Israel

Israel

duminică, 19 aprilie 2015

Putin avertizează Israelul împotriva vânzărilor de arme către Ucraina

Putin avertizează Israelul împotriva vânzărilor de arme către Ucraina
Președintele rus Vladimir Putin a avertizat Israelul că ar fi "contraproductivă", a vinde arme în Ucraina ca represalii pentru decizia Kremlinului de a oferi sisteme avansate de rachete sol-aer [S-300] către Iran.

"Este la latitudinea autorităților israeliene", a declarat președintele rus "să aibă dreptul de a face cum cred de cuviință".

Cu toate acestea, el a avertizat, 
"acest lucru va duce la o escaladare în continuare a confruntării, un număr mai mare de victime, iar rezultatul va fi același".

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu a vorbit la telefon cu Putin, într-o încercare prin care nu a reușit să-l convingă pe liderul rus să se abțină de a vinde sistemul de rachete S-300 iranienilor.

Surse israeliene au raportat că Israelul a luat în considerare vânzarea de arme către Ucraina, pentru decizia Moscovei de a trimite sisteme de rachete S-300 către Iran. "Putin a subliniat că sistemul antirachetă este pur defensiv și nu implică o amenințare pentru Israel, sau orice altă țară din Orientul Mijlociu."

Netanyahu ar putea călători la Moscova, pentru a se întâlni cu Putin personal, si să-l îndemne să nu meargă mai departe cu livrarea acestor rachete în Iran, potrivit unui raport pe canalul 2 de televiziune.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)

Conferința privind pacea și securitatea din Orientul Mijlociu

Conferința privind pacea și securitatea din Orientul Mijlociu Ceea ce unii ar considera imposibil se întâmplă în fața ochilor noștri: la...