Israel

Israel

miercuri, 28 ianuarie 2015

Atac terorist combinat în nordul Israelului, în zona Har Dov și Metulla.

Atac terorist combinat în nordul Israelului, în zona Har Dov și Metulla. 
IDF a închis drumurile din zona pentru traficul civil, locuitorilor li sa ordonat în să rămână în casele lor. Teroriștii au deschis focul asupra vehiculelor IDF cu RPG-uri ... 2 masini IDF au luat foc.

Rapoartele arata că atacul inițial cu RPG-uri, a fost de a distrage atenția de la un atac suplimentar, printr-o încercare de a răpii soldați IDF (care se pare ca a avut succes) .

Numărul de răniți în timpul atacului Hizballah se ridică la 7 persoane, inclusiv soldați IDF, ei au fost evacuați spre centrul medical Ziv din Safed, după ce au fost raniți de obuze trase din Liban, ei au suferit  leziuni medii.
Cap. Yochai Kalangel and Sgt. Dor Haim Nini
Cap. Yochai Kalangel, 25, and Sgt. Dor Haim Nini, 20,

Hizballah, in araba inseamna Partidul lui Allah, a revendicat atacul de azi, aplaudat de Hamas și cu indicii ca mai multe atacuri au sa vină.
Dor Nini
Dor Haim Nini 20

IDF sustine că a atacat mai multe obiective a Hizballah în interiorul Libanului. Hizballah continua sa tragă în Israel. Până în prezent, nici o racheta de mortier nu a lovit obiective civile, potrivit presei israeliene.

Purtatorul de cuvant al UNFIL, spune ca un pacificator spaniol a fost ucis în această dimineata la frontieră, Israelul a cerut UNFIL să nu-si abandoneze posturile.

In ciuda rapoartelor, Știrile libaneze au anuntat că un soldat IDF a fost răpit în atacul Hizballah asupra Israelului, in Nord.

IDF și IAF sunt la starea de alertă maxima.
Șeful Marelui Stat Major a solicitat o reuniune specială de urgenta, pentru a se discuta despre atacul din Liban, și răspunsul pe care al va lua Israelul.
.............................................


3 israelieni au fost răniți ușor de aruncători de pietre arabi, pe Muntele Măslinilor, linga un cimitir evreiesc din Ierusalim.  Shalom Israel  !!!(Surse: Times lui Israel și Ynet.)

Update.... 2 soldati israelieni morti si câțiva cu răni mai grave.

2 comentarii:

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)

Conferința privind pacea și securitatea din Orientul Mijlociu

Conferința privind pacea și securitatea din Orientul Mijlociu Ceea ce unii ar considera imposibil se întâmplă în fața ochilor noștri: la...