Israel

Israel

vineri, 29 iulie 2016

Provocări siriano - rusești în Golan pot provoca război

Provocări siriano - rusești în Golan pot provoca război

Timp de patru zile, începând cu 25 iulie, armata siriană în mod continuu atacă rebelii cu baterii de artilerie și se apropie de liniile de apărare israeliene în frontiera cu Înălțimile Golan, într-un mod periculos care este aproape de a provoca un răspuns israelian. 

Această campanie siriană este efectuată cu atenție și este orchestrată ca să meargă ca după ceas.

Este prima dată în ultimii șase ani de război împotriva Siriei a lui Bashar Assad, care a îndrăznit să vină să provoace Israelul. Dar acum el pare să fie încurajat de aliatul său rus.

IDF menține focul doar la provocări, în acest moment. Dar liderii militari și guvernul israelian știu că timpul este aproape ca IDF să fie forțat să lovească din moment ce devine evident că pașii armatei siriene sunt sprijiniți de Rusia.

Batalioanele 90 și 121 a armatei siriene trag cu bateriile de artilerie fără să se oprească într-o rază de 10 km de-a lungul frontierei la nord de Quneitra, un punct situat vizavi de orașul israelian Eyn Zivan. (A se vedea harta de mai sus).

Acest lucru înseamnă că armata siriană a luat în cont centrul zonei tampon între Israel și Siria, iar la câțiva metri distanță de granița cu Israelul, IDF are staționate trupe. Apoi, ei susțin până la o distanță de 500 până la 600 de metri și stații cu care scanează bazele forțelor rebele siriene considerate a fi în contact cu Israelul sau că au un beneficiu medical israelian.

Noul atac sirian, pare să trimită un mesaj la Ierusalim: Timp de șase ani ați sprijinit pe rebeli împotriva regimului Assad, în sudul Siriei. Acest lucru este acum de nesuportat. Dacă veți continua, vă vom veni în față cu focul sirian. Damascul, de asemenea, avertizează acei rebeli: De ani de zile, ați luptat aproape de Israel, în timp ce IDF nu făcea nimic.

La 26 iulie, mass-media rusă a publicat un articol prin care dezvăluie faptul că Rusia a livrat Forțelor Aeriene Siriene cel mai avansat bombardier SU-24m2, care este proiectat pentru a ataca linia frontului. 

Oficialii israelieni au fost surprinși și supărați de aceste știri. Până în prezent, rușii și sirieni sau abținut la desfășurarea forței aeriene în sudul Siriei în apropiere de granița cu Israelul. Acum, forța aeriană siriană, are mijloacele de a face acest lucru.

Sursele militare raportează că SU-24m2, în urma upgrade-urilor și modificărilor făcute recent în fabricile rusești, este acum capabil să arunce bombe inteligente și rachete balistice cu un sistem de ghidare pe cozile lor, care să le permită să atingă ținte cu sistem de ghidare de precizie. 

Acest sistem ne se bazează pe noi sateliți GPS, dar se bazează pe sistemul rusesc GLONASS echivalent, care este conectat la o rețea de 21 de sateliți ruși și parțial criptat pentru uz militar.

In plus, SU-24m2 este echipat cu un sistem care proiectează informații pentru nevoile pilotului (date de zbor și detaliile de luptă) pe parbrizul avionului (afișare head-up) și în vizorul pilotului.
Rușii au dat sirienilor două dintre aceste aeronave sofisticate în această săptămână, și încă 10 le vor oferi în curând.

IDF a concluzionat că aceasta este doar o chestiune de timp înainte de apariția acestor avioane în sudul Siriei și de a genera astfel o situație nouă și foarte inflamabilă în nord și la nord-est de granițele Israelului.

Rușii au dat ordin Damascului să informeze Israelul, să nu mai fie permis să continue să sprijine forțele rebele din sudul Siriei sau să sprijine zona tampon. Israelul poate plăti scump, dacă decide să răspundă la focul sirian, sau la apropierea iminentă de graniță a bombardierelor rusești a declarat sursa...

DEBKAfile Raport Exclusiv din 28 iulie 2016, 11:59 (CDT)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)

Conferința privind pacea și securitatea din Orientul Mijlociu

Conferința privind pacea și securitatea din Orientul Mijlociu Ceea ce unii ar considera imposibil se întâmplă în fața ochilor noștri: la...