurile de coronavirus corespund membrilor acestui grup.

Dacă aceste cifre sunt corecte, procentul de contagiune în comunitatea ultraortodoxă este uluitor.

Datele recente publicate de Ministerul Sănătății indică o concentrație ridicată de persoane infectate în comunitățile din Ierusalim și Bnei Brak, la marginea orașului Tel Aviv.

Între timp, resentimentele publice împotriva comunității ultra-ortodoxe cresc, pe măsură ce imaginile membrilor grupului sunt răspândite, batjocorind restricțiile stricte impuse de Guvern privind circulația oamenilor și adunările publice.

Demografia coronavirusului  în Israel

Numărul persoanelor implicate în Covid-19 crește zi de zi în țară. Există anumite sectoare ale societății israeliene care sunt mai expuse.

Orașul Bnei Brak, cu majoritatea ultra-ortodocșilor, ocupă cel de-al doilea oraș din Israel cu cel mai mare număr de infectați: 505. Creșterea sa a fost exponențială în ultimele zile. Vineri au raportat 267 de cazuri în Bnei Brak. În acest oraș există mai mulți infectați decât în ​​Tel Aviv (263), care are 250 de mii de locuitori.

Complexul de verificare din Bnei Brak a început să ia examene pentru rezidenți. Deoarece mulți dintre ei nu au vehicule private, ambulanțele MDA le ridică direct din complexul de testare și apoi le duc înapoi la domiciliu.

În legătură cu situația din Bnei Brak, ministrul sănătății, Yaakov Litzman a spus: „Ceea ce se întâmplă este groaznic și oribil, în fiecare zi care trece este Pikuach nefesh (principiul dreptului evreiesc potrivit căruia păstrarea vieții umane anulează practic orice alta regulă religioasă) ".

Ierusalimul este primul. Capitala are 568 infectați cu coronavirus. 
Tel Aviv completează podiumul. Primele 10 locuri sunt completate de: Ashkelon (108), Rishon LeZion (95), Petah Tikva (91), Modi'ín (79), Ramat Gan (76), Netanya (75) și Ashdod (73).


Un fapt surprinzător este vârsta celor infectați. În ciuda faptului că se știe că defunctul are peste 65 de ani, cel mai mare număr dintre cei infectați se găsește în categoria de vârstă 20-29. La aceste vârste există 849 de persoane infectate. Între 30-39 sunt 600 de cazuri. În ceea ce privește cei peste 70 de ani, 291 de persoane au fost diagnosticate.

Decesele în Israel au ajuns la 18 din cauza coronavirusului și 4.831 de cazuri confirmate

sursa : http://www.aurora-israel.co.il/informe-el-50-de-los-hospitalizados-en-israel-por-el-coronavirus-son-judios-ultraortodoxos

sursa : http://www.aurora-israel.co.il/la-demografia-de-los-infectados-de-coronavirus-en-israel

Comentarii