Israel

Israel

sâmbătă, 9 decembrie 2017

Valul protestelor asupra Ierusalimului sa extins pînă în Asia

Valul protestelor asupra Ierusalimului sa extins pînă în Asia

Arderea steagurilor în Malaezia Foto: Firdaus Latif Wikimedia CC BY-SA 2.0

Sute de oameni au protestat în Indonezia și Malaezia împotriva deciziei președintelui Statelor Unite ale Americii (SUA), Donald Trump, pentru recunoașterea Ierusalimului drept capitala Israelului și care a condus ca mai multe legații diplomatice ale SUA să emită alerte de securitate în ambele țări.

În Indonezia, unii protestatari au ars steagul american în fața ambasadei Americane din Jakarta, unde s-au întâlnit cu posesori de placarde și embleme ale Autorității Palestiniene.

„Nahdlatul Ulama (NU) condamnă Statele Unite și Israel că invadează orașul Ierusalim“, se citește pe un banner în Jakarta, unde este cea mai mare organizație musulmană din Indonezia cu cel mai mare număr de adepți ai Islamului.

Purtătorul de cuvânt al poliției din Jakarta, Argo Yuwono, a estimat că aproximativ 500 de persoane s-au adunat în capitală fără revolte majore.

În Surabaya, al doilea oraș al națiunii după numărul de locuitori, alte grupuri s-au adunat în fața consulatului american.

În capitala Malaeziei, cel puțin o mie de oameni au strigat împotriva lui Trump și au ars steaguri și fotografii ale președintelui lângă ambasada SUA, informează ziarul "Malasiakini".

La protestul din Kuala Lumpur au participat lideri și membri ai Organizației de guvernământ, Partidul Național pentru Unitatea Malaezia (UMNO), alte grupuri etnice care reprezintă majoritatea malays și islamul, și ONG-urile islamice.

Ambasadele SUA din ambele țări și-au cerut cetățenilor să ia măsuri de precauție și să "evite zonele demonstrative".

Trump a anunțat recunoașterea Ierusalimului ca capitala Israelului și a promis transferul ambasadei din Tel Aviv la orașul menționat mai sus.

Președintele Indoneziei Joko Widodo și prim-ministrul malaysian Najib Razak au condamnat decizia lui Trump și i-au cerut să-și reconsidere poziția.

88% dintre cei peste 260 de milioane de indonezieni sunt musulmani, în timp ce 61% din cei aproape 30 de milioane de malaysieni practică Islamul. sursa EFE și Aurora

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)

Conferința privind pacea și securitatea din Orientul Mijlociu

Conferința privind pacea și securitatea din Orientul Mijlociu Ceea ce unii ar considera imposibil se întâmplă în fața ochilor noștri: la...