Radarul aerian rusesc acoperă tot Israelul

Radarul aerian ruso-sirian acoperă tot Israelul


Forțele aeriene ruse au desfășurat recent patru dintre cele mai avansate avioane de avertizare și control din Siria, Berdo A-50 SRDLO ("Mainstay"), care este evaluat ca fiind cel mai sofisticat sistem de radar aerian, comparabil cu AWACS în funcțiune NATO. Mai multe A-50 au fost văzute în zbor peste Siria în ultimele luni, dar nu toate s-au întors în Rusia. Patru sunt acum instalate în hangarele Bazei aeriene rusă Khmeimim din provincia Latakia din Siria.

Radarul Shmei-M al aeronavei este capabil să identifice obiective pe o distanță de 600 km. În timpul zborului, el acoperă toate părțile din Israel și poate detecta toate mișcările aeriene și militare.

Moscova a implementat modelul A-50 în sprijinul unificării sistemelor de apărare aeriană ale Rusiei și Siriei pentru viitor în ultimele săptămâni. De atunci, ambele sisteme de apărare aeriană vor fi controlate dintr-un singur centru de comandă de la baza aeriană Khmeimim, cu suportul operațional principal al lui B-50.

Protecția aeriană a Rusiei și a Siriei nu va mai trebui să facă schimb de informații în eventualitatea atacului aerian sau al rachetelor din SUA sau Israel asupra Siriei, înainte de a-și coordona operațiunile. Toate informațiile primite vor fi direcționate către Comandamentul Comun al Rusiei, care va determina modul de reacție și gestionare a oricărei lupte care ar putea rezulta.

Această evoluție limitează libertatea de care se bucură până acum armata navală și aeriană americană și israeliană asupra Siriei și a Mediteranei de est și face operațiunile lor mult mai periculoase.

Comandantul rus de apărare a aerului din Siria are acum la dispoziție o gamă largă de instrumente pentru diverse manevre sincronizate. El poate, de exemplu, să emită o comandă directă pentru lansarea simultană a trei sisteme sofisticate de arme cu efecte mortale, cum ar fi rachetele tactice și mobile de suprafață Pantsir-S1 aflate în afara Damascului, numită și "Greyhound SA-22"; S-400, instalat pe vârful dealului Dahahar, Ahmed, la nord-vest de Latakia; Și rachetele anti-navă de croazieră P-800 Oniks-Yakhont care protejează coasta Siriei.

Astăzi, Statele Unite ar avea dificultăți în replicarea atacului cu rachete de croazieră Tomahawk, președintele Donald Trump, a ordonat pe 4 aprilie ca represalii pentru armata siriană că utiliza substanțe chimice otrăvitoare împotriva civililor. Acest asalt masiv a lovit baza aeriană Sharyat a Siriei și o mare parte a forțelor sale aeriene.

Israelul, de asemenea, nu va avea o călătorie ușoară pentru un alt raid aerian, cum a avut loc pe 17 mai împotriva unui transfer de arme iraniene către Hizballah lângă Damasc. Apoi, pentru prima dată, Siria a încercat să tragă în bombardierele israeliene cu foc antiaerian. 

Ele au eșuat, dar numai pentru că Israelul a fost forțat să trimită o rachetă Arrow pentru a împiedica rachetele siriene să ajungă în teritoriul israelian. În viitor, Israelul va trebui să-și adapteze tacticile la puternica apărare ruso-siriană.

De asemenea, noua escadrilă A-50 permite comandamentului rus din Siria să continue să controleze zonele de dezarmare din Siria, inclusiv cel de la granița sud-vestică a Siriei, vizavi de Golanul israelian. sursa : DEBKAfile

Comentarii

  1. Eu știu că doar atunci cînd Ieșua Mesia va reveni pe muntele Măslinilor,TOATE problemele israelului vor fi rezolvate. El va da dușmanilor Săi plata cuvenită... Iar celor ce-L iubesc și împlinesc cuvîntul Său,le va da un loc în împărăția Sa. Ex. psalm 72

    RăspundețiȘtergere
  2. Conform profetiilor biblice israelul nu poate fi cucerit de nimeni pentru/ca el este in planul lui YAUE / YASUA . Oricine vrea sa-l cucereasca nu va avea succes ( vezi Ezechel cap 37;38 )
    Imparatia lui HaMashyah va fi instituita curind si toti dusmanii lui Israel vor disparea pentru totdeauna (vezi Apoc cap13;17;19)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)