Șapte copii evrei mor într-un incendiu din New York

Șapte copii evrei mor într-un incendiu din New York
Șapte copii din aceeași familie au murit la New York într-un incendiu feroce, într-o casă din cartierul Brooklyn, de la o placă fierbinte electrica, folosita pentru a se păstra produsele alimentare calde pentru ziua de Shabbat.

Mama și o fata de 15 ani, au reușit să iasă din casă, sărind pe fereastra de la etajul al doilea, si se află în stare critică, dupa cum au declarat oficialii.
Morții sunt trei fete de 6, 11 și 16 ani, si patru baieti de 5, 8, 10 și 12 ani, care au dormit când focul a fost declarat, la scurt timp după miezul nopții.

"Aceasta este cea mai mare tragedie a unui incendiu care a avut acest oraș în șapte ani", a declarat șeful pompierilor din New York, Daniel A. Nigro.

"Este o tragedie pentru această familie, este o tragedie pentru această comunitate, este o tragedie pentru oraș", a adăugat el.

Potrivit autorităților, focul ar fi pornit de la o defecțiune într-un tablou electric instalat în bucătărie, folosit de către familia de evrei ortodocși, pentru a păstra produsele alimentare calde pentru ziua de Shabbat.

Practica este comună în iudaismul ortodox, care interzice aprinderea de lumina sau aparate electrice în timpul Shabbatului.

Pompierii au găsit un detector de fum în subsolul casei, dar nu a fost găsit nici un detector la primul sau al doilea etaj, unde familia dormea.

Focul sa extins foarte repede in toata locuința, au declarat pompierii, care au sosit la locul incendiului in trei minute și jumătate după ce au primit un apel de alertare de incendiu, dar nu au putut face nimic pentru a salva vietile a sapte copii.

"Pompierii au reușit să intre, au stins focul la primul etaj, care a început în bucătărie, apoi au găsit pe copii în camerele lor", a spus Nigro.

Moartea lor a fost declarata la locul incidentului si în diferite spitale unde acestia au fost dusi.
Peste o sută de persoane au participat la stingerea incendiului, și au controlat focul într-o oră.
În stingerea focului, de asemenea, au participat si serviciile de urgență a comunităților evreiești, Hatzolah.

Potrivit vecinilor, citati de New York Post, mama a familiei, Gayle Sassoon, de 45 ani, era arsa și acoperita de sânge, după ce a sărit pe fereastră a dat țipetele de alarmă: "Copiii mei sunt inauntru" .

Femeia, de 45 ani, a fost dusa la un spital din Bronx, care este specializat în tratarea persoanelor care au inhalat fum, în timp ce celălalt supraviețuitor de 15 ani este înscris într-un alt centru medical, de asemenea, în stare critică.

Tatăl familiei era plecat din oraș pentru a participa la o conferință, iar când Nigro a vorbit cu mass-media, acesta nu a fost încă în măsură să fie contactat.

Copiii au fost identificati : Yakob de 5 ani, Sarah 6 ani, Moshe 8 ani, Yeshua 10 ani, Rivka 11 ani, Eliane 15 ani și David 12 ani.

Evenimentul a fost înregistrat în cartierul Midwood, o zonă rezidențială liniștită din Brooklyn, cu o mare prezență de familii de evrei, case compuse în principal unifamiliale, ceea ce nu a cauzat ca incendiul sa se extinda si la alte clădiri.

Potrivit vecinilor care au declarat pentru New York Times, familia a inchiriat casa in urmă cu doi ani, si era din cărămidă roșie, a cărei interior a fost complet distrus de flăcări.

Cel mai mare incendiul înregistrat în New York, a fost în martie 2007, când zece imigranti din Mali, inclusiv nouă copii, au fost uciși într-o casă de lemn din foc Bronx. sursa EFE și Aurora...Shalom Israel !!!

Comentarii