Israel

Israel

duminică, 11 ianuarie 2015

"Franța fără evrei nu va mai fi Franța" a declarat prim-ministrul francez Manuel Valls

"Franța fără evrei nu va mai fi Franța"
Prim-ministrul francez Manuel Valls, a spus jurnalistului Jeffrey Goldberg de la "The Atlantic"  că "Franța nu ar fi Franța", în cazul în care evreii ar începe să fugă din țară în masă.


Franța, unde traiesc 650.000 de evrei - a doua cea mai mare comunitate de diaspora, după SUA - a registrat o migrare de 7.000 de evrei în Israel în 2014, pe fondul temerilor legate de creșterea antisemitismului. 

Șeful agenției evreiești, Natan Sharansky, a estimat înainte de tragicul fapt de la supermarketul cașer, ca aproximativ 10.000 de evrei vor veni în Israel in 2015 și 250.000 pentru urmatorii 20 de ani.

Valls a declarat că Republica Franceză a fost fondată pe drepturi egale acordate evreilor, și că această situație este amenințată de creșterea antisemitismului. "Există un nou antisemitism în Franța, avem un vechi antisemitism, și, evident, nu-l voi minimiza, și care vine de la extrema dreaptă, dar acest nou antisemitism provine din cartierele dure, de imigranți din Orientul Mijlociu și Africa de Nord, care s-au transformat intr-o mânie pentru Gaza, si care este un lucru foarte periculos. Israel și Palestina sunt doar un pretext. Ce are loc acum este ceva mult mai profund. "

Ultimul deceniu a cunoscut o serie de atacuri de o cruzime mare împotriva evreilor, inclusiv răpirea și uciderea brutală a lui Ilan Halimi în 2006 și  tot la o școală evreiască din Toulouse în 2012, in care au ucis patru evrei, inclusiv un rabin și trei copii.

În timpul verii, o serie de demonstrații anti-israeliene au devenit violente, inclusiv in unul unul în care închinătorii evrei au fost prinși în interiorul unei sinagogi. Shalom Israel !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)

Conferința privind pacea și securitatea din Orientul Mijlociu

Conferința privind pacea și securitatea din Orientul Mijlociu Ceea ce unii ar considera imposibil se întâmplă în fața ochilor noștri: la...