Israel

Israel

sâmbătă, 24 decembrie 2016

Rezoluția Consiliului de Securitate al ONU va promova mai mult război în Orientul Mijlociu

Rezoluția Consiliului de Securitate al ONU va promova mai mult război în Orientul Mijlociu

Statele Unite ale Americii au abandonat Israelul prin a se retrage de la Veto împotriva rezoluției Consiliului de Securitate al ONU, care condamnă Israelul și care a fost aprobată vineri 23 decembrie 2016.

Cel care a părăsit Israelul a fost presedintele american Barack Obama - și nu pentru prima dată. 
Pe parcursul celor opt ani de mandat, Obama a părăsit Israelul cel puțin de trei ori, în chestiuni care au compromis securitatea Israelului.

Una dintre primele consecințe a fost "Primăvara arabă" din 2011 cu răsturnarea lui Hosni Mubarak ca președinte egiptean și promovarea directă a preluării puterii de către Frăția Musulmană din Cairo.

Patru ani mai târziu, Obama a întors spatele Israelului prin a acorda Iranului statutul de țară favorizată. Iranul a fost autorizat să mențină infrastructura programului său nuclear militar, precum și continuarea de a dezvolta rachete balistice, cu ajutorul unei infuzii de 250 de miliarde de dolari din SUA și Europa.

Carnagiului de groază din Siria a umbrit prin faptul că președintele Obama a permis Teheranului să folosească forțele Gărzilor Revoluționare în Irak și în Siria, de a lupta împreună cu regimul lui Assad. 

Președintele Obama nu a făcut nici un efort pentru a opri afluxul de grupuri șiite pro-iraniene, inclusiv cel libanez Hizballah de a lupta în Siria, ca și cum n/ar avea nimic de-a face cu dușmanii Israelului.

În 2015, atunci când Obama a încercat să se spele pe mâini din cauza Orientului Mijlociu, în general, el a deschis războiul statului islamic și a liderului său, Abu Bakr al-Baghdadi, care a intrat și a cucerit zone mari din Irak și Siria, practic, fără opoziție.

Astfel, jihadiștii au trimis un tentacul în Sinaiul egiptean - aproape de o frontieră israeliană.
In ultimul timp, Obama a spus că nu era conștient de potențialul de expansiune ISIS, ceea ce implică faptul că serviciile secrete americane au fost lipsă.

Cu toate acestea, Obama nu a obosit să sublinieze că el a făcut mai mult decât orice președinte al Statelor Unite, prin a sprijini securitatea Israelului, în special sub forma unor sisteme avansate de arme americane prevăzute pentru apărarea Israelului. 

Din cauza legăturilor militare strânse și de înțelegere între cele două țări, nici o voce nu a fost ridicată să-l contrazică. Acum este timpul să se arate ipocrizia și poziția președintelui Obama privind exercitarea dreptului său.

Dacă ar fi investit mai puțin în acordarea de beneficii și frău liber către dușmani ai statului evreu, Israelul ar fi fost mai puțin dependent de hardware-ul american.

În ultima rezoluție a Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite, Israelul este certat cu argumentul că "toate activitățile de Construcții Israeliene din teritoriul palestinian ocupat, inclusiv Ierusalimul de Est, sunt ilegale conform dreptului internațional și constituie un obstacol major în calea realizării păcii bazată pe soluția a două state. "

Înainte de oricine altcineva, Barack Obama și secretarul de stat John Kerry, sunt în măsură să dovedească falsitatea acestei ecuații.

La data de 25 noiembrie 2009, prim-ministrul Netanyahu a anunțat că Israelul va impune o înghețare pe 10 luni pentru construcții în Cisiordania și Ierusalimul de Est, drept o concesie pentru a facilita inițiativa de pace din SUA. 

Israelul a dat mai mult spațiu la cererea de negocieri directe, însă liderul palestinian Mahmoud Abbas a fost tot timpul împotriva oficialilor israelieni pentru a se întâlni față în față. 

Chiar și după aceste concesii Israeliene pentru pace, inițiativa lui Obama a căzut plată atunci când sa constatat împotrivirea rezistenței palestiniene.

Președintele american pare dispus să-și folosească ultimele  săptămâni de guvernare a Statelor Unite de ai da prim-ministrului israelian o lecție dureroasă, care nu se va uita în grabă după ce va părăsit Casa Albă, la 20 ianuarie 2017.

Dar el e greșit din nou. Rezoluția ONU va fi în curând redusă de către Israel la o foaie de hârtie. Palestinienii dau din cap de bucurie în fața comunității internaționale, dar Israel nu va elimina nici o construcție și nici nu va opri construirea de noi cartiere rezidențiale în Ierusalim. 

Biroul Primului-ministru a precizat că Israelul nu este obligat prin această rezoluție și că o respinge. Singurul rezultat concret este că se va face o pace mai evazivă decât oricând.

Ideea ca Donald Trump va veni ca o salvare pentru Israel de îndată ce se va muta în Biroul Oval, este un nonsens. 

El a fost ales pentru a reconstrui America ca o putere mondială. Acest lucru ar include în mod necesar restabilirea influenței Statelor Unite în Orientul Mijlociu, dar modul în care își propune să realizeze acest lucru, încă nu este cunoscut în general.

Dacă Trump decide să cheme Israelul pentru sprijin și asistență, este logic că va introduce schimbări radicale în pașii făcuți de Obama - mai ales în acordul nuclear cu Iranul și procesul de pace cu palestinienii.

Nu toate aceste schimbări pot fi realizate în mod pașnic. Poate implica folosirea forței militare de către Statele Unite și Israel.

În acest sens, Rezoluția Consiliului de Securitate 2334 se poate dovedi a fi adevăratul obstacol în calea păcii, care tinde să promoveze beligeranță în Orientul Mijlociu, pentru că palestinienii și alți radicali vor folosi rezoluția ca justificare pentru a ataca Israelul și mai multe acte de teroare.

Ambasadorul israelian la ONU, Danny Danon, a făcut o lucrare neobosită de contacte cu scopul de a condamna această propunere. Danon a apărat poziția israeliană în cadrul reuniunii Consiliului de Securitate.

"Acesta este punctul culminant al absurdității și ipocriziei ONU, Această decizie nu va promova nici o propunere de pace, și va reprezenta doar un premiu ONU pentru politica palestiniană de incitare și terorism." - A spus Danon.

Danny Danon a adaugat: "Este o nebunie adevărată, într-un moment când mii de civili sunt uciși în Siria, Consiliul de Securitate dedică timp pentru a condamna singura democrație din Orientul Mijlociu."

O rezoluție ABSURDĂ, potrivit propunerii, "toate comunitățile evreiești din Iudeea și Samaria ar trebui să fie considerate " ilegale ". În mod similar, Israelul ar trebui să revină la granițele din 1967 și să oprească toate construcție în Iudeea, Samaria și Ierusalimul de Est."

Nu se referă nimic în mod specific la terorismul palestinian, propunerea pur și simplu solicită o "încetare a violenței de ambele părți."

Ratificarea acestei propuneri, fără vetoul SUA reprezintă posibilitatea Consiliului de Securitate de a impune sancțiuni asupra Israelului, astfel dar secretarul general al ONU (în acest caz, portughezul António Guterres) va fi obligat să verifice trimestrial modul în care aceasta rezoluţie a ONU este pusă în aplicare. Mai mult, el poate deschide proceduri judiciare la Curtea Internațională de la Haga.

material făcut si cu sursa DEBKAfile 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)

Conferința privind pacea și securitatea din Orientul Mijlociu

Conferința privind pacea și securitatea din Orientul Mijlociu Ceea ce unii ar considera imposibil se întâmplă în fața ochilor noștri: la...