Israel

Israel

sâmbătă, 26 august 2017

Liniile roșii ale Israelului din Siria au fost traversate de Iran.

Liniile roșii ale Israelului din Siria au fost traversate de Iran.
Imagini pentru imagini putin netanyahu soci
Prim-ministrul Binyamin Netanyahu a arătat președintelui Vladimir Putin liniile roșii ale Israelului împotriva Iranului prin stabilirea unei prezențe militare Iraniene permanente și extinse în Siria. Această temă a dominat discuția de trei ore de la Soci, miercuri, 23 august. 

Netanyahu și-a întărit avertizarea cu o amenințare precum că Iranul sau Hizballah ar trece peste aceste linii, și că va exista un război regional. A fost prima dată când primul ministru a amenințat public războiul împotriva Iranului și Hizballah

Dupa ce am vorbit lui Putin, a declarat el reporterilor că ceea ce este nou astăzi este încercarea Iranului de a „elibera Siria“, în același mod în care a preluat controlul asupra Libanului prin înlocuirea cu, Hizballah. "Uităm de cucerirea viitoare a Siriei  prin militiile Iraniene șiite.

Dacă se întâmplă acest lucru, „nu vom rămâne pasivi“, a spus el - chiar dacă Siria o să devină o legătură a Iranului prin coridorul din Irak și Siria în Liban. Și cu siguranță nu putem accepta pe iranieni și pe Hizballah lângă Golan.

"Am spus în mod clar președintelui Putin că nu vom permite Iranului prin folosirea Siriei ca bază militară pentru a ataca Israelul.

Putin, în cadrul reuniunii cu jurnaliștii care au avut acces, nu a abordat observațiile lui Netanyahu despre rolul Iranului în Siria, sau un avertisment unilateral de acțiune militară. Președintele rus a repetat doar linia standard a Moscovei că forțele străine nu vor rămâne în Siria la sfârșitul războiului, dar nu au oferit orare sau garanții.

Liderul rus preferă în mod clar să nu vadă un război israelian împotriva Iranului și Hizballah, care se extinde în Siria, spun surse DEBKAfile, mai ales pentru că forțele speciale rusești, contingentul naval și al forțelor aeriene sunt dislocate acolo - deși nu în număr mare.

În același timp, el poate găsi cuvintele puternice ale lui Netanyahu utile pentru creșterea influenței Rusiei în Siria. Dacă Teheran consideră că un război israelian împotriva forțelor sale și potențialul Hizballah, va fi interesul Iranului de a-și întări legăturile militare cu Rusia, în scopul de a obține un sprijin militar și politic.

Pentru Putin, aceasta ar fi o schimbare binevenită de la atmosfera dominantă a acrimoniei pentru câteva săptămâni între oficialii iranieni și ruși din Siria. Colonezii ruși au fost staționați în cele mai sensibile secțiuni ale Siriei, cum ar fi Alep, Hama, Homs și Damascul estic. Aceștia preiau acolo administrația militară și civilă și, de fapt, îi îndepărtaseră pe oficialii iranieni.

În Irak, iranienii au luat controlul țării prin stabilirea milițiilor armate și făcându-le integrate în armata națională, ca niște cai troieni. Teheranul știe cum să gestioneze acest șiretlic în tăcere, fără să atragă atenția nedorită a puterilor locale.

În Siria, problema cu care se confruntă Israelul este destul de diferită. Dacă Netanyahu a împărtășit informații sensibile cu Putin pe care el nu le știa înainte, el nu poate decăt să observe că liniile roșii ale lui Israel pentru extinderea Iranului au fost trecute cu lunile în urmă, unele dintre ele cu ajutor și asistență rusă.

exemple:

1. Iranul și Hizballah au stabilit un lanț de baze militare în Siria - în special în Munții Qalamoun în frontieră libanezo-siriană, de unde pot fi lansate rachete contra Israelului.

2. Iranul și-a câștigat deja podul terestru râvnit peste Irak în Siria. Armata lui Bashar Assad a preluat sectoare întregi ale frontierei siriano-irakiană și a deschis ușa pentru milițiile șiite pro-iraniene, grupurile Hizballah și șiiții irakieni sunt în mișcare în poziții strategice pe ambele părți ale frontierei.

3. Netanyahu a avertizat asupra pericolului de a planta o entitate șiită extremistă în inima regiunii a musulmanilor sunniți. Dar acest lucru este deja în curs de desfășurare. La ordinele de la Moscova, Corpul 5 Armatei Siriene este în proces de absorbție a militarilor pro-iranieni și iranieni care au luptat pentru Assad.

Premierul Israelian nu la informat pe Putin cu privire la orice orar al acțiunii israeliene. Dar liderul rus va lua în considerație că armata israeliană nu se va deplasa în Siria fără să dea un semn pentr partea administrației Trump din Washington.

Pentru moment, Putin și Trump își sincronizează operațiunile în Siria cu rezultate mai bune decât înțelegerea lui Netanyahu cu administrația SUA. sursa : DEBKAfile Exclusiv

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)

Conferința privind pacea și securitatea din Orientul Mijlociu

Conferința privind pacea și securitatea din Orientul Mijlociu Ceea ce unii ar considera imposibil se întâmplă în fața ochilor noștri: la...