Conferința privind pacea și securitatea din Orientul Mijlociu

Conferința privind pacea și securitatea din Orientul Mijlociu


Ceea ce unii ar considera imposibil se întâmplă în fața ochilor noștri: la masa summit-ului, premierul israelian și mai mulți miniștri și reprezentanți din țările arabe, toți împreună pentru „Conferința de pace și securitate în Orientul Mijlociu ".

De ceva timp a existat o abordare subtilă între anumite monarhii arabe și statul Israel, probabil, parțial datorită vrăjmășiei comune împotriva regimului amenințator siit al Ayatollahilor iranieni, dar, de asemenea, din cauza unei noi percepți a unor lideri arabi privind utilitatea recunoașterii Israelului ca stat legitim și a unei relații politice și comerciale reciproce.

Conform informațiilor obținute în timpul summit-ului, următoarea țară arabă care vrea să stabilească relații cu Israelul ar putea fi Bahrain, al cărui ministru al afacerilor externe a spus că țara sa ar putea „eventual“ să stabilească relații diplomatice cu statul evreu.

Deja acum doi ani, această afirmație a fost dezvăluită și se așteaptă ca aceasta să poată fi implementată în curând.

În timpul cinei de deschidere a summit-ului, Benjamin Netanyahu și-a exprimat marea satisfacție pentru a putea să se adreseze reprezentanților din Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite și Bahrain - niciuna dintre aceste țări nu recunosc statul evreu.

„Într-o cameră cu aproximativ 60 de miniștri reprezentând zeci de guverne, un prim-ministru al Israelului și miniștrii de externe ai țărilor arabe s-au alăturat și au vorbit cu energie, claritate și unitate remarcabilă împotriva amenințării comune a regimului iranian“  a declarat Netanyahu reporterilor.

Și „încântat“ cu acest eveniment unic, primul-ministru a continuat: „Eu cred că acest lucru marchează o schimbare și o înțelegere importantă a ceea ce amenință viitorul nostru, ceea ce trebuie să facem pentru a asigura acest lucru, precum și posibilitatea unei astfel de cooperări să fie extinsă dincolo de securitate în toate domeniile vieții. "

Netanyahu la fel a avut o întâlnire privată cu ministrul de externe al Omanului.

Mike Pence, vicepreședinte al SUA, a salutat viziunea lui Netanyahu de a "împărții pâinea" cu liderii arabi ...

Tot ceea ce sugerează și cum era de așteptat, intenția acestui summit a fost de a organiza un front comun împotriva regimului din Iran. Israelul a declarat deja că Iranul ar putea avea bomba atomică în doi ani. Pence a cerut națiunilor europene să renunțe la acordul nuclear cu Iranul, care nu la respectat în mod clar și obiectiv ...

Ginerele președintelui Statelor Unite prezent și el la Summit, Jared Kushner, a declarat că este optimist cu privire la planul de pace al președintelui Trump pentru Orientul Mijlociu, în timpul unei conferințe ministeriale de la Varșovia avută joi.

El a adăugat că planul va fi dezvăluit după alegerile israeliene și că părțile implicate ar trebui să "păstreze o minte deschisă".

„Am auzit Iordania, Arabia Saudită și Israel, și se înțelege că există o șansă“, a declarat Kushner participanților la conferință, adăugând că „ei fac o treabă mai bună decât mine pentru a explica de ce există un motiv pentru a fi optimist.“

"Odată, factorul unificator din lumea arabă a fost ura împotriva Israelului", a spus Kushner. "Astăzi sunt îngrijorați de cetățenii lor".

Un pact istoric interconfesional a fost semnat luni în Orientul Mijlociu, iar mass-media din multe State a fost aproape complet tăcută. Sheikhul Ahmed Al-Tayeb este considerat cel mai important lider al sunniților, și care a fost prezent la ceremonia de semnare de la Abu Dhabi cu Papa Francisc, unde și au dat „mâna într-un simbol al fraternității inter-religioase.“



Potrivit unei surse britanice de știri nu a fost doar o ceremonie pentru catolici și musulmani.  Semnarea acestui pact a fost făcută "în fața unei audiențe globale a liderilor religioși ai creștinismului, islamului, iudaismului și a altor religii":

Papa și Marele imam al Al-Azhar au semnat o declarație istorică de fraternitate, cerând pace între națiuni, religii și rase, în fața unui public global de lideri religioși ai creștinismului, islamului, iudaismului și alte religii.

Cu alte cuvinte, a existat un efort concertat pentru a se asigura că toate religiile lumii au fost reprezentate la această întâlnire.

Potrivit site-ul oficial al Vaticanului, o mare cantitate de pregătire a fost investită în pregătirea acestui document, și încurajează credincioșii tuturor religiilor să și „străngă mâinile, să se  îmbrățișeze reciproc, să se sărute reciproc și să se roage“  fiecare pentru ceilalți:

Documentul, semnat de Papa Francisc și marele imam al al-Azhar, Ahmed el-Tayeb, a fost pregătit "cu multă reflecție și rugăciune", a spus Papa. Singurul pericol major în această perioadă, a continuat el, este "distrugerea, războiul, ura între noi".

"Dacă noi credincioșii nu suntem capabili să scuturăm mâinile, să ne ținem unul de celălalt, să ne sărutăm și chiar să ne rugăm, credința noastră va fi înfrântă", a spus el. Papa a explicat că documentul "se naște din credința în Dumnezeu, care este Tatăl tuturor și Tatăl păcii; condamnă toate distrugerile, tot terorismul, de la primul terorism din istorie, cel al lui Cain ".

Există o mulțime de limbi care vorbesc despre pace din aceste întălniri, dar oare vor să susțină pacea ?

Noi, cei care credem în Elohim și desfășurările finale, vedem cum toate lucrurile se petrec sub ochi noștri, liderii mondiali, arhitecți de politică internațională și economie mondială depun eforturi pentru a răspândi cultura toleranței și a coexistenței pașnice, vor să unească păcatul și minciuna cu adevărul, cea ce din punct de vedere scriptural nu va dura mult, vor să intervină pentru a opri vărsarea sângelui nevinovat și a pune capăt războaielor, conflictelor, dezintegrării mediului, in schimb promovează declinul moral și cultural pe care lumea îl trăiește astăzi.

Mai mult, documentul declară, de asemenea, cu îndrăzneală că "diversitatea religiilor" pe care o vedem în lume a fost "voită de Dumnezeu", cu siguranță că este voit de HaȘatan, DumneZeul popoarelor care trăiesc în Fără de Lege, descris de Psalmul 96:5.

În esență, punctul culminant din toate aceste lucruri care se petrec este Israelul, indiferent că aceste întălniri sunt politice sau religioase, este vorba de a face pace între Israel și alte națiuni.
În schimb acești pacificatori vin cu idea de a împărții Ierusalimul, în numele păcii ei vor să împartă tuturor cea ce a fost dat de YaHWeH Elohim poporului Israel.

Cel mai grav aspect este că unii din acești pacificatori sunt chiar evrei, precum Kushner, la fel Trump care zice că iubește Israelul vine cu idea de a împărții Ierusalimul, să nu uităm de prezența Rușilor și Iranienilor în Siria care stau ca niște hiene să pună măna pe Israel, Turcia la fel care investește masiv în Organizația Teroristă Palestiniană Hamas.

Toți actori din intămplările finale sau pus în mișcare, prorocii precum Daniel, Ezechiel, Zaharia, Isaia, Ieremia și alții, au prevestit aceste vremuri cu mii de ani în urmă, timpul este limitat, astfel dar este momentul ca să se deschidă ochii și să ieșiți din Babilon.


  • Leagă în chip ușuratic rana fiicei poporului Meu, zicănd: "Pace! Pace!" Și totuși pace nu este. (Ier.8:11)
  • Cănd vor zice: "Pace și liniște!", atunci o prăpădenie neașteptată va veni peste ei, ca durerile nașterii peste femeia insărcinată; și nu va fi chip de scăpare. (1Tes.5:3)

Comentarii

  1. In ceea ce priveste asa zisul plan de pace, se pot afla niste detalii si de aici:

    https://www.timesofisrael.com/pompeo-peace-efforts-to-begin-immediately-following-israeli-elections/

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)