Israel

Israel

miercuri, 16 mai 2018

Arme rusești care ajung în Siria pentru Assad

Lansatoare de rachete rusești Golan-1000, rachetele de croazieră Kalibr

Lumina a fost aprinsă miercuri, 16 mai, în legătură cu intențiile misterioase ale Rusiei, după interferența sa intrigantă în confruntările israeliano-iraniene din Siria. Președintele Vladimir Putin a declarat la o întâlnire de top de la Soci: „Navele noastre care transportă rachete de croazieră Kalibr vor fi instalate permanent în Marea Mediterană“, a spus el. 

Vor fi poziționate pe coastele Siriei, Libanului, în apropiere de Israel. Surse militare DEBKAfile cred că această măsură a armatei ruse se consideră că, confruntarea militară între Israel și Iran în Siria nu sa terminat și că alte confruntări violente încă o să vină.

Acesta a fost, de asemenea, relevat și din surse militare de la Moscova, precum că Divizia a 4a blindată a regimului Assad a primit lansatoare de rachete rusești, care în mod deliberat au fost botezate Golan-1000, 500mm calibru, care pot oferi trei rachete încărcate cu 500 kg de muniții cu dispersie foarte explozive. Au o rază de acțiune până la 6 km și sunt suficient de puternice pentru a înăbuși fortificațiile IDF din Golan. 

Aceste baze fortificate au rămas nevătămate la atacul cu 20 de rachete iraniene lansate de proxi Iranian, Al Qods din 9 mai. Deci, ce se află în spatele manevrelor lui Putin în Siria dintre Iran, Israel și regimul Assad? 

Următoarea ediție a săptămânalului DEBKA săptămânal, desfășurată vineri, 18 mai, dezvăluie acest puzzle și aruncă o lumină asupra schimbărilor militare fundamentale din peisajul Orientului Mijlociu. sursa Debkafile

Un comentariu:

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)

Conferința privind pacea și securitatea din Orientul Mijlociu

Conferința privind pacea și securitatea din Orientul Mijlociu Ceea ce unii ar considera imposibil se întâmplă în fața ochilor noștri: la...