Hizballah și Hamas vor să înăbușe alegerile Israeliene

Hizballah și Hamas vor să înăbușe alegerile Israeliene

Nasrallah a declarat că liderii din Gaza sunt dispuși să întrerupă alegerile din Israel, inclusiv cu lansarea de rachete

Rachete înspre Tel Aviv la jumătatea lunii martie, una dintre tactici pentru a opri alegerile din Israel a fost aprobată de Hassan Nasrallah, Hizballah și liderii palestinieni teroriști din Fâșia Gaza, după ce s-au întâlnit la Beirut miercuri, 30. 01. 2019 .

Ayman al-Shashniya și alți lideri ai Comitetelor pentru rezistență palestiniană din Fâșia Gaza  (RPC) au călătorit în capitala libaneză pentru întâlnire, care a fost motivată de un semnal coordonat de la Teheran și Beirut. Sâmbătă, 26 ianuarie, Nasrallah a declarat într-un discurs că primului ministru Benyamin Netanyahu nu i se va permite să întreprindă acțiuni "mari și nebune" sub presiunea campaniei sale de realegere. 

Trei zile mai târziu, Ali Shamkhani, șeful Consiliului Securității Naționale al Iranului, a arătat că rachete de precizie au trecut în mâinile „rezistenței“ din Liban și Gaza, și care sunt gata să răspundă la „acțiuni prostești.“ Shamkhani este unul dintre cei mai competenți și supravegheați oficiali ai regimului islamic. Pus responsabil pentru „dosarul Gaza“ indică faptul că Iranul și Hizballah sunt serios implicați și angajați în campania pentru alegerile din 9 aprilie, în Israel.

Nasrallah a lăudat teroriștii palestinieni pentru rolul lor în ofensivele săptămânale regulate de la frontiera Israeliană cu Gaza împotriva forțelor israeliene. El a lăudat explozia unui drapel palestinian, care la 23 septembrie a cauzat rănirea a patru soldați israelieni atunci când au încercat să-l răstoarne.

Declarația a fost emisă după ce sa vorbit timp de trei ore, unde sa discutat despre „cele mai recente evoluții, în special cele legate de marile marșuri de la granița Israelului cu Gaza, precum și gradul de pregătire al rezistenței palestiniene care se confruntă cu inamicul sionist.“

Sursele militare și contrateroriste ale DEBKAfile arată că RPC este un mic grup terorist a cărui operațiuni, finanțarea și organizarea sunt controlate de Hamas. Hamas a ales să rămână în partea de jos a terenului pentru a menține plățile lunare în numerar din Qatar prin Israel și ONU. Astfel, RPC a fost trimis la Beirut pentru a detalia operațiunea palestiniană pentru a sabota campania electorală a Israelului în coordonare cu Hizballah și Teheran. 

Potrivit surselor noastre, au decis o strategie pas cu pas, extinderea atacurilor din Fâșia Gaza în următoarele săptămâni până la punctul culminant la mijlocul lunii martie, cu trei săptămâni înainte de ziua alegerilor. Reuniunea a aliniat țintele israeliene pentru atacurile cu rachete, printre care și Tel Aviv.
sursa https://www.debka.com

Comentarii