Israel

Israel

luni, 19 ianuarie 2015

Israel lansează un atac preventiv împotriva unui tren pro-iranian în partea siriană a muntilor Golan

Israel lansează un atac preventiv împotriva unui tren pro-iranian in partea siriana a muntilor Golan
Elicopterele israeliene au atacat un tren al gruparii teroriste Hizballah-Iraniene, ca un avertisment de prevenire a atacurilor conduse de aceasta miscare in Muntii Golan.

Observatorii de inteligență libaneza și din Vest a conflictului sirian arată că, cele două rachete trase in acesta duminica - 18 ianuarie, de catre elicoptere israeliene, într-un convoi militar armat în Golan de partea siriană, au lovit un grup de inalti funcționari ai grupari Teroriste Iraniene și Hizballah, care călătoreau aproape de Quneitra-Siria. 

Hizballah a confirmat că șase persoane au fost ucise - trei dintre ele sunt proprii funcționari. Unul dintre acestia este declarat a fi fiul fostului terorist a mișcarii teroriste șiită, Mughniyeh Jihad, un șef militar, pe care Israel la ucis în 2008.

Grupul a fost într-un turneu pentru a inspecta o bază militara a Hizballah, care este poziționata in munti Golan la frontiera cu Israel, ca parte a implementării de rachete de suprafață siriene in apropiere de Quneitra. 

Acțiunea elicopterelor a fost destinata sa lase un avertisment Israelian dur pentru Iran, Damasc și Hizballah: Muntii Golan nu au  limite - în special Queneitra.

Aceasta a fost o avertizare prin canalele secrete din spatele frontului, emise la 5 iunie 2014, când un grup mic si bine antrenat al gruparii teroriste Hizballah, a ajuns in sectorul Quneitra, ca suport pentru trupele siriene care luptă cu rebeli. Israelul avertizeaza Hizballah prin observația că, dacă oamenii sai nu vor fi scosi din Golan, atunci vor fi atacati, si vor fi scosi din luptă în cel mai scurt timp.

Dar o situație nouă sa dezvoltat, spun sursele militare și de informații. Armata siriană este stimulata cu rachete sol-sol în Quneitra, ca o gama a armelor de distanta medie, numite Fatah-110s, fabricate de Iran. 

Chiar înainte ca armele sa fie trimise, pe 10 ianuarie, șeful Statului Major al Departamentului Sirian, generalul Ali Abdullah Ayoub, a sosit la fața locului însoțit de ofițeri ai Gărzilor Revoluționare din Iran în haine civile, cu înalți consilieri de comanda siriene a lui Bashar Assad de pe mai multe fronturi. Sosirea noilor rachete a urmat această vizită.

Acum două zile, Secretarul General al Hizballah, Hassan Nasrallah, a emis un avertisment că armata sa a fost înarmata cu aceleași rachete Fatah-110 iraniene din 2006. De asemenea, el a reiterat faptul că aceste arme pot atinge orice țintă de pe teritoriul Israelian.

Nasrallah, in aparenta sa referit la un punct de vedere ca ar fi mai bine ca aceleași "rachete" sa fie implantate în Muntii Golan, pentru o lansare mai ușoară și precisă împotriva Israelului. Ceea ce ei n-au spus este că, planul a fost pus in aplicare în Teheran, pentru ca rachetele sa fie atașate echipajelor de baterii de rachete Hizballah, bazate pe Muntii Golan și ca sa fie lansate spre Israel, prima dată din partea teritoriului Sirian.

Surse de informații au declarat că Jihad Mughniyeh, fiul fostului ofițer sef, de operare si fondator al aparatului militar Hizballah, Imad Mughniyeh, a planificat multe atacuri teroriste împotriva țintelor israeliene din Înălțimile Golan.

Juniorul Mughniyeh, a fost șeful unei "ample și profunde" rețea teroristă, sponsorizata de Iran. 

Acesta este suspectat că a planificat unele atacuri asupra Israelului, inclusiv atacurile cu rachete, infiltrare cu explozivi și rachete anti-tanc.

Potrivit unor surse de apărare, Mughniyeh a planificat încercarea de a face rău civililor israelieni și soldaților. "Jihad Mughniyeh a fost un terorist nemilos, care a creat o organizație teroristă foarte serioasa."

Cu toate acestea, Mughniyeh a fost cu siguranță unul dintre principali uciși în atacul aerian, în care au murit între șase și zece membri ai Hizballah. Printre cei morți a fost publicat si numele comandantului Iranian, Ali Reza al Tabatabai, colonel al Gărzilor Revoluționare Iraniene Radwan, din Liban. 

Această forță este considerată o unitate de operațiuni speciale, și este responsabila pentru atacurile planificate împotriva Israelului. Operațiuni din categoria : răpiri, atacuri prin tuneluri si ocupare de teritoriu.

Potrivit CNN în limba arabă, Mughniyeh,  25 ani, a fost pe urmele tatălui său și a primit o poziție înaltă în Hizballah.

Un oficial al opoziției siriene a arătat recent că, Jihad Mughniyeh a fost desemnat "comandant in zona Înălțimilor Golan" a Hizballah.

Tatăl său, Imad Mughniyeh, a murit după ce părăsea o celebrare la Ambasada Iranului din Damasc in februarie 2008. Teroristul a murit după detonarea unui exploziv puternic, după ce a intrat in autovehiculul parcat în apropiere. Moartea sa a fost atribuita serviciului secret Mossad. Shalom Israel !!!

Iranul confirmă moartea unui general ucis în Siria, el facea parte din Garda Revoluționară General, numele lui este Mohammed Ali Allah Dadi, victimă a atacului de duminica de pe partea siriană a Golan; Sursa AFP spune că șase militari iranieni, de asemenea au fost ucisi, aducând numarul mortilor la 12.

Numele celor 6 membri Hizballah uciși în atacul de duminica :  Jihad Mughniyeh 25 - Mohammed Issa 43 - Abbas Ibrahim Hijazi 36 - Mohammed Ali Hassan Abu Al-Hassan 30 - Razi Ali Dawi - 27  și Ali Hassan Ibrahim 22.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)

Conferința privind pacea și securitatea din Orientul Mijlociu

Conferința privind pacea și securitatea din Orientul Mijlociu Ceea ce unii ar considera imposibil se întâmplă în fața ochilor noștri: la...