Israel

Israel

miercuri, 17 ianuarie 2018

Papa se va întâlni cu liderul islamic pentru a discuta despre "viitorul Ierusalimului"

Erdogan va vizita Vaticanul luna viitoare
Imagini pentru papa francisc Erdogan
Președintele turc Recep Tayyip Erdogan îl va vizita pe Papa Francisc la Vatican la începutul lunii februarie. Pe ordinea de zi se va vorbi despre recunoașterea nord-americană a Ierusalimului ca capitala Israelului și despre viitorul orașului.

Atât liderul turc, care conduce Organizația pentru Cooperare Islamică (OIC), cât și șeful Bisericii Romano-Catolice s-au opus deciziei anunțate de președintele american Donald Trump la sfârșitul anului trecut.

Erdogan a afirmat că poziția Statelor Unite asupra Ierusalimului este o "bombă" care va face foc în Orientul Mijlociu și a cerut recunoașterea Ierusalimului de Est ca capitală a Palestinei. El a condus ședința OIC din Istanbul, unde 57 de țări musulmane au anunțat că vor lupta la ONU prin proclamarea Palestinei ca stat independent, cu Ierusalimul de Est drept capitală.


Vaticanul recunoaște deja Palestina ca națiune, iar anul trecut a găzduit oficial noua ambasadă.

O notă oficială pe site-ul oficial al Vaticanului, publicată în decembrie, a declarat că liderul catolic a urmat "o serie de inițiative, inclusiv întâlnirile urgente ale Ligii Arabe și Organizației Cooperării Islamice. Așa zisul Sfânt Scaun este conștient de aceste preocupări și reamintește cuvintele lui Papa Francisc, reiterând poziția sa bine-cunoscută al orașului Sfânt și nevoia esențială de a respecta status quo-ul, în conformitate cu rezoluțiile comunității internaționale " .

Călătoria lui Erdogan la Vatican, la 5 februarie, va fi prima făcută de un președinte turc după 1959. Recent, a fost raportat că cei doi au vorbit prin telefon despre „preocupările lor cu privire la dreptul israelienilor asupra Ierusalimului și sunt de acord că status quo-ului ar trebui menținut ".

Papa argentinian sa mai întălnit cu Erdogan în timpul călătoriei sale în Turcia în noiembrie 2014.

De la izbucnirea loviturii de stat din iulie 2016, Erdogan a luat o serie de măsuri care-i întăresc puterea în țară, inclusiv arestarea liderilor creștini și confiscarea proprietății bisericești.

Francisc nu sa opus niciodată represiunii religioase din Turcia, dar a lăudat Turcia pentru "eforturile de a primi refugiați". De asemenea, el a numit guvernul turc un "mare pacificator" în regiune.

La sfârșitul anului trecut, o delegație de lideri ai bisericilor din Ierusalim sau întâlnit cu regele iordanian Abdullah al II-lea, considerat de islam ca fiind "gardianul" locurilor sfinte. Printre ei au fost episcopii și preoții catolici care au vorbit în numele Vaticanului și au cenzurat "încercările de a judaiza" capitala Israelului. Declarația a fost incomodă, deoarece nu sa schimbat politica de libertate religioasă a țării. sursa Israel National News

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)

Conferința privind pacea și securitatea din Orientul Mijlociu

Conferința privind pacea și securitatea din Orientul Mijlociu Ceea ce unii ar considera imposibil se întâmplă în fața ochilor noștri: la...