Israel

Israel

vineri, 16 ianuarie 2015

Războaiele de pe glob cu care se confruntă lumea

 Războaiele de pe glob cu care se confruntă lumea 

Traim zilele in care sunt multe zone de tensiune cu conflict armat, si vom publica o listă a țărilor în care au loc războaie, prin care Scriptura ne dezvaluie timpul in care ne aflam.

Veti auzi de razboaie si vesti de razboaie: vedeti sa nu va inspaimantati, caci toate aceste lucruri trebuie sa se intample. Dar sfarsitul tot nu va fi atunci. Un neam se va scula impotriva altui neam, si o imparatie impotriva altei imparatii; si, pe alocuri, vor fi cutremure de pamant, foamete si ciume. Dar toate aceste lucruri nu vor fi decat inceputul durerilor.(Mat.24:6-7)

Cand veti auzi despre razboaie si vesti de razboaie, sa nu va inspaimantati, caci lucrurile acestea trebuie sa se intample. Dar inca nu va fi sfarsitul. Un neam se va scula impotriva altui neam, si o imparatie impotriva altei imparatii; pe alocuri vor fi cutremure de pamant, foamete si tulburari. Aceste lucruri vor fi inceputul durerilor.(Marc.13:7-8)

Siria, Irak și Statul islamic
Violentul grup Statul Islamic(ISIS), care sa nascut în Siria și Irak continuă să terorizeze întreaga regiune. 

Radicalii care se folosesc de măsurile cele mai barbare, au devenit un accent major al politicii regionale.

Capacitatea de luptă a opoziției armate siriene, susținuta de Occident continuă să slăbească. Frontul Al Nusra, afiliat la Al Qaeda, a ocupat provincia Idlib, în timp ce forțele guvernamentale siriene au continuat eforturile de a recâștiga aceste teritorii.Conflictul care a inceput din Martie 2011, conform statisticilor ONU, a provocat moartea a peste 200 de mii de persoane.

Ucraina
Mai mult de 5.000 de persoane au murit în estul Ucrainei, in conflictul care a început în martie 2014, numai peste o mie de morți după o încetare a focului declarata pe 5 septembrie 2014. 

Sosirea iernii fără surse de încălzire, prăbușirea economiei regiunilor Ucrainene, Donețk și Lugansk, au agravat și mai mult criza.

Cu toate acestea, situația rămâne imprevizibilă. In aceste zile au fost încălcări grave a încetării focului. 

Totul indică faptul că în urma acestui conflict militar, produs de Rusia prin anexarea Crimeii, si asa zisi rebeli ai regiuni Donetsk si Lugansk, sponzorizati de terorismul de stat practicat de Cremlin, războiul va continua. În această situație, experții se așteaptă că medierea internațională în acest conflict va fi eficienta prin impunerea de sanctiuni impotriva Rusiei.

Sudanul de Sud
Conflictului intern din Sudanul de Sud care a inceput la sfârșitul anului 2013, unde au murit deja mai mult de 50.000 de persoane, în timp ce 2 milioane sunt deplasate in alte regiuni. 

Războiul civil a izbucnit între forțele loiale președintelui Salva Kiir și loiali fostului vicepreședinte Riek Machar. 

Deși Consiliul de Securitate al ONU au cerut SUA și China (care au interese economice în regiune), pentru a oferi un rol mai activ în cadrul negocierilor de pace, puțin progres sa realizat până acum pe această temă.

Nigeria
Nordul Nigeriei este sub teroarea violentului grup Islamist, Boko Haram. Radicalii Islamisti sunt implicati în moartea a peste 15.000 de persoane și aproximativ un milion de persoane strămutate din Nigeria. 

Insurgenții armati continuă sa câștige încet teren, și trec dincolo de granițele Nigeriei în Camerun, Niger și Ciad, unde lasa urme violente de sânge.Somalia
Forțele Uniunii Africane, împreună cu armata Somaleza încerca să lupte împotriva insurgenților Al Shabab, guvernul federal al Somaliei pune  ca alegerile sa fie un obiectiv prioritar și un referendum constituțional în 2016. 

Toate indiciile arată că acest an va fi un an dificil pentru țara, în care conflictele persista cu elemente de violență inca din 2012, între actualul președinte și fostul prim-ministru, expulzat din țară.

Republica Democratică Congo
Anul trecut sa încheiat cu multe speranțe de progrese în Republica Democrată Congo. 

Reformele promise de către președintele Joseph Kabila, în special în ceea ce privește siguranța, sunt oprite. 

Nevoile pentru un plan de dezarmare, acțiunile poliției împotriva rețelelor ilegale care sprijina FDLR (Forțele Democratice pentru Eliberarea Rwandei), și un acord cu privire la urmărirea penală a liderilor săi, se poate întâmpla abia în 2015.

Afganistan

În Afganistan, Hamid Karzai a demisionat ca președinte, și Ashraf Ghani a fost proclamat ca succesor al său. Acesta este primul transfer de putere din istoria Afganistanului. 

Pentru asi îndeplini promisiunile electorale, cum ar fi consolidarea instituțiilor, urmărirea penală a corupților, echilibrul în executiv și un guvern descentralizat, Ghani a făcut un pact cu SUA pentru ca 12.000 trupe americane sa rămâna în Afganistan, care sa se confrunte cu talibanii, prin operațiuni de conducere si combatere a terorismului și instruirea forțelor locale.

Yemen
Yemen, o altă țară în care situația politică este departe de a reveni la normal în ultimii ani. 

Procesul de tranziție în țară nu a fost efectuat. 

Procesul politic a fost victima, in primul rand prin creșterea miscarii  șiite Houthi, care controleaza încă zone mari de teritoriu, inclusiv zonele de petrol, iar pe de altă parte este partidul de opoziție Al Islah, care este ramura din Yemen a Fraternitatii Islamice

Contradicții grave și lipsa de dialog între diferitele grupuri duce la instabilitate în aceasta țară.

Libia
Haosul și incertitudinea stapaneste în Libia. 

La trei ani după căderea lui Gaddafi, națiunea africană este împărțita și la un pas de război civil, unde două guverne se luptă pentru putere. 

Pe teren, armata și jihadiștii joaca un adevărat război. 

Pe de altă parte, sunt bogățiile de petrol a țării, care atrag diferite puteri străine.

Cand veti auzi de razboaie si de rascoale, sa nu va inspaimantati; pentru ca intai trebuie sa se intample aceste lucruri. Dar sfarsitul nu va fi indata." "Apoi", le-a zis El, "un neam se va scula impotriva altui neam, si o imparatie impotriva altei imparatii. Pe alocuri vor fi mari cutremure de pamant, foamete si ciume; vor fi aratari inspaimantatoare si semne mari in cer.(Luc.21:9-11)  Shalom Israel !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)

Conferința privind pacea și securitatea din Orientul Mijlociu

Conferința privind pacea și securitatea din Orientul Mijlociu Ceea ce unii ar considera imposibil se întâmplă în fața ochilor noștri: la...