Propunerea unui stat palestinian prezentată la ONU

Propunerea unui stat palestinian prezentată la ONU
Proiectul preliminar prezentat de către Iordania pentru formarea unui stat palestinian a fost prezentat luni seara Consiliului de Securitate al ONU, menționând în special Ierusalimul de Est ca viitoarea capitala a statului palestinian. Propunerea susține ca "echitabilă" cerința de a stabili Ierusalimul de Est drept capitala palestiniană.

Statele Unite au declarat că nu vor vota în favoarea propunerii.

Proiectul de propunere de rezoluție include cerința ca Israelul să se retragă la granițele din 1967 într-o perioadă de maximum trei ani și a fost aprobat de mai multi ambasadori arabi la ONU.

Propunerea prevede necesitatea urgentă de a se realiza o asa zisă soluție de pace justă, durabilă și cuprinzătoare a conflictului israeliano-palestinian, și stabilește data de 31 decembrie 2017 ca sfârșitul  "ocupației israeliene."

Lucrarea propune un stat palestinian în granițele din 1967, cu Ierusalimul de Est capitală palestiniană și ca securitate prin prezența unei terțe părti .

Alte detalii ale propunerii numără sfârșitul barierelor și construcția de așezări.

Propunerea a fost prezentată de către Iordania, dar cu nici o dată prevazută pentru vot.

Statele Unite ale Americii au declarat, afirmând că această nouă propunere "nu este ceva ce ar trebui să fie sprijinită, dealtfel și alte țări ăsi arată aceeași preocupare."

Potrivit americanilor, această propunere nu ia în considerare nevoile Israelului legate de problemele de securitate.

Prim-ministrul Israelului a declarat că va respinge propunerea, adăugând că se așteaptă ca membri responsabili ai comunității internaționale să se opună ferm rezoluției, pentru că Israelul are nevoie întotdeauna de negocieri directe și nu de condiții impuse. Shalom Israel !!!

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)