Israel

Israel

luni, 16 aprilie 2018

Nasrallah: "Israelul a intrat în luptă directă cu Iranul"

Nasrallah: "Israelul a intrat în luptă directă cu Iranul"

Liderul libanez siit al grupului terorist islamic Hizballah, Sheikh Hassan Nasrallah, a declarat că presupusul atac aerian la o bază aeriană din centrul Siriei,unde cel puțin șapte soldați iranieni au fost uciși a fost o „greșeală istorică“, care pune Israelul în confruntare directă cu Teheranul.

Nasrallah a declarat că atacul asupra bazei aeriene T-4 deschide o nouă etapă care pune Israelul într-o "confruntare" directă cu Republica Islamică.

"Acest lucru este fără precedent în cei șapte ani [de război din Siria]: că Israelul a atacat direct Garda Revoluționară din Iran", a spus Nasrallah.

Nasrallah a spus că "uciderea vizată" a iranienilor a fost un act de "prostie gravă".

În atacul asupra bazei aeriene T-4, au fost omorâți paisprezece soldați, inclusiv cel puțin șapte "consilieri" iranieni. Unul dintre ei cu gradul de colonel al Forțelor Aeriene ale Gărzilor Revoluționare din Iran.

Iranul, patronul Hizballah, a amenințat că va ataca Israelul în răzbunare.

Armata israeliană de apărare (IDF) este în extremă alertă în fața amenințărilor iraniene după atacul aerian.

Ministrul apărări al Israelului, Avigdor Lieberman a declarat : Un front de război condus de Iran se unește împotriva Israelului

"Armata libaneză sa alăturat Hizballahului, armatei siriene și militiilor șiite străine aflate sub comanda iraniană în Siria pentru a construi un front de război total coeziv de-a lungul granițelor de nord ale Israelului", a declarat ministrul apărării Avigdor Lieberman luni. 

"Aceasta ne prezintă o provocare strategică de cea mai înaltă calitate", a spus el și a cerut "o regrupare globală a IDF și a tuturor organelor de securitate pentru a intensifica și a întări disponibilitatea" pentru a face față acestei provocări. Ministrul a vorbit la un eveniment premergător sărbători ce va avea loc joi ca aniversare a 70 de ani a independenței Israelului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)

Conferința privind pacea și securitatea din Orientul Mijlociu

Conferința privind pacea și securitatea din Orientul Mijlociu Ceea ce unii ar considera imposibil se întâmplă în fața ochilor noștri: la...