Iranul își consolidează pozițiile în Irak și Siria

Iranul lansează frontul anti-SUA-Israel - în Irak, ca țintă Tel Aviv cu rachete și construind o bază în Golan

Rusia, Iran, Siria și Hamas au lansat mai multe măsuri pentru a contracara planul SUA și Israel de atingerea țintelor militare iraniene în Siria, în urma vizitei Consilierului National de Securitate, John Bolton, în Ierusalim, în urmă cu două săptămâni. 

Planul este de a ataca Brigăzile Al Qods din Iran și forțele miliției șiite din Siria și vestul Irakului, ca surse de informații militare și DEBKAfile care au fost primii pentru a le descoperi. Statele Unite și Israelul au convenit să își ofere reciproc o acoperire aeriană și militară reciprocă pentru operațiunile lor din Siria. Acest acord a fost implementat prima dată pe 23 august, când aeronave neidentificate au bombardat un tren șiit irakian Khataib Hezbollah de pe autostrada siriano-irakiană.

Alianța Siria-Iran-Hamas, susținută de Rusia, a pregătit ulterior mai multe
contramăsuri. Ministrul Apărării iranian Amir Hatami a venit la Damasc, cu o delegație militară mare pentru a semna pacte de cooperarea militară cu conducătorul sirian Bashar al Assad.

Oficialii israelieni și americani care au ignorat inițial acest eveniment, au fost forțați să se uite mai bine la această vizită.

Iranul a fost consolidat prin aceste acorduri pentru a aprofunda controlul militar asupra Siriei, susținut de promisiunea de acoperire militară și aeriană a rusiei, bazat pe angajamentul reciproc dintre SUA și Israel.

Teheranul și Damasc au fost de acord să riposteze la fiecare atac din partea SUA cu privire la Al Qods sau miliția șiită din Siria, în aceeași monedă, adică atacarea forțelor militare americane staționate la est de râul Eufrat de-a lungul graniței siriano-irakiene sau forțele Israeliene IDF în enclava Golan. Șeful Al Qods, generalul Qassem Soleimani, a fost și este responsabil de aceste operațiuni.

Sursele DebkaFile exclusive, de asemenea, arată că noile pacte militare semnate de Iran și Siria, în mod explicit a faptului că cele trei baze iraniene majore din Siria vor fi ca centre de distribuție în mai multe posturi de comandă iraniene din întreaga țară; prima bază din afară de Alepo; a doua bază între Damasc și granița israeliană din Golan și a treia într-o locație încă nedeterminată.

În urma acestor acorduri, Statele Unite ale Americii, Rusia, Iran, Siria și Israel sunt toate angajate și pregătite cu tabere militare în Orientul Mijlociu, cu forțe de intervenție pentru o potențială escaladare.

Americanii au pregătit marile nave de război și forțe aeriene în regiune, capabile de răspunsuri rapide, în special cu rachetele de croazieră Tomahawk. Rușii formează o forță marină din largul coastei Siriei. Sosirile noi, vineri, 31 august, au ridicat numărul de nave de război rusești la 24.

Rețelele de apărare aeriană din Siria s-au aflat la cel mai înalt nivel de alertă de la începutul acestei săptămâni. Prezența IDF în nordul Israelului a fost întărită, iar trupele Israeliene sunt în alertă maximă.

Vineri, Iranul a declarat că a oferit militiilor șiite irakiene rachete care pot atinge orice țintă de la 200 la 700 de kilometri. Din vestul Irakului, ceea ce înseamnă Anbar, unde Soleimani a concentrat o mare forță, aceste rachete pot ajunge Tel Avivul; și din sudul Irakului, capitala Saudită Riyadh. Principalii aliați americani din regiune sunt, prin urmare, sub o nouă amenințare din partea rachetelor iraniene din Irak.

Sursele militare DEBKAfile au observat că aceste rachete au fost de mult timp în mâinile milițiilor șiite irakiene sub controlul Teheranului, dar și liderii iranieni au decis că nu ar fi dăunătoare aceste informații sa ajungă prin presă și la inamici săi la momentul respectiv.

În articolele anterioare, sursele noastre au subliniat că o confruntare dintre SUA-Israel cu Iranul în Siria va fi în mod inevitabil extinsă și în Irak.

Hamasul palestinian sa alăturat în cursul zilei de joi, când liderul său a menționat că organizația palestiniană are și rachete capabile care să ajungă la Tel Aviv. El a subliniat colaborarea dintre conducătorii palestinieni din Gaza și Teheran.
sursa : https://www.debka.com
se pare că trăim vremurile descrise de Ezechiel 38/39

Comentarii