Israel

Israel

duminică, 13 decembrie 2015

Noul Șef al Mossad : Israel încă are nevoie de ajutorul lui Elohim

Noul Șef al Mossad : Israel încă are nevoie de ajutorul lui Elohim
643693Consilierul Securității Naționale al Prim/ministrului Netanyahu, Yossi Cohen, care luni a fost numit ca noul șef al Mossad, a ținut un discurs deosebit de puternic în Șabbat la sinagoga din care face parte, observând modul în care sa stabilit Israel, cu ajutorul lui Elohim și astăzi Israel are nevoie la fel de mult de ajutorul lui Elohim.

Cohen este cunoscut ca un "tradițional" evreu, ceea ce înseamnă că, în general, observă Mitzvot/Poruncile, iar de Shabbat participă la sinagoga lui în Modi'in.

"Fără de'shamaya siyata (" ajutor Ceresc "în aramaică ) Statul Israel nu ar fi fost stabilit", Cohen a spus într-o exegeză biblică la sinagogă în acest Shabbat, potrivit rapoartelor Walla de sâmbătă noaptea.

"Asta a fost adevărat atunci - și astăzi avem nevoie de de'shamaya siyata."

Cohen a crescut într-o familie religioasă în Ierusalim, a participat  în tinerețe în Yeshiva Or Etzion, menține contactul cu Chaim Druckman, care este un rabin sionist. Sinagoga a fost plină de oameni care, în plus față de participarea la serviciile de Shabbat, au vrut să audă cuvintele lui Cohen.

În discursul său, făcut în cinstea numirii sale ca șef al Mossad, Cohen a vorbit despre porțiunea săptămânală din Torah Miketz, care povestește cum Joseph a devenit al doilea după Faraon în Egipt, și cum frații săi au venit la el în timpul Marii Foamete,  reuniunea lor emoțională, după care Yosif  le/a testat prin ai acuza de spionaj.

"Putem vedea importanța în cadrul strategiei fraților lui Yosif  în Egipt", a spus noul șef Mossad, subliniind importanța strategiei corecte, alături de o bună poveste de acoperire și inteligență informațională.

"Planul de actiune al fratilor a fost bun, dar ceea ce ei nu au luat în considerare a fost faptul că conducătorul Egiptului a fost nimeni altul decât fratele lor Yosif, care a fost al doilea la comanda  împăratului Egiptului, "....  avănd în vedere rolul lui Cohen din trecut, ca șef adjunct al Mossad, a spus el, "Eu știu ce este să fi al doilea la comandă -. E mai bine să fi responsabil"

"În cazul în care nu există nici o direcție înțeleaptă, un popor nu se încadrează; dar în mulțimea sfătuitorilor este siguranță ", a concluzionat Cohen, citând Proverbe 11:14, care a fost luat ca slogan de Mossad.

Cănd nu este chibzuinta, poporul cade; dar biruința vine prin marele număr de sfetnici. Prov.11:14

Toată lumea a ascultat cu atenție la exegeza sa biblică, este un om foarte impresionant. Tot timpul  a folosit indicii pentru a conecta partea săptămânală din Tora, cu poziția sa din Mossad. Shalom Israel !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)

Conferința privind pacea și securitatea din Orientul Mijlociu

Conferința privind pacea și securitatea din Orientul Mijlociu Ceea ce unii ar considera imposibil se întâmplă în fața ochilor noștri: la...