Israel

Israel

miercuri, 16 mai 2018

Guatemala și-a deschis ambasada la Ierusalim

Guatemala inauguró su embajada en Jerusalem
Guatemala a inaugurat astăzi, miercuri, la Ierusalim, deschiderea Ambasadei, la care au participat președintele Guatemalei, Jimmy Morales, și prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu.

"Shalom, bună dimineață", a spus premierul israelian în spaniolă și a continuat discursul în limba engleză. „Acesta este începutul a ceva extraordinar, sau spun, repornirea de ceva extraordinar, care este relația dintre Guatemala și Israel“, a declarat prim-ministrul israelian, în discursul său inaugural.

Netanyahu a mulțumit președintelui guatemaleei și întregii sale delegații și a subliniat importanța faptului că Guatemala este una dintre primele țări care și-a redeschis ambasada în Ierusalim. "Am deschis Ambasada Statelor Unite în Ierusalim. Sunteți a doua țară care recunoaște Israelul ", a spus el.

„Există o stradă a Guatemalei în Israel, pentru că ne amintim de prietenii noștri,“ Netanyahu a reamintit, înălțând legătura de prietenie care a ținut cele două țări și a adăugat, „pentru că vreau niște străzi în Israel care să fie numite Guatemala. În următoarea mea călătorie în America Latină voi trece prin Guatemala. Mulțumesc, pentru invitația voastră ", a subliniat Netanhayu.

Înainte de ceremonie, premierul israelian și președintele Guatemalelei au organizat o întâlnire privată. La prânz, au sărbătorit un prânz de lucru.

Se reamintește că Morales a sosit marți împreună cu soția sa, Patricia Marroquín Morales, la Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv, unde a fost primit de către o delegație cu participarea ministrului Afacerilor Externe din Guatemala, Sandra Jovel, ambasadorul Guatemalei și autoritățile Ministerului israelian de Externe.

Zidurile orașului vechi al Ierusalimului au luminat noaptea trecută cu proiecții de steaguri din Guatemala, Statele Unite ale Americii și Israel și cu textul: „Vă mulțumesc, președintele Jimmy Morales Cabrera“.

România, Republica Cehă, Ungaria și Austria sărbătoresc transferul Ambasadei SUA la Ierusalim

- Ambasadorii României, Cehiei, Ungariei și Austriei au participat, duminică, la recepția oferită de Ministerul israelian al Afacerilor Externe pentru a sărbători transferul Ambasadei SUA în capitala sa, Ierusalim. Această atitudine a stârnit furia palestinienilor, care astăzi, miercuri, au cerut consultări reprezentanților lor diplomatici în acele țări europene.

Aceeași decizie a fost luată și ieri, marți, cu privire la delegatul palestinian în Statele Unite.
 sursa Itongadol / AJN.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)

Conferința privind pacea și securitatea din Orientul Mijlociu

Conferința privind pacea și securitatea din Orientul Mijlociu Ceea ce unii ar considera imposibil se întâmplă în fața ochilor noștri: la...