Israel

Israel

sâmbătă, 20 februarie 2016

Biserica Catolică acuză Israel pentru violența palestiniană

Biserica Catolică acuză Israelul pentru violența palestiniană

Patriarhia latină din Ierusalim, reprezentând Biserica Catolică din regiune, a acuzat Israel pentru recentul val de violență palestiniană, susținând că politica israeliană a creat disperare și frustrare în rândul palestinienilor care comit acte teroriste.

Patriarhia latină și-a exprimat poziția sa într-o declarație facută la "Comisia pentru Justiție și Pace" la Adunarea ordinară a Episcopilor, un panou care adună principalii clerici de top catolici din Israel, Autoritatea Palestiniană și Ciprul.

Documentul nu face nici o mențiune cu privire la incitarea la violență în societatea palestiniană, făcută de rețelele sociale si a funcționarilor din Autoritatea Palestiniană, dar spune că "israelienii au nevoie de securitate și pace".

Declarația afirmă că situația palestinienilor este "inumană" și afirmă că așezările, "blocada din Gaza", "blocarea restulului Palestinei," punctele de control, demolarea de locuințe și "comportamentul soldaților israelieni "au fost cauza în ultimele cinci luni ale atacurilor palestiniene împotriva civililor israelieni și a personalului de securitate.

Declarația Patriarhiei Latine, de asemenea, afirmă că "iudaizarea" din Ierusalim a fost, de asemenea, o sursă de încurajare la violență palestiniană. Shalom Israel !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)

Conferința privind pacea și securitatea din Orientul Mijlociu

Conferința privind pacea și securitatea din Orientul Mijlociu Ceea ce unii ar considera imposibil se întâmplă în fața ochilor noștri: la...