Israel

Israel

sâmbătă, 5 septembrie 2015

ONU si UE împing la noi discuții de pace intre Israel si Palestinieni

ONU si UE împing la noi discuții de pace intre Israel si Palestinieni

Liga Arabă se alătură reprezentanților Cvartetului pentru intălnirea la ONU pentru noi discuții cu privire la modul de a aduce Israelul și Palestinienii înapoi la masa negocierilor.
Resultado de imagem para ONU UE


Secretarul General Ban Ki-moon va găzdui o reuniune ministerială de jucători cheie la nivel mondial, încercând să pună capăt conflictului israeliano-palestinian.

Pe 30 septembrie în cadrul sesiunii anuale la nivel înalt a Adunării Generale, a a anunțat vineri Organizația Națiunilor Unite.

Purtătorul de cuvânt, Stephane Dujarric, a spus față de miniștrii de externe din Cvartetul de mediatori din Orientul Mijlociu - Statele Unite ale Americii, Organizația Națiunilor Unite, Uniunea Europeană și Rusia – că secretarul general va invita pe secretarul general al Ligii Arabe și pe miniștrii de externe din Egipt, Iordania și Arabia Saudită ca să se alăture întâlnirii.

"Sperăm că aceast re-start al procesului poate duce la îmbunătățiri pe teren și, de asemenea, să deschidă orizonturile de perspective politice la discuții", a declarat șeful politicii externe a UE, Federica Mogherini, la o reuniune a miniștrilor de externe al UE de la Luxemburg.

Mogherini vede o șansă pentru diplomație in UE în lipsa unui nou impuls de la Washington, cănd președintele american Barack Obama se apropie de sfârșitul mandatului său.

Negocierile dintre Israel și Palestinieni au stagnat de cănd Statele Unite ale Americii nu au reușit să intermedieze un acord de pace la începutul anului 2014. Cvartetul a fost marginalizat de eforturile conduse de SUA, dar eșecul lor a deschis posibilitatea unui efort internațional mai larg de combatere a conflictului.

Președintele palestinian Mahmoud Abbas este programat să se adreseze Adunării Generale la data de 30 septembrie, în aceeași zi cand Ban Ki-moon va găzdui reuniunea ministerială.

Ambasadorul palestinian al ONU, Riyad Mansour, a declarat joi că speră că Abbas va fi capabil să ridice steagul palestinian în fața sediului ONU pentru prima oară în acea zi. El a spus că acest lucru ar putea "ține în viață speranța" în rândul palestinienilor, in momentul cand "procesul politic este mort."

Adunarea Generală a 193 membrii este programată să voteze in data de 10 septembrie o rezoluție, opusă de Israel, care ar permite statelor cu statut de observatori non-membrii - Palestina și Sfântul Scaun - să ridice steagurile lor. Riyad Mansour a spus că se așteaptă la "o majoritate covârșitoare" de state să o susțină. sursa Israeli News

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)

Conferința privind pacea și securitatea din Orientul Mijlociu

Conferința privind pacea și securitatea din Orientul Mijlociu Ceea ce unii ar considera imposibil se întâmplă în fața ochilor noștri: la...