Minciunile lui Martin Luther și ura împotriva Evreilor

Viziunea Părintelui Creștinismului Modern despre Evrei
Dr. Martin Luther (1483-1546) este sămânța Bisericii moderne creștine. Martin Luther a inițiat Reforma protestantă (de protest) și a divizat pentru totdeauna creștinismul de la catolicism. 

Mai jos sunt cateva citate a fondatorului creștinismului protestant, Martin Luther, care arată erezia colosală in care traia. El a predat ideia de : ( Odata Salvat) Salvat pentru veșnicie (poți face orice păcat)

    ... Trebuie să comiți un păcat  adevărat și nu un păcat fictiv. DOMNUL nu salvează pe oameni care sunt numai păcătoși fictivi.

    - Martin Luther august 1521

    Fii un păcătos și păcatuiește cu îndrăzneală, dar crede și  bucură-te în Christ și fi cu mai multă îndrăzneală pentru că el este victorios asupra păcatului, morții și a lumii. Atâta timp cât suntem aici, în această lume trebuie să păcatuim. Această viață nu este o locuință a dreptății.

    - Martin Luther august 1521

    Nici un păcat nu ne va separa de miel, chiar dacă am comite adulter și crimă de o mie de ori pe zi.

    - Martin Luther august 1521

    Ori de câte ori diavolul te hărțuiește, cauta compania oamenilor sau bea mai mult, sau glumește si spune prosti, sau fă un alt lucru vesel. Uneori, trebuie să bem mai mult,  Acest sport, ne recrează. Chiar păcatueiște un pic în ciuda diavolului, astfel încât să putem lăsa un mic loc pentru el cînd tulbură conștiința noastră cu fleacuri. Suntem cuceriți de el, dacă nu vom încerca a păcătui conștient. Așa că atunci când diavolul va spune să nu bei, răspunde-i voi bea, și voi bea în mod liber, doar pentru ca tu să-mi spui să nu beau.

    - Martin Luther august 1521

    Impunerea neprihănirii cînd avem nevoie foarte mult de ea, pentru că suntem departe de a fi perfecți. Atâta timp cât avem acest corp, păcatul va locui în trupul nostru. Apoi, de asemenea, ne conduce, uneori, sîntem la distanță de spiritul sfânt; cădem în păcat, ca Petru, David, și alți oameni sfinți. Cu toate acestea, am putea mereu recurge la acest fapt, că păcatele noastre sunt acoperite, și că DOMNUL nu îl va pune la sarcina noastră. Păcatul nu este împotriva noastră (ținut în seamă) de dragul lui Christ.

    - Martin Luther august 1521

    păcatul tău nu te poate arunca în iad

    - Martin Luther august 1521

    Nici un păcat nu mă poate afecta

    - Martin Luther august 1521

Martin Luther a fost un negustor, un om al iadului (Matei 5:22), un om blestemat, care îi ura pe evrei (Numeri 24:9). Evident, marele patriarh creștin, Martin Luther, nu a citit Romani-11. Martin Luther a scris despre așa-numita rasa superioară (naibii), a respins Shabbatarieni, în cartea sa Împotriva Sabbatarians  din 1538 și din nou în 1543 în cartea : Despre evrei și minciunile lor

Mai jos sunt citate din cartea scrisă în 1543 a lui Martin Luther, cartea numită : Despre evrei și minciunile lor.

     - Martin Luther - Introducere

    Am făcut scrierea aceasta despre Evrei  pentru că sunt împotriva lor. Dar din moment ce am aflat că acești oameni blestemați, nu mai încetează în a ademeni chiar și pe noi, creștinii. Am publicat această carte mică, așa că m-am opus lor și sunt printre cei care s-au opus astfel activități otrăvitoare a evreilor. Eu sunt cel care ia avertizat pe creștini să fie în gardă împotriva lor. N-aș fi crezut că un creștin ar putea fi păcălit de către evreii din exil, și nenorocirea aceasta să cadă asupra lor. Cu toate acestea, diavolul este Dumnezeul lumii, și ori de câte ori cuvântul DOMNULUI este absent el are o sarcină ușoară, nu numai cu cel slab, dar de asemenea, cu cel puternic. Fie ca DOMNUL să ne ajute. Amin.

    - Martin Luther despre evrei 

    El nu i-a mai numit copii ai lui Avraam, ci pui de vipere [Mat. 3,7].  Domnul nostru, de asemenea, îi  numește  pui de vipere, de asemenea și în Ioan 8 [39,44] afirmă : Dacă ați fi fiii lui Avraam ați face ceea ce a făcut Avraam .... Voi aveți de tată pe diavolul. A fost intolerabil pentru Evrei, ca să audă că ei erau fii a lui Avraam.

    - Martin Luther despre evrei 

    Prin urmare, evreii sunt orbiți cu adevărat, sunt nebuni cu adevărat și sunt și proști ...

     - Martin Luther despre evrei 

    Acum, aceste persoane mizerabile, oarbe, și fără sens.

     - Martin Luther despre evrei 

    Orbirea lor ... și aroganța sunt la fel de solide ca un munte de fier.

     - Martin Luther despre evrei 

    Învață de la aceasta, dragă creștine, ceea ce faci, dacă le vei  permite evreilor orbiți la adevăr să inducă în eroare o persoană ca tine. Atunci se va aplica zicala cu adevărat, Când un om orb conduce un orb, amândoi vor cădea în groapă [Luka 6,39]. Nu poți învăța nimic de la ei, cu excepția modul de a înțelege greșit poruncile divine ...

    - Martin Luther despre evrei 

    Prin urmare, să fi în gardă împotriva evreilor, știind că ori de câte ori vei merge în sinagogile lor, acolo nu este nimic de găsit, dar o groapa de draci, în care doar propria glorie, vanitate, minciună, blasfemie, și defăimarea DOMNULUI și a oamenilor sunt practicate. Mai rău, au intenți rele și ochii îndreptați spre a face răul.

    - Martin Luther despre evrei 

    Mai mult decât atât, evreii sunt un nimic, hoți și tâlhari care mananca zilnic cu îmbuibare și poartă felul lor de îmbrăcăminte. N-au nimic care să nu fi fost furat și de furat, bineințeles de la noi prin intermediul cămătăriei lor blestemate. Astfel, ei trăiesc de la o zi la alta, furînd împreună cu soția și copilul lor trăiesc din furat și din jaf, bandiți și tâlhari, în cea mai mare parte nu vreau să se pună în siguranța pocăinței.

     - Martin Luther despre evrei 

    Cu toate acestea, Evreii au dobândit o măiestrie perfectă a artei de a minți, apoi să se arate atât de neîndemânatici și inepți cu oricine, doar un pic atenție și se poate detecta cu ușurință minciuna lor. Dar, pentru noi, creștinii, ei vor sta ca un exemplu înfricoșător al mâniei DOMNULUI.

     - Martin Luther despre evrei 

    Dacă aș fi avut să resping toate celelalte articole ale credinței evreiești, aș fi obligat să scriu împotriva lor la fel de mult și atât timp cât timp le-au folosit pentru inventarea minciunile lor - care sunt de mai mult de două mii de ani.

    - Martin Luther despre evrei 

    ... Christ și cuvântul său poate fi cu greu recunoscut, din cauza dăunătorilor acestora și o mare de ordonanțe umane. Cu toate acestea, lăsații, avem prin acestea suficiente dovezi pentru moment pentru  minciunile lor împotriva doctrinei sau a credinței.

     - Martin Luther despre evrei 

    Nu ți-am spus mai devreme că un evreu este o astfel de bijuterie nobilă, prețios pentru DOMNUL și toți îngerii, dansează atunci când îi vânturi (ironic).

   - Martin Luther despre evrei 

    Din păcate, acesta nu poate fi nimic, dar mânia teribilă a DOMNULUI, care permite oricui să se scufunde în abisul aroganței, astfel: drăcesc, josnicie infernala, nebunie, invidie, și rău. Daca aș fi fost să mă răzbun pe diavolul însuși, ar trebui să fiu în imposibilitatea de a-i dori răul, și astfel nenorocirea și mânia DOMNULUI care nu-i poate suferi pe evreii. Convingător este faptul că le place să mintă și să hulească atât de monstruos, fără mustrări de conștință. Oricum, ei au răsplata lor de la DOMNUL, pe care-l mint  in mod constant prin neascultarea lor.

    - Martin Luther despre evrei 

    Dar ...  trebue să-i scoatem pentru totdeauna din această țară. Pentru-că, după cum am auzit, mânia DOMNULUI este atât de intensă peste ei, încât nici mila nici blîndețea lui nu-i va ținea. Decît numai pentru a le face mai rău și mai rău, în timp ce cu mila nu-i vei putea reforma pe ei, dar nici măcar pentru puțin. De aceea, în orice caz, departează-te de ei!

    - Martin Luther despre evrei 

    Dar mai pe sus suntem vinovați că îi lăsăm să se îmbogățească pe sudoarea și sângele nostru, în timp ce noi rămânem săraci și ei astfel ne sug de maduva din oase noastre.

     - Martin Luther despre evrei 

    Acum, dragi lorzi și aceia dintre voi care au evrei sub conducerea lor. - sfatul meu este, dumneavoastră găsiți cea mai bună consiliere, și scăpați de povara de nesuportat, de Evreii aceștia demonici, ca nu cumva să devenim părtași lor și vinovați înaintea DOMNULUI, în minciuni, blasfemie, defăimare, și blestemele la care evreii nebuni se dedau la astfel de nelegiuiri în mod liber și fără motiv împotriva persoanei Domnului nostru Isus Christ, Și această mamă dragă, la care toată creștinătatea, și autoritatea, noastră înșine este subminată. Să nu le acordați nici-o protecție, și nici o condiție de siguranță-un comportament, sau comuniune cu noi creștinii... Cu acest sfat eu ca credincios vă avertizez și prin aceasta doresc să-mi  curățesc conștiința mea de creștin, denunțînd acești Evrei nerușinați. 

PS. Acestea au fost declaratiile facute de Antisemitul Crestin, Martin Luther, care foloseste Scriptura pentru a starni ura impotriva evreilor, si care ura este preluata de multi lideri crestini, prin care incita la violenta si antisemitism...

Comentarii

  1. Si totusi a tradus biblia ,a schimbat fata Europei ,a lovit crunt in Banca Biserici Cotilice .Numai Elohim poate judeca cu nepartinire .

    RăspundețiȘtergere
  2. A tradus Biblia?...Care versiunie?...King James? Aceasta a fost pusă sub tipar în 1611 de Biserica Anglicană...care nu prea era în amor cu învățătura lui Luter. Dar oricum tot sînt frați- fie Catolic fie protestant ori neo-protestant toți sînt CREȘTINI și prin definiție Păgîni. Catolicii ori Protestanți toți se închină la aceiași DUMNEZEI= IDOLI=DRACI, toți sînt triniterieni au aceiași ANAFURĂ pe care o numesc (Pesach) Paști, același nume de botez(Tatăl, Fiul, DS) Aceiași (sfîntă) DUMINECĂ...și cînd MOR toți se duc în RAI...și încă o dată toți sînt CREȘTINI cred într-un FALS Mîntuitor Numit ISUS, care nu vor să audă de Adevăeatul Mașia născut EVREU pe adevăratul Lui nume ceresc Yașua

    RăspundețiȘtergere
  3. Încă unul la care încă nu ia căzut mahrama ...
    Doamne fie mila ta peste Silvanyah !

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)