Împărăteasa Estera

Împărăteasa Estera 
Ca si Împărăteasa Estera, cu 2.500 de ani in urma, Netanyahu încearcâ sa-i salveze pe evrei de amenințările Persane.

Astazi evreii au sărbătorit sărbătoarea de "Purim", plină de bucurie, amintind salvarea evreilor din Persia, de un plan sinistru organizat de crudul Haman, de a distruge poporul evreu din captivitate. 

După aceste lucruri, împăratul Ahaşveroş a ridicat la putere pe Haman, fiul lui Hamedata, agaghitul*. L-a ridicat în cinste şi a pus scaunul lui mai presus de scaunele tuturor căpeteniilor care erau lângă el. (Estera 3:1)

După 2500 de ani, planurile sunt din nou activate, de data aceasta cu forțe si cu arme nucleare. Această amenințare pentru Israel și poporul său, pe care Netanyahu a prezentat-o ieri Congresului SUA.

Ca atare cu 2500 de ani in urma .. la a cea vreme, evreii erau în exil babilonian, si apoi persan, după victoria imperiului Medo-persan asupra babilonianului Nabucodonosor.

Regele Persiei, numit Ahașveroș, guverna peste 127 de provincii în tot Imperiul, pe care persanii 
l-au dominat. Ajutorul regelui a fost numit Haman, posedat de o ură incurabila impotriva evreilor, a organizat și prezentat împăratului Ahașveroș un plan macabru pentru uciderea tuturor evreilor care trăiau în Persia. 

"Scrisorile au fost trimise prin curieri, in toate provinciile împăratului, cu scopul de a distruge, de a ucide și anihila pe toți evreii, tineri și bătrâni, copii și femei, în a treisprezecea zi luni a douăsprezecea, adică luna Adar, și să li se jefuiască toate bunurile lor. " - 

 Scrisorile au fost trimise* prin alergători în toate ţinuturile împăratului, ca să nimicească, să omoare şi să piardă pe toţi iudeii, tineri şi bătrâni, prunci şi femei, şi anume într-o singură zi**, în ziua a treisprezecea a lunii a douăsprezecea, adică luna Adar, şi să li se prade♦ averile. Aceste scrisori* cuprindeau porunca împăratului, care trebuia vestită în fiecare ţinut, şi îndemnau pe toate popoarele să fie gata pentru ziua aceea. (Estera 3:13-14)

Esther-Hadasah, care, cu riscul propriei vieți, a decis să se apropie de rege și a denunța planurile lui Haman, prin care evreii s-ar fi decimat complet, exact în această zi, care a fost sărbătorita astăzi. Toate aceste evenimente au avut loc în Persia antică, actualul Iran.

Crudul Haman a tras la sorți - "Purim", în original - pentru a determina ziua de ucidere a evreilor. "Purim" a avut loc pe data de 13 a lunii Adar. De aceea, in seara zilei de 13 Adar - evreii celebreaza sărbătoarea "Purim", un moment de mare bucurie și sărbătoare...

2.500 de ani mai târziu ... Netanyahu, este în mijlocul campaniei sale politice pentru alegerile generale din Israel, care vor avea loc pe 17 Martie. Vizita la Washington a generat valuri de discuții in Israel și SUA, mai ales ca presedintele american sa opus vizitei prim-ministrului, si care nici măcar nu a asistat la discurs. Netanyahu astfel, si-a riscat cariera sa, și cine știe ce se va culege dupa ce a vorbit in Congresul SUA.

Dar, așa ca si Esther, Netanyahu, asi da seama că si de data aceasta este vitala supraviețuirea statului Israel, amenințat permanent de dezvoltarea continuă a programului nuclear al Iranului.

Multe tari stiu ca programul nuclear al Iranului nu este destinat unor scopuri pașnice, altfel nu ar fi trebuit să fie ascuns la zeci de metri adâncime, și complet limitat pentru inspectori internaționali, așa cum sa întâmplat până acum.

Acest pericol pe care Obama nu-l poate vedea, s-au nu vrea sa-l vada, dar pe care Israelul il simte, deoarece aceasta este "chiar aproape", și știe mai multe decât oricine, efectele urii  antisemite a liderilor Republicii Islamice Iran, de a investi și de a sprijini Hizballah din Liban și Siria, si teroriști Hamas cu milioane de dolari și arme pentru distrugerea Israelului.

Din nou și de multe ori, conducerea iraniană a promis că va "șterge Israelul " de pe hărți, astfel Israel știe ce spun si ceea ce gândesc și cred iranienii.

Această dorință a fost bine exprimată în cuvintele liderului Hizballah, Hassan Nasrallah, o sluga a Iranului: "Dacă toți evreii se adună în Israel, acesta ne-ar ajuta in lucrarea de a merge la vânătoare de evrei in întreaga lume."

Dupa 2500 de ani, NETANYAHU face referire la Scriptura, si ofera o copie a cartii Ester Președintelui Congresului.

Nu numai că prim-ministrul Israelului a făcut aluzie la istoria reginei evreiești din Persia, în discursul său de ieri, de asemenea, face referire la Moise, care a eliberat poporul lui Israel din Egipt și la condus prin desert timp de 40 de ani. În discursul său de rămas bun pentru poporul său, Moise le-a încurajat să fie curajosi și puternici, pentru asi pune credința în Elohim și să nu se lase intimidati de inamicii pe care ai găsesc în mod inevitabil de-a lungul drumului.

Netanyahu ieri, a apelat la Congresul SUA, să stea alaturi de Israel, si sa fie curajosi și puternici, și să nu fie intimidati de inamicul comun cu care se confruntă SUA și Israel: Iranul nuclear.

Mardoheu a trimis următorul răspuns Esterei: „Să nu-ţi închipui că numai tu vei scăpa dintre toţi iudeii, pentru că eşti în casa împăratului. Căci, dacă vei tăcea acum, Eylohim va da ajutorul şi izbăvirea din altă parte pentru iudei, şi tu şi casa tatălui tău veţi pieri. Şi cine ştie dacă nu pentru o vreme ca aceasta ai ajuns la împărăţie?”

Estera a trimis să spună lui Mardoheu: „Du-te, strânge pe toţi iudeii care se află în Susa şi postiţi pentru mine, fără să mâncaţi, nici să beţi, trei zile*, nici noaptea, nici ziua. Şi eu voi posti odată cu slujnicele mele; apoi voi intra la împărat, în ciuda legii; şi, dacă** יהוה YaHWeH va voi să pier, voi pieri.” Mardoheu a plecat şi a făcut tot ce-i poruncise Estera.- (Estera 4:13-17). Shalom Israel !!!

http://scripturashabbatshalom.comunidades.net/index.php?pagina=1825197879_05

Comentarii