SUMMITUL PENTRU "PACE" DE LA PARIS A FOST UN EȘEC

SUMMITUL  PENTRU "PACE" DE LA PARIS A FOST UN EȘEC

28 de țări au fost reprezentate la Paris, pentru o altă încercare în favoarea unei înțelegeri între arabi și evrei.

Presedintele francez Francois Hollande - mentorul întâlnirii unde nu a existat nici un reprezentant evreu sau palestinian - a spus la început că doar israelieni și palestinieni pot face o "alegere curajoasă" pentru a obține pacea, menționând, de asemenea, că inițiativa franceză poate ajuta doar ca să ofere garanții pentru "un acord solid și de durată."

Potrivit lui Hollande, acordurile care urmează să fie negociate ar trebui să ia în considerare întreaga regiune a Orientului Mijlociu: "Amenințările și prioritățile s-au schimbat, schimbările fac ca să se găsească o soluție urgentă la conflict, iar turbulențele regionale creează obligații noi pentru pace ".

Adevărul este că nimeni nu crede în succesul acestei inițiative, în care Statele Unite ale Americii în sine s/au poziționat ca simplu " participant ascultător".

"Conferința de la Paris a fost o oportunitate pierdută", a declarat Ministerul de Externe Israelian, la finalul summit-ului unde înalți oficiali din 28 de țări au participat și au încheiat cu un apel pentru o conferință internațională de pace pentru sfârșitul anului și reafirmarea soluției cu două state ca singurul mijloc de soluționare a conflictului.

Ministrul securității interne, Gilad Erdan a spus că ceea ce sa întâmplat la Paris, a fost "ireal", este complet fantezist să credem că tot ceea ce se spune sau face acolo pentru a schimba lucrurile în bine în domeniu. 


Singura modalitate de a rezolva conflictul este prin negocieri directe, însă Abbas ", a boicotat Israelul în ultimii șapte ani", a declarat Erdan,  liderul palestinian a decis să-și petreacă "restul zilelor încercând să facă rău Israelului la nivel internațional ".

Conferinta a avut loc exact în ziua în care Parisul a avut parte de cele mai mari inundații în ultimii 30 de ani, cu mii de parizieni care urmau să fie evacuați din casele lor, linii de metrou închise, precum și vizite la Turnul Eiffel și Muzeul Luvru anulate din cauza marelui potop al Senei, care era de așteptat să crească cu aproximativ șase metri .

Este acesta un semn oare? care seamănă foarte mult cu cea ce sa întămplat în Egipt, în timpul cănd poporul lui Israel trebuia lăsat ca să iasă din robie ... Poate, adică sigur!!!...de la Arabi nu ne mirăm, deorece in mintea lor de mii de ani este să șteargă Israelul de pe fața pămăntului, insă se poate observa cum Țările Creștine ale Imperiului Romei sunt parte la această nedreptate, care tot de căteva mii de ani vor să șteargă Israelul de pe fața pămăntului prin Inchiziții, Fascism și AntiSemitism, iar acum vor să dea pămantul Iudeilor și al Samariei arabilor printr/un proces de Pace impus forțat....

ARABIA SAUDITĂ VREA CA ISRAELUL SĂ ACCEPTE "PLANUL DE PACE ARAB"
Pe măsură ce după inițiativă franceză nu sa nereușit un acord de pace între arabi și evrei, care a avut loc vineri la Paris îmbibat cu inundații de apă, ministrul saudit al afacerilor externe Adel al-Jubeir, a declarat că planul de pace saudit din 2002 este "cea mai bună soluție" pentru conflictul arabo-israelian.

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu a cerut ca propunerea Arabiei Saudite să fie "actualizată", pentru a reflecta schimbările care au avut loc în Orientul Mijlociu, însă ideea lui Netanyahu a fost respinsă oficial prompt de către Arabia Saudită.

Inițiativa arabă din 2002 a fost reconfirmată în 2007, în timpul Summit-ului Ligii Arabe, și afirmă că cele 22 de națiuni arabe vor normaliza relațiile lor cu Israelul în schimbul retragerii Israelului din Iudeea și Samaria.

Israelul a respins întotdeauna acest plan, deoarece ar necesita acceptarea așa-numitului "drept de întoarcere" pentru milioane de descendenți arabi care au fugit din Israel înainte de independență. O astfel de întoarcere ar reprezenta sfârșitul națiunii Israel. Ca atare, Israelul nu poate accepta o propunere de acest calibru. Shalom Israel !!!

Comentarii