Iranienii și unitățile sinucigașe Walid aproape de Golan

Iranienii și unitățile sinucigașe Walid aproape de Golan

Pe fondul creșterii tensiunilor militare în această săptămână la granița Israeliană, gardienii revoluției din Iran cu sediul central în sudul Siriei, plasează unitățile sinucigașe Walid aproape de înălțimile Golan, dezvăluie surse militare și de informații.

Hizballah a declarat la 5 iulie că elicopterele israeliene au atacat pozițiile armatei siriene în apropierea orașului Golan Quneitra, de fapt, una dintre cele două baterii de rachete "Tammuz" a IDF israelian a tras la 4 iulie, ca răspuns la mortierele trase de armata siriană. Ca răspuns Israelul a lovit clădirea siriană a Ministerului Finanțelor aproape de Quneitra, care a găzduit polițiștii iranieni și sedii regionale a Hizballah, ca rezultat, un număr necunoscut de funcționari iranieni au fost uciși.

La 6 iulie, Hizballah se afla la un înalt nivel de tensiune în avanposturile sale libaneze în Hasbaya, Al-Qarqoub și Muntele Hermon, indicând pregătirile posibile pentru a se razbuna pentru victimele iraniene.

Mortierele trase din Siria din când în când se abat în Israel, sunt trimise de forțele siriene în Quneitra pentru a lovi pe rebeli sirieni, care sapă un șanț anti-tanc pe capătul de sud al orașului pentru a preveni tancurile siriene care vor sa declanșeze un plin atac împotriva lor.

ISIS și Frontul Al Nusra filiala grupării Al-Qaeda au depășit toată banda de siguranță a frontierei siriene, aproape de Israel și Iordania la o distanță de 106 km de la Daraa, satele druzilor ale muntelui Hermon.

Islamiștii au preluat controlul asupra acestei frontiere strategice, profitând de luptele dintre armata siriană și rebelii sirieni din sudul Siriei.

Israel și Iordania au fost, de asemenea neglijenți. IDF și armata Iordaniană au fost preocupați încercând să împiedice armata siriană și Gărzile Revoluționare din Iran ale Hizballah pentru a invada liniile sale de apărare în nordul Iordaniei și pe înălțimile Golan, astfel teroriștii islamici au reușit să se apropie foarte aproape de frontierele sale.

Prezența teroristă de care Israelul este alarmat, sunt miliție "Khaled Bin Al-Walid" legate atât de ISIS căt și de al-Qaeda, care acum controlează o bandă de 36 km de-a lungul graniței cu Israelul la sud de Golan și zona Quneitra a frontierei triple a Iordan-Israel-Siria - în fața Hamat Gader și Shaar Hagolan (vezi harta).

Armata Khaled Bin Al-Walid a fost generată de o uniune între mișcările islamice și milițiile islamiste Shouada Yarmouk și Mouthana Liwa. Comandantul ei este Abu Abdullah al-Madani, un palestinian din Damasc, care este unul dintre luptători veterani a Al-Qaeda. Aproape de Osama ben Laden, el a luptat împotriva americanilor atunci când au invadat Afganistanul în urmă cu 15 ani. Cu zece ani în urmă, el sa mutat în Irak, și încă se luptă cu americani, acum este cu Al-Qaeda lângă comandantul Abu Musab al-Zarqawi.

Atunci când Al-Qaida a fost învinsă în Irak, Al-Madani sa mutat în Siria.

Surse militare DEBKAfile raportează că acest veteran al terorismului islamist, care este considerat a fi succesorul lui bin Laden, Ayman al Zawahiri, funcționează în trei domenii:

1. Cumpărarea și depozitarea armelor chimice - o marfă de mare preț negociat adesea între diferitele organizații rebele siriene.

2. Abu Abdullah al-Madani recrutează în unitățile sale milițiile sinucigașe, pentru care el personal le face formarea, pentru operațiunile din interiorul Israelului. Sursele DEBKAfile spun că planul lor este luat foarte în serios de către șefii de securitate israelieni.

3. Menține legături operaționale cu comandanții Al Nusra în regiunea de graniță, căutând eventual acces la granița cu Israel prin teritoriul său la armele sale chimice și unități de suicid.

Comentarii