Cei morți în atacul din Ierusalim

Cei morți în atacul din Ierusalim erau desigur ofițerii cadeți


- Yael Yekutiel (20)
- Shir Hajaj (22)
- Shira Tzur (20)
- Erez Orbach (20)

Patru soldați ai Armatei de Apărare a Israelului (IDF), trei femei și un bărbat, de douăzeci de ani, au fost uciși și cincisprezece au fost răniți, când un terorist palestinian în mod intenționat a intrat cu un camion într-un grup de soldați din popularul cartier esplanada turistică Armon Hanatziv (Talpiot Mizrach), Ierusalim.

Ministrul educației Naftali Bennett, autoritatea națională de partid religios Habait Haiehudí, a declarat că soldații uciși au fost cadeți ai școli de ofițeri de la baza militară Bahad 1.

Camionul,  a avut o plăcuță de înmatriculare israeliană furată dintr-un vehicul personal, și a rulat în mod deliberat peste pietoni care erau întro stație de autobuz, a spus poliția. Teroristul a fost respins cu gloanțe și "neutralizat" de civili înarmați și de doi soldați care au fost la fața locului.

Surse palestiniene au identificat Teroristul ucis ca Fadi al Kanabir, originar din cartierul arab din Jabel Mukaber aproape de Ierusalimul de Est care se învecinează cu Armon Hanatziv.  De asemenea, trupele israeliene au percheziționat casa teroristului.

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu a declarat la fața locului a scenei că se "cunoaște identitatea teroristului și că toate semnele arată că el este un susținător al statului islamic. Știm că există un șir de atacuri și cu siguranță poate fi o legătură între Franța, Berlin și acum Ierusalim ".

Șeful Poliției, Roni Alsheik a spus că nu a existat nici o notificare cu privire la posibilele intenții ale unui atac terorist, și nu poate oferi mai multe detalii, deoarece ancheta continuă.

Un conducător auto care a fost martor la incident a spus că camionul a intrat  peste un grup de soldați și că un civil și cățiva soldați au deschis focul asupra conducătorului auto, care a dat cu camionul în spate încercănd să mai omoare și pe alții.

"L-au împușcat până când a fost neutralizat", a explicat soferul de autobuz.

Paramedicii serviciului de urgență Magen David Adom au evacuat treisprezece răniți spre Spitalul Hadassah Ein Kerem și Spitalul Shaarei Tzedek din capitala. Trei răniți sunt în stare gravă, una în moderată până la severă, și nouă leziuni minore. Trei dintre răniți au fost scoși de sub roțile vehiculului cu ajutorul unei macarale.

Hamas a salutat atacul și a celebrat prin distribuirea de dulciuri printre locuitorii din Fâșia Gaza.
Shalom Israel !!!

Comentarii

  1. Problema asta va fi mereu atît timp cît va mai exista hamas ori așa zisul stat Palestinian. Istoric palestina e invenția Britanică a unui teritoriu de la est de marea mediterană. Eu cred că e greșala Israelului că permite teroriștii pe teritoriu istoric al Israelului. Dacă chiar și în rîndurile armatei Israeliene sînt Teroriști(arabi)e de mirare că se întîmplă acestea ? Dacă NatanYahu era premier în 67 astăzi nu mai era vorba de Palestina sau teroriști ...Dar...Acum Israel trebue să suporte consecințele unui guvern incapabil la vremea respectivă.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)