Iranul și războiul care se apropie

Războiul din Biblie se apropie în fiecare zi care trece și este mai aproape de a se întâmpla


În ultimele zile, escaladarea tensiunilor în Orientul Mijlociu a crescut la un nivel îngrijorător, în special în regiunea Strămtoarea Ormuz, care este brațul cel mare și îngust al mării dintre Golful Oman la nord de Iran, acesta fiind cel mai important traseu maritim din lume pentru tranzitul internațional al navelor comerciale de petrol, unde națiunea persană a Iranului a optat să efectueze în mod repetat bombardamente și capturi de nave ale mai multor națiuni, care pretind că au suveranitate și drepturi de taxare asupra Strâmtorii Hormuz, unde "Garda Revoluționară Iraniană" chiar a îndrăznit să doboare o dronă americană, fără a se îngriji de consecințele catastrofale pe care le poate aduce această mare provocare împotriva primei puteri mondiale.

Acum fac o mică recenzie despre toate aceste evenimente. Asta îmi amintește că cu căteva luni înainte de tensiunile si ostilităţile din Orientul Mijlociu provocate de către Iran, avioanelor de la diferite companii aeriene comerciale le au fost permise zboruri internationale de tranzit în spaţiul aerian peste "" Strămtoarea Ormuz "" .


Pentru împlinirea profetică pe care profetul Ezechiel a anunțat-o în cartea sa despre bătălia biblică privind sfârșitul vremurilor cunoscute ca: "" Gog și Magog "" !!! .... referindu-se la acest război mare, în care 
inamicii Israelului vor provoca un război feroce de proporţii inimaginabile care vor afecta tot Orientul Mijlociu.

În Ieremiyah. 1:13:19 ne vorbește despre o escaladare a războiului internațional distructiv, niciodată înainte văzut în istorie, unde armele de distrugere în masă vor ieși la iveală.

13. Cuvîntul lui יהוה YaHWeH mi-a vorbit a doua oară astfel: „Ce vezi?” Eu am răspuns: „Văd un cazan* clocotind dinspre miazănoapte.”

14. Şi יהוה YaHWeH mi-a zis: „De la miazănoapte* va izbucni nenorocirea peste toţi locuitorii ţării.

15. Căci iată, voi chema* toate popoarele împărăţiilor de la miazănoapte, zice יהוה YaHWeH; ele vor veni şi îşi vor aşeza fiecare scaunul de stăpînire** la intrarea porţilor Ierusalimului, împotriva tuturor zidurilor lui de jur împrejur şi împotriva tuturor cetăţilor lui Iuda.

16. Îmi voi rosti judecăţile împotriva lor, din pricina întregii lor răutăţi, pentru că M-au părăsit* şi au adus tămîie dumnezeilor şi s-au închinat înaintea lucrării mîinilor lor.                   

17. Dar tu încinge-ţi coapsele* scoală-te şi spune-le tot ce-ţi voi porunci. Nu tremura** înaintea lor, ca nu cumva să te fac să tremuri înaintea lor.

18. Iată că în ziua aceasta te fac o cetate întărită* un stîlp de fier şi un zid de aramă împotriva întregii ţări, împotriva împăraţilor lui Iuda, împotriva căpeteniilor lui, împotriva preoţilor lui şi împotriva poporului ţării.                 


19. Ei vor lupta împotriva ta, dar nu te vor birui; căci Eu* sunt cu tine ca să te scap, zice יהוה YaHWeH.”

În cazul în care Rusia, Iran, Turcia, Siria și alte națiuni se vor alătura într-o singură coaliţie pentru a înfrunta Israelul, cu scopul întunecat de al şterge de pe hartă, atunci lucrurile se vor complica și se vor adeveri datorită profeților care au prevestit acest război cu mii de ani în urmă.

În prezent, națiunea persană a Iranului susținută necondiționat de Rusia a luat o poziție arogantă și provocatoare fără a lua în considerare avertismentele Președintelui Donald Trump, nu a fost în stare să arate un pic de respect sau să se răsgăndească asupra planurilor repetate contra Israelului, și cu multe ocazii în mod constant după ce au ameninţat în mod repetat că vor șterge Israelul de pe faţa pământului dacă SUA decide să lanseze o ofensivă militară la scară largă împotriva acesteia.

În Psalmul. 83:1-18 ne vorbește destul de clar despre cine sunt aceste națiuni care vor veni împotriva Israelului, la fel știm din viața de zi cu zi că nivelul antisemitismului este la cote alarmante, orice națiune falimentară dă vină pe evrei, în toate eșecurile lumii găsesc un evreu vinovat, dar toate aceste lucruri nu fac altceva decăt ce este scris, și anume Yahweh Elohim se va judeca cu aceste națiuni căt de curînd.

1. Eylohim, nu* tăcea! Nu tăcea şi nu Te odihni, Eylohim!

2. Căci iată că vrăjmaşii* Tăi se frămîntă, şi cei ce Te** urăsc înalţă capul.

3. Fac planuri pline de vicleşug împotriva* poporului Tău şi se sfătuiesc împotriva celor ocrotiţi de Tine.

4. „Veniţi”, zic ei, „să-i* nimicim din mijlocul neamurilor, ca să nu se mai pomenească numele lui Israel!”

5. Se strîng toţi cu o inimă, fac un legămînt împotriva Ta:

6. corturile* lui Edom şi ismaeliţii, Moabul şi hagareniţii,

7. Ghebal, Amon, Amalec, filistenii cu locuitorii Tirului.

8. Asiria se uneşte şi ea cu ei şi îşi împrumută braţul ei copiilor lui Lot. [Oprire]

9. Fă-le ca lui Madian,* ca lui Sisera,** ca lui Iabin la pîrîul Chison,

10. care au fost nimiciţi la En-Dor, şi au ajuns* un gunoi pentru îngrăşarea pămîntului.

11. Căpeteniilor lor fă-le ca lui Oreb* şi Zeeb, şi tuturor stăpînilor lor ca lui Zebah** şi Ţalmuna!

12. Căci ei zic: „Să punem mîna pe locuinţele lui  Eylohim!”

13. Eylohim* fă-i ca vîrtejul de praf, ca** paiul luat de vînt,

14. ca focul care arde pădurea şi ca flacăra care aprinde* munţii!

15. Urmăreşte-i astfel cu* furtuna Ta şi bagă groaza în ei cu vijelia Ta!

16. Acoperă-le* faţa de ruşine, ca să caute Numele Tău, יהוה YaHWeH!

17. Să fie ruşinaţi şi îngroziţi pe vecie, să le roşească obrazul de ruşine şi să piară!


18. Ca* să ştie că numai Tu, al cărui nume** este יהוה YaHWeH, Tu eşti Cel Preaînalt♦ pe tot pămîntul.

Şi indiferent de consecinţele grave pe care Iranul și le-a ales să continue cu ostilităţile sale prin sechestrarea constantă a vaselor comerciale, comerț ilegal de petrol din cauza sancțiunilor, îmbogăţirea ilegală fără autorizaţie de uraniu şi plutoniu pentru fabricarea ilegală a armelor nucleare, prin care încalcă  legile Regulamentului Internaţional privind acordul nuclear, Iranul se crede și chiar este Fiara care iese după rana de moarte împreună cu Turcia care sunt cele două coarne care primesc puterea zilelor din urmă.

Vedem foarte bine cum invazia Islamului în tările Europene nu poate fi oprită, nu doar Europa e invadată ci și alte națiuni care din nefericire se convertesc prin a accepta regulile Islamice. Detaliile sunt date în Scripturi, ele sunt ca un Puzle, versete codificate, profetii din vechime dau cu mare precizie desfașurarea acestor evenimente, insă bineînțeles dacă stai beat din învățătura celor care calcă Legea și o dau ca invechită și se dau mari predicatori n ai cum să înțelegi...

 deacea spune : Ieșiți din Babilon ca să nu fiți vătămați !!!

Ieremiyah 9:34-39  "" Profeţia despre Elam ""

34. Cuvîntul lui יהוה YaHWeH care a fost spus prorocului Ieremia asupra Elamului*, la începutul stăpîniri lui Zedechia, împăratul lui Iuda, sună astfel:

35. Aşa vorbeşte יהוה YaHWeH al oştirilor: „Iată, voi sfărîma arcul Elamului*, puterea lui de căpetenie. 

36. Voi aduce asupra Elamului cele patru vînturi de la cele patru margini ale cerului, îi voi risipi în toate vînturile* acestea, şi nu va fi niciun popor la care să n-ajungă fugari din Elam.

37. Voi face ca locuitorii Elamului să tremure înaintea vrăjmaşilor lor şi înaintea celor ce vor să-i omoare. Voi aduce nenorociri peste ei, mînia Mea aprinsă, zice יהוה YaHWeH, şi-i voi urmări* cu sabia, pînă ce îi voi nimici. 

38. Îmi voi aşeza scaunul de stăpînire în Elam* şi-i voi nimici împăratul şi căpeteniile, zice יהוה YaHWeH. 

39. Dar în zilele de apoi* voi aduce înapoi pe prinşii de război ai Elamului, zice יהוה YaHWeH.”

În Tesaloniceni 5:3 ne vorbește despre Pace și liniște, știm foarte bine că chiar acum se vorbește și se negociază un plan de pace dintre Israel și așa ziși Palestinienii care au sprijinul tuturor țărilor islamice și a altor națiuni ostile Israelului.

3. Cînd vor zice: „Pace şi linişte!”, atunci o prăpădenie* neaşteptată va veni peste ei, ca** durerile naşterii peste femeia însărcinată; şi nu va fi chip de scăpare.


Shalom Israel !!!

Comentarii