Papa și președintele Israelului au vorbit la Vatican asupra procesului de pace

Papa și președintele Israelului au vorbit la Vatican asupra procesului de pace
Imagen titular



















Papa Francisc la primit pe președintele Israelului, Reuven Rivlin. La reuniunea lor sa discutat nevoia și urgența reluării negocierilor directe între israelieni și palestinieni, pentru a se ajunge la un acord care să respecte "aspirațiile legitime ale celor două popoare".

În declarația emisă de "Sfântul" Scaun se arată conținutul discutiiei de la Vatican, care a durat o jumătate de oră, unde de asemenea a fost abordata situația creștinilor și a altor minorități din Orientul Mijlociu.

"Acesta a subliniat necesitatea și urgența de a se promova un climat de încredere între israelieni și palestinieni, și a se relua negocierile directe pentru a se ajunge la un acord de prietenie cu aspirațiile legitime ale celor două popoare, ca o contribuție fundamentală la pacea și stabilitatea în regiune ", se arată în nota.

De asemenea au fost abordate aspectele legate de acordurile bilaterale dintre cele două țări cu care se confruntă, care doresc "să găsească un acord potrivit asupra unor probleme de interes comun, inclusiv situația școlilor creștine din Israel."

În timpul interviului, președintele ia dat papei reproducerea "Stelei Tel Dan",  piatra pe care a fost descoperit numele regelui David în afara citatelor biblice.

În acelasi timp, papa Francisc, ia dat lui Rivlin un medalion de bronz, care reproduce o piatră crapata in doua și o ramură de măslin, un obiect care apare pentru prima dată. Medalionul este  în limba italiană si inseamna : "Cauta ce unește, învinge ceea ce desparte", a spus Francisc președintelui Rivlin ca un mesaj de "sfat".

De asemenea ia donat Președintelui Rivlin, două documente scrise până acum: îndemnul apostolic "Evangelii Gaudium" și enciclica "Laudato si". sursa EFE și Aurora

Comentarii