Curtea Supremă Israeliană a permis evreilor să se roage pe Muntele Templului

Curtea Supremă Israeliană a permis evreilor să se roage pe Muntele Templului
Resultado de imagem para imagem terceiro temploDrumul spre construirea celui de al treilea Templu din Ierusalim pare foarte aproape, după ce Curtea Supremă israeliana a emis o  hotărâre, prin care să permită evreilor să se roage pe Muntele Templului, o victorie fără precedent și istorica a poporului evreu.

Yehudah Glick, a depus o plângere împotriva poliției din Israel, care interzicea non-musulmanilor sa se roagă în locul în care este situat acum Domul Stâncii, susținând că o astfel de activitate declanșează inevitabil violență palestiniana.

"Această zi, ne va aminti lupta pentru întoarcerea evreilor la Muntele Templului", au spus activiștii care sprijina reconstructia celui de al treilea Templu, ca răspuns la decizia data de Curtea Suprema de justitie a Israelului.

Acest drept pentru evrei ca să se roage la locasul Templului, depinde in mare parte si de Serviciile de Securitate, deorece și lor li sa acordat dreptul ca sa decida si să permită sau nu la rugăciunile de la site-ul Templului, luându-se în considerare securitatea celor care se vor ruga, pentru a nu fi atacati de musulmani.

Avocatul lui Glick, Aviad Visoly, a declarat într-o declarație că verdictul ", a marcat începutul rugăciunilor pe Muntele Templului evreiesc, si in esență, instanța a hotărât ca se poate ruga pe Muntele Templului evreiesc, și în practică ".

"Începând de astăzi, toți evreii au voie să se roage pe Muntele Templului. Deoarece nu există nici o crimă să se roage acolo ", a spus avocatul.

Muntele Templului este considerat un loc sfânt pentru evrei, Israelul a recucerit acest loc în războiul de șase zile, dar evreii nu au putut sa se roage acolo, deorece este unul dintre site-urile cele mai controversate din lume.

Institutul Templului din Ierusalim, a anuntat ca a finalizat construcția unui altar adecvat pentru sacrificii în Templu. A luat mai mulți ani pentru a fi construit altarul, si poate fi acum operat de la un moment la altul - a raportat revista israeliană Matzav Haruach.


Institutul Templului, este angajat în prepararea hainelelor și ustensilelor pentru Templu, care se doreste a fi reconstruit în Ierusalim. În plus, Institutul ruleaza un program de formare si de pregătire pentru membrii de familie preoțească care doresc să servească, astfel încât Templul să fie reconstruit. Shalom Israel !!!

Comentarii