Israel

Israel

luni, 16 aprilie 2018

Nasrallah: "Israelul a intrat în luptă directă cu Iranul"

Nasrallah: "Israelul a intrat în luptă directă cu Iranul"

Liderul libanez siit al grupului terorist islamic Hizballah, Sheikh Hassan Nasrallah, a declarat că presupusul atac aerian la o bază aeriană din centrul Siriei,unde cel puțin șapte soldați iranieni au fost uciși a fost o „greșeală istorică“, care pune Israelul în confruntare directă cu Teheranul.

Nasrallah a declarat că atacul asupra bazei aeriene T-4 deschide o nouă etapă care pune Israelul într-o "confruntare" directă cu Republica Islamică.

"Acest lucru este fără precedent în cei șapte ani [de război din Siria]: că Israelul a atacat direct Garda Revoluționară din Iran", a spus Nasrallah.

Nasrallah a spus că "uciderea vizată" a iranienilor a fost un act de "prostie gravă".

În atacul asupra bazei aeriene T-4, au fost omorâți paisprezece soldați, inclusiv cel puțin șapte "consilieri" iranieni. Unul dintre ei cu gradul de colonel al Forțelor Aeriene ale Gărzilor Revoluționare din Iran.

Iranul, patronul Hizballah, a amenințat că va ataca Israelul în răzbunare.

Armata israeliană de apărare (IDF) este în extremă alertă în fața amenințărilor iraniene după atacul aerian.

Ministrul apărări al Israelului, Avigdor Lieberman a declarat : Un front de război condus de Iran se unește împotriva Israelului

"Armata libaneză sa alăturat Hizballahului, armatei siriene și militiilor șiite străine aflate sub comanda iraniană în Siria pentru a construi un front de război total coeziv de-a lungul granițelor de nord ale Israelului", a declarat ministrul apărării Avigdor Lieberman luni. 

"Aceasta ne prezintă o provocare strategică de cea mai înaltă calitate", a spus el și a cerut "o regrupare globală a IDF și a tuturor organelor de securitate pentru a intensifica și a întări disponibilitatea" pentru a face față acestei provocări. Ministrul a vorbit la un eveniment premergător sărbători ce va avea loc joi ca aniversare a 70 de ani a independenței Israelului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)

Ierusalim o piatră grea pentru toate popoarele.

"Iata, voi preface Ierusalimul intr-un potir de ametire pentru toate popoarele dimprejur si chiar pentru Iuda, la impresurarea Ierusal...