Arme rusești care ajung în Siria pentru Assad

Lansatoare de rachete rusești Golan-1000, rachetele de croazieră Kalibr

Lumina a fost aprinsă miercuri, 16 mai, în legătură cu intențiile misterioase ale Rusiei, după interferența sa intrigantă în confruntările israeliano-iraniene din Siria. Președintele Vladimir Putin a declarat la o întâlnire de top de la Soci: „Navele noastre care transportă rachete de croazieră Kalibr vor fi instalate permanent în Marea Mediterană“, a spus el. 

Vor fi poziționate pe coastele Siriei, Libanului, în apropiere de Israel. Surse militare DEBKAfile cred că această măsură a armatei ruse se consideră că, confruntarea militară între Israel și Iran în Siria nu sa terminat și că alte confruntări violente încă o să vină.

Acesta a fost, de asemenea, relevat și din surse militare de la Moscova, precum că Divizia a 4a blindată a regimului Assad a primit lansatoare de rachete rusești, care în mod deliberat au fost botezate Golan-1000, 500mm calibru, care pot oferi trei rachete încărcate cu 500 kg de muniții cu dispersie foarte explozive. Au o rază de acțiune până la 6 km și sunt suficient de puternice pentru a înăbuși fortificațiile IDF din Golan. 

Aceste baze fortificate au rămas nevătămate la atacul cu 20 de rachete iraniene lansate de proxi Iranian, Al Qods din 9 mai. Deci, ce se află în spatele manevrelor lui Putin în Siria dintre Iran, Israel și regimul Assad? 

Următoarea ediție a săptămânalului DEBKA săptămânal, desfășurată vineri, 18 mai, dezvăluie acest puzzle și aruncă o lumină asupra schimbărilor militare fundamentale din peisajul Orientului Mijlociu. sursa Debkafile

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)