HalleluYah

HalleluYah

Image result for HalleluYah
Care este originea, însemnătatea şi sensul acestui cuvânt foarte bine cunoscut?

HalleluYah este un cuvânt pur ebraic, dar este găsit în aproape toate limbile de sub soare[shemesh]. Prima parte a Cuvântului[Davar], " Hallelu" înseamnă: " laudă, preamărire, sau a glorifica." Ultima parte, " Yah," este numele celui lăudat.

Yahweh este un nume personal al tatălui[ABBA] ceresc. Este forma scurtă a numelui tatălui[ABBA]. Forma completă a numelui tatălui este Yahweh. Acest nume este găsit în scripturile ebraice, istorie, arheologie, enciclopedii, dicţionare şi în multe scripturi actuale.

Cuvântul Ebraic Halleluyah, pronunţat "Aleluia" este cel mai vechi termen al tuturor termenilor de exaltare, laudă. Este folosit atât în cer[shamayim] cât și pe pământ[eretz] pentru a-l venera pe El Shaddai [Atotputernicul] Yahweh(Apoc.19:1-6).

1. După aceea, am auzit* în cer ca un glas puternic de gloată multă care zicea: „HalleluYa! A lui יהוה YaHWeH Eylohim al nostru, este Mîntuirea,** slava, cinstea şi puterea!

2. Pentru că Legile Lui sunt adevărate* şi drepte. El a judecat pe curva cea mare, care strica pămîntul cu curvia ei, şi a răzbunat** sîngele robilor Săi din mîna ei.” [Judecățile]

3. Şi au zis a doua oară: „HalleluYa!  Fumul* ei se ridică în sus în vecii vecilor!”

4. Şi cei* douăzeci şi patru de bătrîni, şi cele patru făpturi vii s-au aruncat la pămînt şi s-au închinat lui  יהוה YaHWeH, care şedea pe scaunul de stăpînire. Şi au zis: „HalleluYa**! HalleluYa!”

5. Şi, din scaunul de stăpînire a ieşit un glas care zicea: „Lăudaţi* pe  יהוה YaHWeH, toţi robii Lui, voi care vă temeţi de El, mici şi** mari!”

6. Şi* am auzit, ca un glas de gloată multă, ca vuietul unor ape multe, ca bubuitul unor tunete puternice, care zicea: „HalleluYa!  יהוה YaHWeH** Eylohim al nostru, cel Atotputernic a început să împărăţească.

Numele Lui Yahweh este găsit de mai mult de 6,800 de ori în limba originală a scrisului ebraic. De asemenea, apare la sfârşitul multor nume ale profeţilor cum ar fi EliYah(Ilie), ceea ce înseamnă " Shadday al meu [Atotputernicul meu]," ca şi YirmeYah [Ieremia], Obadyah [ObadiYah], YeshaYah [Isaia], ZekharYah [Zaharia], etc.

1. Apoi, unul* din cei şapte îngeri care ţineau cele şapte potire a venit de a vorbit cu mine şi mi-a zis: „Vino să-ţi** arăt judecata Curvei♦ celei mari, care♦♦ şade pe ape mari.

2. Cu* ea au curvit împăraţii pămîntului; şi locuitorii pămîntului s-au** îmbătat de vinul curviei ei!”

Curva cea Mare descrisă în Apoc. 17 : 2 a scos numele lui Yahweh din Scripturile ebraice și a introdus un titlu păgăn, și anume pe DumneZeu,Domnul,Doamne în cazul Romănilor, în celelate țări vine sub alte denumiri precum God, Deus, Dios, Bog....precum este scris în Psalmul 96:1..5 :

1. Cîntaţi* lui יהוה YaHWeH o cîntare nouă! Cîntaţi lui יהוה YaHWeH, toţi locuitorii pămîntului!

2. Cîntaţi lui יהוה YaHWeH, binecuvîntaţi Numele Lui, vestiţi din zi în zi Mîntuirea Lui!

3. Povestiţi printre neamuri slava Lui, printre toate popoarele minunile Lui!

4. Căci יהוה YaHWeH este Mare* şi foarte vrednic** de laudă.El este mai de temut♦ decît dumnezeii.

5. Căci* dumnezeii popoarelor, toți sunt nişte idoli, dar** יהוה YaHWeH a creat cerurile.
---------------

Ieremia 10 : 10. Dar יהוה YaHWeH este Eylohim cu adevărat, este Eylohim* viu şi Împărat** veşnic. Pămîntul tremură de mînia Lui, şi neamurile nu pot să sufere urgia Lui.

11. Aşa să le vorbiţi: „dumnezeii*n-au creat nici cerurile, nici pămîntul, ei vor pieri** de pe pămînt şi de sub ceruri.

Amprenta numelui Adevărat al tatălui este în acest cuvînt HalleluYah [Slavă lui Yah]. Dar cum majoritatea locuitoritor pământului este sub beția vinului[învățâtura falsă] a Curvei celei mari, atunci și închinarea este dată în totalitate Domnului Zeu, o entitate păgână, și anume se dă Slavă lui Zeus.

Găndește te bine cui dai slavă și cui slujești !!!

20. Iată*, Eu trimit un Înger înaintea ta, ca să te ocrotească pe drum şi să te ducă în locul pe care l-am pregătit.

21. Fii cu ochii în patru înaintea Lui şi ascultă glasul Lui; să nu te împotriveşti* Lui, pentru că nu vă va** ierta păcatele, căci Numele♦ Meu este în El.

24. Să nu* te închini înaintea dumnezeilor şi să nu le slujeşti; să nu te iei** după popoarele acestea, în purtarea lor,

Shalom Israel !!! Scriptura cu nume sfinte online :
https://yahwehscriptura.blogspot.com/

Comentarii

  1. De acord Numele mai pe sus de orice Nume este IAUE ŞUA. De acord curva cea Mare BISERICA a înlocuit din Scripturi Numele Kadoş cu un titlu păgîn şi astfel creştinismul se închină la ce nu cunosc...ce nu cunosc ei- Numele kadoş-IAUE. Sistemul de închinare bazat pe titluri păgîne este IDOLATRIE şi TOŢI creştinii se închină la IDOLI, chiar şi cei cu Legea-n mînă.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)