Israel

Israel

miercuri, 4 ianuarie 2017

Rabinul Yitzhak Yosef : "SUA a abandonat Israelul, acum ne putem încrede doar in Elohim"

Rabinul Yosef : "SUA a abandonat Israelul, acum ne putem încrede doar in Elohim"

"SUA a abandonat Israelul și statul evreu se poate baza acum doar pe Elohim", a declarat sâmbătă rabinul șef sefard al Israelului, Yitzhak Yosef, în timp ce Ierusalimul și Washington au continuat să se confrunte cu rezoluția Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite, care condamnă așezările israeliene, a raportat Times Israel.

"Uneori, trebuie să ne amintim că nu putem conta pe nimeni, ci doar pe Tatăl nostru din ceruri", a spus Iosef urmașilor săi la Zidul de Vest. "Chiar și America ne-a abandonat la ONU săptămâna trecută."

El a adăugat: "Nu trebuie să uităm că inimile regilor și căpitanilor sunt în mâinile lui Elohim, iar noi nu putem conta pe nimeni, ci doar pe Elohim."

Washingtonul a refuzat să-și exercite puterea de veto pentru a opri rezoluția ONU, declanșând o nouă criză cu guvernul israelian.

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu, și consilierii săi au acuzat Statele Unite că au conspirat cu membrii palestinieni și alte servicii ale Consiliului de Securitate pentru a aproba măsura.

Casa Albă a negat, miercuri, orice coordonare cu palestinienii cu privire la modul de redactare a rezoluției, cu toate acestea, recentele scurgeri de discuții asupra problemei dintre seniori oficiali americani și palestinieni au fost publicate de un ziar egiptean.

Rezoluția prevede că Construcțiile "nu au nici o valabilitate legală și constituie o încălcare flagrantă în conformitate cu dreptul internațional" și solicită să se pună capăt tuturor construcțiilor în zonele în care Israelul a câștigat războiul de șase zile din 1967.

Textul a fost aprobat de 14 State, cu abținerea Statelor Unite ale Americii.

Consiliul de Securitate ONU este format din cinci membri permanenţi - SUA, Marea Britanie, Rusia, China şi Franţa - şi zece membri nepermanenţi, în prezent Egipt, Uruguay, Venezuela, Angola, Japonia, Malaysia, Noua Zeelandă, Senegal, Spania şi Ucraina.

Deși multe țări au ca Religie Creștinismul, unde este specificat clar in Scripturi precum că Ierusalimul, Iudea sau Samaria fac parte din Israel, totuși aceste țări Creștine au votat împotriva promisiunii lui Elohim către poporul său Israel, astfel dar, aceste țări care se cred că au votat Pacea între Evrei și Palestinieni nu au făcut altceva decăt a Declara un război împotriva Creatorului și a deciziei sale de a da Israelului țara promisă.

Să declari că Iudeii construiesc ilegal în Iudea este absurd ...

Iată Religia țărilor care au votat împotriva lui Israel :


Statele Unite ale Americii


Potrivit unui studiu realizat în 2014 de către Pew Research Center, 71% dintre americani sunt creștini (47% protestanți și 21% catolici), 23% nu au religie și 6% practică alte religii (iudaism - 1,9%, islam - 0,9% budism - 0,7%, hinduism - 0,7%, alte religii - 1,8%)

Marea Britanie 

Structura religioasă conform recensământului din 2011: Creștinism 59.4 %, Islam 5.0 %, Hinduism 1.5 %, Sikhism 0.8 %, Iudaism 0.5 %, Budism 0.4 %, Alte religii 0.4 %, Fără religie 24.7 %, Nedeclarată 7.2 %

Rusia

Biserica Ortodoxă Rusă este biserica creștină dominantă în Federația Rusă. Islamul este a doua religie importantă a țării. Mai există și alte culte: catolic, iudaic, budist și diferite biserici protestante. Inițierea religioasă se face, de obicei, pe linie etnică. Rușii sunt în cea mai mare parte ortodocși, în timp ce persoanele de origine turcică sau caucaziană sunt musulmani.

China

De-a lungul mileniilor, civilizația chineză a fost influențată de diferite mișcări religioase. Conceptul chinez de „San Jiao” („trei doctrine” sau „trei religii”) include confucianismul budismul și taoismul.

Franța

Franța este o țară de veche tradiție catolică, de asemenea, pe teritoriul național, sunt prezente diverse culte creștine (Biserica Apostolică Armeană, galicanismul⁠(fr), mormonismul, Biserica neo-apostolică, Martorii lui Iehova, menonitismul) sau non-creștine (hinduismul, budismul, bahaismul, alevismul).

Egipt 

Populaţia de aproximativ 80 de milioane poate fi împărţită în 2 grupuri religioase: 85% de religia islamică, 10% creştini copţi şi 5% de religie mixtă, Greco - ortodoxă, Greco - catolică, evangelică şi câteva familii de evrei.

Uruguay

Uruguay nu are o religie oficială, biserica si statul sunt separate, libertatea religiei fiind garantată. Cea mai mare religie este Catolicismul 45.7% din populație, Protestantism 9.0%, Nonsectarianism (include toate religiile în sensul direct al cuvântului) 30.1%, Ateism 12.0%, Agnosticism 2.0%, Umbanda (religie africană) 0.6%, Iudaism 0.4%, alte culte 0.2%.

Venezuela

Venezuela, la fel ca majoritatea țărilor sud-americane, este un stat catolic, unde 92% din populație aparține acestei ramuri a creștinismului. Restul de 8% din populația țării sunt adepți ai protestantismului sau ai unei alte religii. După estimările Consiliul Evanghelic al Venezuelei, 10% din populația țării este protestantă. De asemenea este prezentă o comunitate musulmană (100 000 de adepți), iudaică (15 000 de adepți) și sincretă.

Angola

Creștinismul este religia predominantă în Angola cu 93,5 % din populația țării, iar 4,7 % sunt practicanți ai religiilor indigene. Dintre creștini, 72% sunt romano-catolici și 28% sunt baptiști, luterani, metodiști, reformați.

În Angola, islamul este considerat sectă periculoasă și este interzis prin lege alături de alte 200 de grupuri religioase. Această hotărâre a fost luată în noiembrie 2013 și de atunci 78 de moschei au fost închise, unele dintre ele demolate.

Japonia

Principalele religii din Japonia sunt budismul și șintoismul.

Malaezia

Religia de stat este cea musulmană, de obediență sunnită, respectată de majoritatea malaysienilor. Comunitatea chineză practică un amestec de budism, de taoism și de cultul strămoșilor. Indienii sunt, în cea mai mare parte, hinduiști. Întâlnim și câțiva creștini și animiști, îndeosebi în Sarawak și în Sabah.

Noua Zelandă

Creștinii - procent: 57%

Senegal

musulmanii - procent: 96.4%

Spania

Catolicismul este religia predominantă în Spania. Un procent de 94% din populație este de religie catolică, conform unui studiu al Centrului de Investigații Sociale realizat în anul 2005. După catolici, alte religii minoritare reprezintă doar 6% din populație.

După numărul de membri, a doua religie este cea musulmană. Datele arată că 800.000 de persoane sunt de religie islamică. Urmează Martorii lui Iehova, cu 103.784 de credincioși. Există de asemenea și o comunitate protestantă care are aproximativ 50.000 de membri. De asemenea, mai trăiesc în Spania și aproximativ 20.000 de mormoni. Comunitatea iudaică nu depășește 15.000 de membri.

Ucraina

Confesiunea majoritară în Ucraina este creștinismul ortodox, ai cărui credincioși sunt împărțiți în trei ramuri: Biserica Ortodoxă Ucraineană, aflată sub administrarea Patriarhiei de la Moscova, Biserica Ortodoxă Ucraineană - Patriarhia de la Kiev, și Biserica Ortodoxă Ucraineană Autocefală.

Pe locul doi ca număr de credincioși este Biserica Greco-Catolică Ucraineană, care practică aceleași tradiții spirituale și liturgice ca și ortodoxia, și recunoaște primatul papei ca lider al creștinătății. Întâistătătorul Bisericii Greco-Catolice Ucrainene este arhiepiscopul Sviatoslav Șevciuc.

În Ucraina există de asemenea 863 de comunități romano-catolice, 474 clerici și un milion de credincioși romano-catolici. Grupul formează aproximativ 2,19% din populație și constă preponderent din etnici polonezi, care trăiesc mai ales în zona de vest a țării.

3 comentarii:

 1. Dumnezeu sa binecuvinteze Israelul si sa-l apere caci Israelul e poporul pe care l-a ales Creatorul cerului si al pamintului, si El va repune Tara Sa in drepturile care i-au fost atribuite de El Insusi!

  RăspundețiȘtergere
 2. Iehova Dumnezeu stie ce face , deja totul e scris , asteptam doar sa se implineasca SA VINA REGATUL TAU SA SE FACA VOIA TA PRECUM IN CER ASA SI PE PAMANT

  RăspundețiȘtergere
 3. “VORBIŢI BINE IERUSALIMULUI ŞI STRIGAŢI-I."
  “Ascultaţi cuvântul DOMNULUI, popoare, şi vestiţi-l în insulele depărtate! Spuneţi: “Cel care a risipit pe Israel îl va aduna şi-l va păzi cum îşi păzeşte păstorul turma.”" Ieremia 31:10.

  Nimeni nu va putea nega vreodată adevărul împlinirii acestei preziceri a Domnului făcută prin profet. Căci, iată, după aproape 2000 de ani de risipire în toată lumea, de persecuţii şi negare a unor drepturi elementare, poporul evreu este readunat în patria lui străveche şi este închegat ca o naţiune independentă.

  În Epistola către Romani, capitolul 11:25-31, apostolul Pavel vorbeşte atât despre starea actuală a poporului evreu cât şi despre cea viitoare zicând: “O parte din Israel a căzut într-o împietrire care va ţinea până va intra numărul deplin al Neamurilor. Şi atunci tot Israelul va fi mântuit. Acesta va fi legământul pe care-l voi face cu ei când le voi şterge păcatele".

  Întoarcerea favorii la Israel însă nu este condiţionată de intrarea lor sub legământul creştin de acum. Dacă ar fi condiţionată n-am vedea statul Israel pe harta lumii. Întoarcerea favorii la Israel a început odată cu sfârşitul dublului de pedeapsă sub legământul legii (Ier.16:14-18; Zah. 9:10-12; Isa. 40:1,2)

  Prin profetul Ieremia (cap. 31:31-34) Domnul promite că va face cu ei un nou legământ. Sub acest legământ nou, pecetluit cu sângele lui Cristos, după ce se va completa Biserica, adică după ce va intra numărul deplin dintre neamuri, împietrirea lor va fi îndepărtată, primindu-L pe Isus Cristos ca Mesia. Domnul spune acest lucru prin profetul Zaharia (12:10): “Atunci voi turna peste casa lui David şi peste locuitorii Ierusalimului un duh de îndurare şi de rugăciune, şi îşi vor întoarce privirile spre Mine, pe care L-au străpuns". Acesta este legământul sub care atât evreii cât şi neamurile îşi vor putea câştiga viaţa pe pământ. Isaia 49:6; Ioel 2:32.

  În contextul actual al ameninţării şi hărţuirii Israelului de către vrăjmaşi, având în vedere această perspectivă luminoasă, Dumnezeu îi îndeamnă pe creştini să dea acestui popor un mesaj de încurajare, astfel: ““Mângâiaţi, mângâiaţi pe poporul Meu”, zice Dumnezeul vostru. “Vorbiţi bine Ierusalimului şi strigaţi-i că timpul lui de suferinţă s-a sfârşit, că nelegiuirea lui este iertată, căci a primit din mâna DOMNULUI de două ori cât toate păcatele lui”". Isaia 40:1, 2.

  RăspundețiȘtergere

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)

Conferința privind pacea și securitatea din Orientul Mijlociu

Conferința privind pacea și securitatea din Orientul Mijlociu Ceea ce unii ar considera imposibil se întâmplă în fața ochilor noștri: la...