Israel

Israel

duminică, 13 decembrie 2015

Proiectul mamut al lui Netanyahu: Egipt, Grecia, Cipru și Israel să exporte gaz în Europa

Proiectul faraonic al lui Netanyahu de a unii: Egipt, Grecia, Cipru și Israel ca să exporte gaz în Europa
EXCLUSIF Le projet pharaonique de Netanyahou: Unir l’Egypte, la Grèce et Israël pour exporter le gaz en Europe!Președintele egiptean Abdel El-Sisi, sosit la Atena, pentru timp de trei zile de discuții cu prim-ministrul grec Alex Tsipras, pentru un Proiect faraonic: pus pe un plan de înființare fără precedent, a primului consorțiului mediteranean pentru exploatarea în comun a sondelor gaziere offshore israeliene, egiptene și cipriote.

Marți, 8 decembrie, la un briefing cu un comitet al Knessetului, primul-ministru Binyamin Netanyahu a sprijinit în guvernul său proiectul financiar de platforme marine din Israel. De ceva timp, el se confruntă cu un baraj de critici din partea opoziției, care este axată pe argumente care arată că Egiptul a abandonat nefondat un acord pentru a achiziționa gaz israelian. 

Însă motivul pentru care Egiptul a abandonat importul de gaz israelian, este un fișier confidențial apărut pe masă: un consorțiu mediteranean, în negocieri foarte avansate, care au avut loc între președintele egiptean El Sisi și prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu! 

Acest proiect mamut este conceput pentru două scopuri:
- Satisface nevoile de gaz ale Greciei, Ciprului, Israel, Iordania și Egipt
- Export către Europa
greece-cyprus--egypt-present-pipeline-plan-to-eu.w_l

Cele trei partide studiază trei planuri alternative:
1. Un transfer de gaz de la Marea Mediterană către Grecia, și o conductă de gaz către Europa: Prim-ministrul grec Tsipras a ridicat această opțiune cu Netanyahu în timpul vizitei sale neașteptate la Ierusalim din 26 noiembrie. El a propus să lege câmpurile de gaze israeliene, în special cea mai mare platformă israeliană "Leviathan", cu platforma cipriotă "Afrodita"  și platforma egipteană "Dhuhr", pentru a permite transferul de gaze în Grecia, iar de acolo spre Europa .

Tsipras a afirmat că Uniunea Europeană, din care Grecia este un membru, consideră participarea la construirea noului sistem de conducte, cu toate terminalele necesare pentru exportul de gaz.

2. Un transfer de gaz din toate cele trei țări, prin intermediul Turciei prin a se utiliza rețelele de conducte existente.

3. Construcția unei conducte din orașul-port israelian Ashkelon în Egipt, unde compania "Western Egipt" are deja două facilități gigante de prelucrare a gazelor la coasta mediteraneană, una aparținând societății British Gas, iar celălaltă spaniolă, Union Fenosa gaz. Scopul este de a transforma gazul GNL pentru a permite transportul în tanc/cisterne în Europa.

În prezentarea sa în fața comisiei de Knessetului, Netanyahu a menținut directiva sa: "Eu cred că gazul este o fundatie pentru protejarea securității naționale a Israelului și a câștiga alianțe pentru a face pace. "

La Atena, președintele egiptean a repetat acest proiect atunci când a spus: "Cooperarea este mai mult decât necesară în aceste vremuri dificile și în domeniul sensibil al exploatării resurselor energetice, o astfel de cooperare ar putea fi posibilă în cooperarea economică și chiar cooperare militară. "

Stânga israeliană încearcă să saboteze planul lui Bibi, liderul opoziției Yitzhak Herzog și partenerul său Shelly Yachimovich, adversarii virulenți, sunt împotriva acordului de gaz. 

Partidul taberei sioniste a susținut întotdeauna căutarea constantă pentru pace, bazată pe alianțe regionale. Cu toate acestea, atunci când o alianță regională devine posibilă, pe baza cooperării în exploatarea gazelor în Marea Mediterană, liderii ei încearcă să saboteze proiectul, pur și simplu prin adversitate împotriva primului-ministru, și se oferă chiar să amâne pe termen nelimitat întregul proiect printr/un program de petiții la Curtea Supremă a Israelului.

Sursele de informații raportează că președintele egiptean El-Sisi, președintele cipriot Nicos Anastasiades și prim miniștrii israelian și grec, au planificat o reuniune în zilele următoare pentru a evidenția proiectul, și a sigila un acord în domeniul gazelor printr/un consorțiu egiptean, israelian, grec și cipriot.

Cu alte cuvinte, exploatarea în comun a câmpurilor de gaze mediteraneene, va permite țărilor din regiune a răspunde provocărilor de securitate cu care se confruntă și pentru a facilita cooperarea economică și eforturile militare comune pentru ași proteja câmpurile de gaze și conductele....sursa : coolamnews

Acum se ridică marea întrebare : cum va putea Rusia, condusă de un Putin ambițios, sa răspundă acestei amenințări economice israeliene ? 

probabil răspunsul îl vom găsi în postarea precedentă încă din 14 martie 2014 : http://israel-shabbat-shalom.blogspot.co.at/2014/03/un-cirlig-in-falci-pentru-gog-din-tara.html  Shalom Israel !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)

Conferința privind pacea și securitatea din Orientul Mijlociu

Conferința privind pacea și securitatea din Orientul Mijlociu Ceea ce unii ar considera imposibil se întâmplă în fața ochilor noștri: la...