Putin avertizează Israelul împotriva vânzărilor de arme către Ucraina

Putin avertizează Israelul împotriva vânzărilor de arme către Ucraina
Președintele rus Vladimir Putin a avertizat Israelul că ar fi "contraproductivă", a vinde arme în Ucraina ca represalii pentru decizia Kremlinului de a oferi sisteme avansate de rachete sol-aer [S-300] către Iran.

"Este la latitudinea autorităților israeliene", a declarat președintele rus "să aibă dreptul de a face cum cred de cuviință".

Cu toate acestea, el a avertizat, 
"acest lucru va duce la o escaladare în continuare a confruntării, un număr mai mare de victime, iar rezultatul va fi același".

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu a vorbit la telefon cu Putin, într-o încercare prin care nu a reușit să-l convingă pe liderul rus să se abțină de a vinde sistemul de rachete S-300 iranienilor.

Surse israeliene au raportat că Israelul a luat în considerare vânzarea de arme către Ucraina, pentru decizia Moscovei de a trimite sisteme de rachete S-300 către Iran. "Putin a subliniat că sistemul antirachetă este pur defensiv și nu implică o amenințare pentru Israel, sau orice altă țară din Orientul Mijlociu."

Netanyahu ar putea călători la Moscova, pentru a se întâlni cu Putin personal, si să-l îndemne să nu meargă mai departe cu livrarea acestor rachete în Iran, potrivit unui raport pe canalul 2 de televiziune.

Comentarii