Israelul va lansa un „război total“ dacă va fi atacat de Hizballah

Israelul va lansa un „război total“ dacă va fi atacat de Hizballah
Amir Eshel Herzliya foto Conferința 

Comandantul forțelor aeriene israeliene, generalul Amir Eshel, a avertizat grupul terorist libanez șiit Hizballah că capacitățile armatei apărării Israelului (IDF) au avansat mult de la al doilea război din Liban din 2006, ceea ce îi va permite să efectueze același număr de bombardamente care au avut loc în războiul de 34 de zile, în doar 48 de ore.


„Dacă izbucnește războiul în nord, vom deschide focul cu toată puterea noastră de la început“, a declarat Eshel la Conferința din Herzliya, menționând că presa internațională va face presiune pentru o încetare a focului rapidă înainte ca Israel să poată atinge toate obiectivele sale strategice.

Politicienii și generalii israelieni și-au exprimat în mod repetat intențiile de a lovi Libanul foarte tare dacă izbucnește războiul, într-o încercare aparentă de a descuraja Hizballah. Eshel a avertizat că un nou conflict ar putea declanșa de cincisprezece ori atacuri israeliene mai devastatoare pentru Liban ca în 2006.

La conferință, Eshel a remarcat că Hezbollah a desfășurat un arsenal foarte mare in Siria estimat la peste o sută de mii rachete.

De la începutul războiului sirian, care a durat mai mult de șase ani, Hizballah a pus toate energiile sale pentru al aduce la mal pe președintele Bashar Assad, în alianță cu Iranul și Rusia, punând mii de luptători ai săi în câmpul de luptă împotriva rebelilor sirieni.

Cu toate acestea, grupul șiit vede încă Israelul ca inamicul său principal.

Deși Israelul a rămas neatins de războiul din Siria; aeronavele sale au atacat transporturile de arme iraniene către Hizballah, în operațiuni care sunt complicate de activitatea aeriană intensă a Rusiei și a Statelor Unite în zonă.

„Cerurile Orientului Mijlociu sunt cu mult mai ocupate decât înainte, cu o mulțime de actori,“ a subliniat Eshel, marcând necesitatea ca Air Force să opereze „chirurgical“ pentru a evita „greșelile“ de a intra în conflict cu ceilalți actori.

Pe de altă parte, aceste atacuri, a declarat Eshel, acționează ca un factor de descurajare în ceea ce privește Hizballah.

Eshel a avertizat locuitorii din sudul Libanului, unde este bastionul Hizballah, cerându-le să părăsească casele lor, în cazul în care va erupe un nou conflict, adăugând că grupul terorist sprijinit de Iran folosește casele civililor ca „baze pentru lansarea de rachete “.

În timpul al doilea război din Liban în 2006, aproximativ 1.200 de libanezi au fost uciși (inclusiv 600 /800 de luptători Hizballah, conform estimărilor de către armata israeliană) și 121 israelieni (inclusiv 44 de civili). Conflictul a deplasat un milion de oameni în Liban și o jumătate de milion în Israel.
sursa : http://aurora-israel.co.il/israel-desatara-una-guerra-total-si-es-atacado-por-hezbollah/

Comentarii

  1. It’s hard to find experienced people for this subject, however, you seem
    like you know what you’re talking about! Thanks

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)