Israel

Israel

sâmbătă, 28 februarie 2015

Arabia Saudită ar permite folosirea spațiul său aerian pentru ca Israelul să atace Iranul

Arabia Saudită ar permite folosirea spațiul său aerian pentru ca Israelul să atace Iranul
Arabia Saudită este dispusă să lase avioanele de război israeliene ca să folosească spațiul său aerian, dacă este necesar de a se ataca programul nuclear Iranian.

Arabia Saudită doreste la schimb "unele semne de progres" în problema palestiniană. Este singura condiție care o pune Riadul pentru Israel, o evoluție pozitiva în negocierile de pace cu palestinienii.

"Autoritățile saudite sunt pe deplin in concordonta cu Israel, în toate aspectele legate de Iran", a declarat un oficial european de la Bruxelles.

Ierusalimul și Riyad nu au relații diplomatice, dar rapoartele de coordonare între ele relevă că au un inamic comun, Iranul, astfel încât formează un parteneriat, forțând puterile mondiale să fie de acord a opri Teheranul de asi continua îmbogățirea uraniului.

"Saudiții si au aratat disponibilitatea pentru Forțele Aeriene israeliene, de a permite utilizarea spațiului aerian saudit pentru a ataca Iranul, dacă acest atac este necesar", a reiterat oficialul.

Capabilitatea de a se utiliza spațiul aerian al Arabiei Saudite, ar permite avioanelor israeliene o scurtătură pentru a ajunge in Iran, fără sa trebuiasca să zboare în jurul Golfului Persic, ar evita  cheltuieli pentru combustibil, si ar castiga timp prețios.

Acest raport vine pe fondul creșterii tensiunilor între Casa Albă și prim-ministrul Benjamin Netanyahu, cu privire la modul cum să se abordeze programul nuclear al Teheranului.

Marea Britanie, China, Franța, Rusia, Statele Unite și Germania (cunoscut sub numele de P5 + 1) caută un acord global cu Iranul pentru a împiedica Teheranul să dezvolte o bombă nucleară în schimbul relaxari sancțiunilor economice.

Netanyahu a avertizat în repetate rânduri că nu ar trebui să se permită Republicii Islamice să achiziționeze arme nucleare, deși oficialii iranieni insista ca programul nuclear este pentru uz civil. Shalom Israel !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)

Conferința privind pacea și securitatea din Orientul Mijlociu

Conferința privind pacea și securitatea din Orientul Mijlociu Ceea ce unii ar considera imposibil se întâmplă în fața ochilor noștri: la...