Israel

Israel

duminică, 28 februarie 2016

Netanyahu a emis un avertisment către Siria, Rusia și Iran

Netanyahu a emis un avertisment către Siria, Rusia și Iran

După încetarea focului intermediat de SUA și Rusia intrat în vigoare sâmbătă, prim-ministrul israelian Binyamin Netanyahu și-a exprimat acordul cu privire la încetarea luptelor din Siria în comentariile sale de la începutul reuniunii cabinetului săptămânal.

"Salutăm eforturile de a obține o încetare a focului pe termen lung veritabil și stabil  în Siria. Orice efort de a opri masacrul teribil este important, mai ales din punct de vedere umanitar", a declarat Netanyahu.

Cu toate acestea, prim-ministrul a subliniat că Israelul nu va permite Iranului să utilizeze încetarea focului ca o acoperire pentru ași construi active militare de-a lungul Înălțimilor Golan, cerând încetarea activității iraniene în zonă.

"Ar trebui să fie clar, în Siria orice acord ar trebui să includă și oprirea agresiunii Iranului către Israel de pe teritoriul sirian."

În special, Netanyahu sa referit la mișcarea recentă a armelor grele din Iran, prin Hizballah în Siria. Amplasamente de arme iraniene avansate de-a lungul graniței cu Israel nu vor fi acceptate de către Israel, ceea ce înseamnă că statul evreu ar fi dispus să intervină pentru a traversa "linia roșie".

"Nu vom permite furnizarea de arme avansate către Hizballah din Siria și Liban. Nu vom fi de acord cu crearea unui al doilea front de teroare în Golan Heights. Acestea sunt liniile roșii care le-am stabilit și continuă să fie liniile roșii ale statului Israel. " Shalom Israel !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)

Conferința privind pacea și securitatea din Orientul Mijlociu

Conferința privind pacea și securitatea din Orientul Mijlociu Ceea ce unii ar considera imposibil se întâmplă în fața ochilor noștri: la...