Matematica Scripturala a lui Yahweh

Adunare
130 + 800 = 930 Ani
3. La varsta de o suta treizeci de ani, Adam a nascut un fiu dupa chipul si asemanarea lui si i-a pus numele Set.
4. Dupa nasterea lui Set, Adam a trait opt sute de ani; si a nascut fii si fiice.
5. Toate zilele pe care le-a trait Adam au fost de noua sute treizeci de ani; apoi a murit. (Gen.5:3-5)

Inmultire

1 Rubla (Statir)=4 Drahme.Impozitul pe persoana era 2 Drahme
2Drahme  x 2 (Petru si Yahshua) =4 Drahme =1 Rubla(Statir) 
 vei gasi in ea o rubla pe care ia-o si da-le-o lor, pentru Mine si pentru tine 

Cand au ajuns in Capernaum, cei ce strangeau darea pentru Templu au venit la Petru si i-au zis: "Invatatorul vostru nu plateste darea?" "Ba da", a zis Petru. Si, cand a intrat in casa, Isus i-a luat inainte si i-a zis: "Ce crezi, Simone? Imparatii pamantului de la cine iau dari sau biruri? De la fiii lor sau de la straini?" Petru I-a raspuns: "De la straini." Si Yahshua i-a zis: "Asadar, fiii sunt scutiti. Dar, ca sa nu-i facem sa pacatuiasca, du-te la mare, arunca undita si trage afara pestele care va veni intai; deschide-i gura si vei gasi in ea o rubla pe care ia-o si da-le-o lor, pentru Mine si pentru tine." (Mat.17:24-27)

Scadere

Anul 11 - Anul 4 = 7 Ani (In timp de sapte ani a zidit-o Solomon)

 In anul al patrulea, in luna Ziv, s-au pus temeliile Casei lui YaHWeH; si in anul al unsprezecelea, in luna Bul, care este a opta luna, Casa a fost ispravita in toate partile ei si asa cum trebuia sa fie. In timp de sapte ani a zidit-o Solomon. (1Reg.16:37,38)

Impartire

Ca sa dai cincime sau zeciuiala (a zecea parte) trebuia sa sti sa imparti

Daca este vorba insa de un dobitoc necurat, sa-l rascumpere cu pretul pretuit de tine, mai adaugand inca o cincime; daca nu este rascumparat, sa fie vandut dupa pretuirea ta. Orice zeciuiala din cirezi si din turme, din tot ce trece sub toiag, sa fie o zeciuiala inchinata lui YaHWeH. (Lev.27:27,32)

Biblia contine peste 100 versete de Matematica Biblica, Iata cateva :
Iata cum s-o faci: corabia sa aiba trei sute de coti in lungime, cincizeci de coti in latime si treizeci de coti in inaltime. (Fac.6:15)

Sa faca un chivot de lemn de salcam; lungimea lui sa fie de doi coti si jumatate, latimea de un cot si jumatate, si inaltimea de un cot si jumatate(Exod.25:10)

Iata pe ce temelii a zidit Solomon Casa lui YaHWeH: Lungimea, in coti de masura cea veche a cotilor, era de saizeci de coti, iar latimea, de douazeci de coti(2Cron.3:3)

Altarul sa-l faci din lemn de salcam; lungimea lui sa fie de cinci coti, si latimea lui de cinci coti. Altarul sa fie in patru colturi, si inaltimea lui sa fie de cinci coti(Exod.27:1)

Curtea Cortului s-o faci astfel: Inspre partea de miazazi, pentru alcatuirea curtii, sa fie niste panze de in subtire rasucit, pe o lungime de o suta de coti pentru aceasta intai latura, (Exod.27:9)

Inceputul intelepciunii este frica de YaHWeH; si stiinta sfintilor este priceperea. (Prov.9:10)

Increde-te in YaHWeH din toata inima ta si nu te bizui pe intelepciunea ta(Prov.3:5)   Shalom  Israel!!!

Comentarii

  1. Am citit o dată ceva de genul că fiecare patriarh are scris în numele său chiar durata sa de viață. Atunci nu m-a interesat acest subiect, dar știți dumneavoastră ceva de acest subiect?

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)