Iran / Hizballah se apropie de Israel

Iran / Hizballah ca o capcană se apropie de Israel


Nikki Haley, ambasadorul SUA la ONU, a provocat comunitatea internațională să dea vina pe Iran joi, 31 august, după ce Republica Islamică și a arătat „adevăratele intenții“, pentru a restabili legăturile sale cu palestinienii extremiști Hamas. În declarația sa, ea a descris ca "impresionantă" moștenirea liderului Hamas, că Teheran este din nou cel mai mare furnizor de bani și arme. 

 „Iranul trebuie să decidă dacă dorește să fie un membru al comunității națiunilor unite, este de așteptat să conducă atitudinile sale internaționale în mod serios sau dorește să fie liderul unei mișcări teroriste jihadiste. Nu poate fi amăndouă“, a spus Haley în declarația sa,

Iranul islamic a luat deja această decizie, deoarece ambasadorul știe foarte bine despre rapoartele de informații pe care le vede. Dar cuvintele sale curajoase au fost făcute ca o alertă pentru progresele rapide făcute de Iran și Hizballah în luna august pentru a-și impune voința în Orientul Mijlociu, adesea cu mare secret.

Haley a aflat despre întâlnirea din 2 august, în Beirut, între liderul militar al Hamas, Salah al-Arouri și oficiali iranieni, după care Hassan Nasrallah, Hezbollah a confirmat că liderii palestinieni din Gaza au fost demni dea primi ajutor militar și financiar.

Sa ajuns la acest acord la cel mai înalt nivel din Teheran, după ce Arouri și o delegație din Gaza au fost primiți de către oficiali iranieni de rang înalt, printre care generalul Qassem Soleimani șeful Gărzilor Revoluționare. Nu este doar comandantul războaielor Iranului în Orientul Mijlociu, dar, de asemenea, șeful al mișcări Al Qods, care gestionează rețelele de informații, subversiune și terorism din Iran.

Aceste evenimente și ramificațiile lor au fost detaliate în ultima ediție a săptămânalului DEBKA Weekly, vineri, 1 septembrie.

Soleimani a atribuit Hamasului și brațului său militar următoarele sarcini. După ce ambele părți sunt dedicate tactici violente (groaza) pentru a-și atinge scopurile, dintre care unul este distrugerea Israelui, tot ce rămâne de văzut este forma exactă a parteneriatului cu Hamas-Hizballah susținută de Iran și unde aceste aspecte practice au fost expuse în sesiunile secrete dintre Hamas și Al Qods din Teheran.

Prezent în unele dintre aceste sesiuni au fost și agenți secreți ai lui Soleimani și șefi ai rețelelor teroriste care traversează Orientul Mijlociu și Emiratele Golfului.

Ceremonia de inaugurare a celui de-al doilea mandat al lui Hassan Rouhani, în calitate de președinte al Iranului la 5 august, a oferit o acoperire convenabilă pentru aceste întâlniri.

Pretenția lui Nikki Haley către comunitatea internațională a fost motivată de aceste evenimente periculoase. Cu toate că cuvintele sale erau puternice, precise și în timp util, va fi greu să vezi semnale că sunt urmate și de alte părți ale administrației Trump.

Cu prezența în sud împotriva Israelului, Iran și Hizballah în această săptămână au ajuns în nord, la doar doi sau trei kilometri de granița Israelului din Golan cu Siria. Acest lucru nu s/ar fi putut întâmpla fără ca administrația Trump să prezinte cererea Rusiei de a revizui proiectul din zonă a Golan sirian, astfel că forțele iraniene și Hizballah nu mai sunt obligați să păstreze distanța între 40 și 50 km din zonă.

Iranul și Hizballah din Siria au redus în mod liniștit distanța de la granița israeliană. Dar în această săptămână au făcut un progres atunci când observatorii ruși au adus un grup de ofițeri iranieni și Hizballah în Quneitra. Acolo, ei au primit o bază sub protecția Rusiei în fața Golanului israelian. Teheranul și pionul său, prin urmare, au folosit luna august pentru a se ridica pentru a trage un nod în jurul Israelului cu ajutorul Rusiei.

Primul ministru Benyamin Netanyahu în această săptămână a lăudat că termenul său a fost marcat de calm relativ. Israelul, a spus el, a evitat cu succes angajarea în orice război major.

E corect. Cu toate acestea, politica sa de a păstra calmul și de a menține o poziție pur defensivă a luat un preț. Acest preț a fost acumulat la 1 septembrie. La acel moment, Iran și Hizballah au reușit să se manifeste fără opoziție la granițele Israelului cu Siria și Liban în nord, și au ajuns până la granița cu Gaza, în sud.

Văzută din punct de vedere militar-strategic, Israelul poate să fi regresat 11 ani, până în 2006, când doi dușmani au fost plasați amenințător pe granițele nordice și sudice. Israelul a fost apoi obligat să lupte împotriva lui Hizballah în Liban. De data aceasta, conflictul se poate lumina simultan pe trei fronturi - Liban, Gaza și Siria.
sursa : DEBKAfile 

Comentarii

  1. Israelul va supravetui, chiar si dupa acest timp de mare srtimtorare pentru el, aceasta este promisiunea lui Iehova.

    RăspundețiȘtergere
  2. Israelul va supravetui, chiar si dupa acest timp de mare srtimtorare pentru el, aceasta este promisiunea lui Iehova.

    RăspundețiȘtergere
  3. Profetiile trebuie sa se implineasca exact cum au fost date de profeti , dar israel este in mina lui YAHVEH . Dusmanii lui nu cunosc profetia sau o neglijeaza , deci nu cunosc istoria si ca ea se poate repeta acum la final de istorie ( Ezec 38 ; 39 ) etc
    Noi care vedem si intelegem ne bucuram de implinire si avem nadejdea sigura ca fagaduinta lui YAHVEH se va implini cu siguranta . Shalom berahot

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)