Un nou front de război ar putea fi pe cale de a exploda în Orientul Mijlociu

Un nou front de război ar putea fi pe cale de a exploda în Orientul Mijlociu 
IDF, forțele iraniene, ruși și sirieni sunt  în alertă maximă de război privind un atac iminent a Hizballah asupra Israelului.


IDF și toate armatele implicate în războiul civil sirian, în special Rusia, Siria și Iran, se așteaptă la cel mai mare război în regiune. Raportele tuturor organizațiilor de informații arată că Hassan Nasrallah nu poate fi oprit de a ataca Israelul, în răzbunare pentru uciderea lui Samir Kuntar în Damasc pe 20 decembrie.

Mai mulți intermediari au vizitat Beirutul pentru a neutraliza atacul planificat de Hizballah și consecințele sale mortale, inclusiv un fost înalt oficial al serviciului de informații externe al BND german.

Potrivit unor surse de informații DEBKAfile, Gerhard Conrad, primul director al Serviciului de Informații BND și responsabil al UE pentru situați de urgență, ia fost dată această misiune urgentă de cancelarul german Angela Merkel. El a venit de la o întâlnire cu Nasrallah, care a avt loc la 29 decembrie 2015, cu vestea că șeful Hizballah nu a fost deschis la o înțelegere și că atacul este deja în curs de desfășurare.

Conrad are legături excelente în lumea arabă, în special în Siria și Liban. Cu șapte ani în urmă, el a acționat ca intermediar între Israel și Hizballah, prin a negocia recuperarea organelor celor doi soldați israelieni căzuți, Eldad Regev și Ehud Goldwasser, în schimbul lui Samir Kuntar si alți teroriști arabi închiși și condamnați.

Spionul-diplomat german,  a stabilit legături personale cu o figură din umbră, Wafik Safa, care este responsabil de inteligență a Hizballah, responsabil de securitate a rețelei și a lui Nasrallah.
Conrad sa folosit din nou de aceste conexiuni în 2011 ca să medieze eliberarea lui Shalit Galaad din captivitate, capturat de Hamas.

SAFA a fost cel care a aranjat pentru Conrad ca să fie marți cu Nasrallah în Beirut. Conrad la găsit pe șeful Hizballah neclintit în hotărârea de a face pe Israel să plătească scump pentru moartea lui Kuntar, chiar cu prețul unei  reacți dureroase  împotriva teroriștilor grupului siit din Siria și Líban.

Nasrallah a fost nemișcat de avizul emis de șeful de personal al Israelului, Gen. Gady Eisenkott, luni, la doar căteva ore înainte de misiunea lui Conrad. Eisenkott a spus: "Așa cum am dovedit în trecut, știm și acum să atacăm pe cineva care dorește să ne facă rău. Dușmani noștri știu că vor avea de suferit consecințe grave în cazul în care încearcă să submineze securitatea noastră." 

La primirea raportului a emisarului german cu privire la reuniunea cu Nasrallah, Eisenkott împreună cu adjunctul său, Gen. Yair Golan și Comandamentul de Nord, Gen. Aviv Kochavi, au inspectat pregătirea de apărare a frontierei din nord.

Ei au luat în considerare un scenariu  în care Nasrallah ar vrea  să profite de prognoza meteo furtunoasă pentru acest sfărșit de săptămănă din Siria, Liban și Israel pentru a ataca Israel, în perspectiva faptului că ploaia și zăpada ar împiedica activitatea Air Force Israel contra Hizballah.
Militari ruși și forțele Gărzilor Revoluționare din Iran și Siria, au în vedere faptul că un atac Hizballah nu va fi fără răspuns din partea Israelului.

 sursa : DEBKAfile Exclusive Report 31 de Dezembro, 2015

Comentarii

  1. Dupa umila mea parere insotita de experienta acumulata in Israel ca fost soldat in IDF....Nasralla nu o sa atace Israel-ul. Trupele teroriste Hizballa sunt desfasurate in toata Siria , Iran-ul, Siria si nici aliatul lor Rusia nu o sa permita dislocarea trupelor teroriste Hizballa pt frontul de lupta cu Israel-ul. Daca se v-a intampla ( totusi) Hizballa v-a intra in conflict cu " aliatii " Rusi , Siria si Iran.... Deci nu asa de repede , hopa la razbell....

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)