Israel

Israel

duminică, 31 ianuarie 2016

Rușii lasă Hizballah în Daraa, și astfel rup promisiunea fată de Israel

Rușii lasă Hizballah în Daraa, și astfel rup promisiunea fată de Israel
Rusia oferă acces pentru Hizballah la granița cu Israel


Miercuri 01.27, o forță majoră Hizballah a intrat în orașul sirian Daraa de la sud, un eveniment extrem de periculos pentru securitatea Israelului. Drumul spre oraș, care este aproape de granița cu Iordania și vizavi de Înălțimile Golan din Israel a fost deschis înainte pentru Hizballah de nimeni altul decât de forțele ruse. 

Această manevră a fost o încălcare flagrantă a angajamentelor asumate de presedintele Vladimir Putin cu prim-ministrul Netanyahu Binyamin și cu Regele Abdullah al Iordaniei, de a nu permite forțelor iraniene și cum ar fi Hizballah și milițiile șiite din Irak și Afganistan de a ajunge la frontierele acestora, ca urmare a intervenției militare Rusești în războiul din Siria.

Daraa, este la numai 32 km de sudul înălțimilor Golan și la 12 km de granița cu Iordania. Forțele Hizballah sunt în acest oraș, prin urmare au un acces ușor la nord Israelului și Iordania.

Ce sa întâmplat miercuri, a fost că un număr considerabil de forțe Hizballah au intrat in Daraa, la o zi după ce o unitate militară Siriană condusă de ofițeri ruși a capturat orașul Sheikh Maskin.
Controlul orașului Sheikh Maskin este cheia care duce la Damasc.Bătălia pentru Sheikh Maskin a fost primul conflict încercat în mod direct sub comanda Rusiei. 

Toamna au fost aduși mai mulți ofițeri ruși pentru a comanda trupele siriene în diferite părți ale Síriei. Pînă acum, Israel nu a reacționat la avansul forțelor Hizballah, în ciuda declarațiilor publice ale prim-ministrului Netanyahu Binyamin și a ministrul Apărării Moshe Ya'alon, care au declarat că nu ar permite să se întâmple asta.

Șeful militar de Informații, Gen. Herzl Halevi, este singura voce împotriva ministrului apărării și a șefului IDF, generalul locotenent Gady Eisenkot.

În Amman, cu toate acestea, regele Abdullah al Iordaniei și generalii săi au sunat alarmă și furie. Sursele militare  DEBKAfile raportează că miercuri, împăratul a trimis un mesaj urgent către președintele Putin, prin care îi cere o explicație pentru acțiunea ofițerilor ruși în Daraa de a deschide ușa luptătorilor Hizballah.

Iordania a luptat împotriva Hizballah timp de trei ani, de când forțele sale de securitate au confiscat un depozit de arme al Hizballah. Amman este acum îngrijorat de faptul că Hizballah este destul de aproape pentru un acces facil la Al-Ramtha, singura trecere a frontierei între Siria și Iordania. 

Abdullah nu a primit un răspuns la scrisoarea sa către Putin, dar un mesaj a venit de la președintele Siriei, Bashar Al Assad printr/un canal de informații, în care a trimis un avertisment din partea Generalului Bahjat Suleiman, fost ambasador sirian în Jordania, care a fost expulzat în 2014, prin care spune că regele Abdullah are acum de a face față consecințelor pentru sprijinul său lung pentru rebelii din sudul Siriei.

Monarhul Iordanian a fost de asemenea, sfătuit să se pregătească pentru sosirea a mii de combatanți rebeli care fug de forțele siriene și Hizballah, fiind împinși spre granița cu Iordania.Următoarele zile vor fi critice la frontiera Iordaniană căt și la frontiera israelo-siriană din regiunea Golan.Shalom Israel !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)

Conferința privind pacea și securitatea din Orientul Mijlociu

Conferința privind pacea și securitatea din Orientul Mijlociu Ceea ce unii ar considera imposibil se întâmplă în fața ochilor noștri: la...