Israel

Israel

vineri, 28 noiembrie 2014

Mega operațiune israeliană de demontare a celulelor HAMAS

Teroristi Hamas
Mega operațiune israeliană de demontare a celulelor HAMAS, care au preparat atacuri de amploare în Israel, INCLUSIV într-un mare stadion de fotbal.

Agenția Israeliana de Securitate, Shin Bet, împreună cu forțele armate israeliene au demontat o vasta rețea transnațională de teroriști ai Hamas, care se pregăteau să efectueze o serie de atacuri mortale împotriva cetățenilor israelieni.

Ieri a fost prezentată publicului toată structura și planificarea grupului terorist Hamas, care a avut ca obiectiv principal stadionul de fotbal Teddy din Ierusalim, linia de metrou ușor din capitala, explozii cu bombe in automobile, răpiri de israelieni în Iudeea, Samaria și în străinătate.

Potrivit Shin Bet, centrul principal al operațiunilor a fost localizat în sediul Hamas din Turcia. Au avut si alte obiective la care teroriștii doreau să ajungă, cum ar fi infiltrarea în comunitățile israeliene, atacuri cu focuri de armă și atentate împotriva unor ținte militare și zone cu trafic rutier în Iudeea și Samaria, stabilirea de celule teroriste în țara vecină Iordania, si efectuarea de atacuri prin infiltrare în Israel.

Acest plan, descoperit în septembrie 2014, a implicat o adunatura de mai multe celule teroriste în Iudeea și Samaria, precum și formarea membrilor Hamas în străinătate.

Mai mult de 30 de membri Hamas operaționali au fost prinsi de Shin Bet, care le-a confiscat două pistoale M-16, muniții și echipamente pentru fabricarea de bombe.

Primul atac a fost făcut pe 31 august 2014, cu punerea în aplicare a două explozi în "Cisiordania" (Samaria), care din fericire nu au provocat victime.

Al doilea atac a avut drept scop personalul israelian implicat în situații de urgență, dar nu au fost atinse obiectivele urmărite de teroriști palestinieni.

Imediat după acest atac, Shin Bet a arestat zeci de suspecți și a constatat că unii dintre ei s-au alăturat Hamas în Iordania inca din 2012.

"Ei au primit instruire militară si le au fost încredințate diferite misiuni. La începutul anului 2014 (băieții răi) si au început activitatea în teritoriul israelian, care a inclus întâlniri operaționale, pregătirea infrastructurii teroriste și colectarea de informații privind obiectivele "- a declarat un purtător de cuvânt al Shin Bet.

Formarea tinerilor - cea mai mare parte studenți - a fost supravegheată la baza Hamas din Turcia, efectul operatiunilor în Iordania, Turcia, Siria și Fâșia Gaza.

La sfârșitul de formare, recrutii s-au alăturat mai multor planuri pentru atacuri teroriste, în urma liniile directoare stabilite de reprezentanții lor în Turcia.

Totă această rețea a fost demontata de Shin Bet, atunci cand  a fost dejucat un atac Hamas condus de comandantul grupului terorist din Ramallah, Riad Nasser, însă a fost reținut. Planul a fost de asemenea, coordonat de la sediul Hamas din Turcia, grupul terorist a canalizat un milion de shekeli catre aceasta rețea, din care au cumpărat unele arme înainte de a fi prinsi de Shin Bet.

Una dintre așteptările bandiților palestinieni a fost de a schimba centrul atenției al Hamasului din Fâșia Gaza, trăgând Israelul să se răzbune pe Iudeea și Samaria, ceea ce ducea la prăbușirea totală a Autorității Palestiniene. Acest lucru a fost un obiectiv major al Hamas.

Prim-ministrul Netanyahu a apreciat munca facuta de Shin Bet pentru desființarea acestor planuri teroriste, spunând că dacă nu ar fi avut succes, ar fi facut un număr mare de victime din Israel.

"Aceasta este o operațiune care a fost operata cu succes, dar sunt mult mai multe care rămân secrete" - a informat Netanyahu - "Aceste activități sunt împotriva teroriștilor și împotriva Hamas, care contestă existența ca stat-națiune, Israelul și evreii în general. "Shalom Israel !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)

HalleluYah

HalleluYah Care este originea, însemnătatea şi sensul acestui cuvânt foarte bine cunoscut? HalleluYah este un cuvânt pur ebraic, dar ...