Israel

Israel

sâmbătă, 2 august 2014

Reacția Uniunii Europene față de Hamas este absolut rușinoasă

Reacția  Uniunii Europene față de Hamas este absolut  rușinoasă
Anti-Defamation League a lăudat Statele Unite, Organizația Națiunilor Unite și Canada pentru condamnarea emisă împotriva Hamas în urma răpirii locotenentului  Hadar Goldin de 23 ani, din Kfar Saba, si uciderea a doi soldati israelieni, deasemenea a remarcat faptul că tăcerea Europeana pe aceasta tema este "asurzitoare".

Cei doi soldați uciși în incident au fost identificati ca fiind : Banaya Sarel, 26 ani, din Kiryat Arba, și Sergent major Gidoni Liel, 20 ani, din Ierusalim, din Brigada Givati​​.

Reprezentanta Uniunii Europene (UE) în Israel, a emis o declarație plângându-se de incalcarea armistițiului de 72 de ore; dar foarte semnificativ sa abținut de a menționa atacul Hamas de lângă Rafah, la mai puțin de două ore de la intrarea în vigoare a armistițiului.

" Reacția  Uniunii Europene față de Hamas este absolut rușinoasă", a declarat ADL. "UE nu da nici o vina pe Hamas pentru încălcarea armistițiului, care a omorât doi soldați israelieni și a răpit un altul, în timpul încetării focului, UE nu a menționat nimic de Hamas, și astfel dă frâu liber Hamasului de asi aplica metodele teroriste, in schimb face apel la ambele părți să continue încetarea focului, ca si cum nu s-ar fi întâmplat nimic. "

"Conducerea SUA se manifestă fata de brutalitatea Hamasului, si în cele din urmă, pentru a proteja vieți omenești și a apăra normele și standardele internaționale care sunt ignorate în esență de natura vicioasa a Hamas, și care este hotărât de a extinde această confruntare."

Președintele Barack Obama a cerut Hamas să elibereze necondiționat pe locotenentul Hadar Goldin, capturat de Hamas in timpul de încetare a focului în Gaza.

"Am fost foarte clar în toată această criză: Israelul are dreptul să se apere." a declarat Președintele Barack Obama.

Președintele a subliniat că "nici o țară nu poate tolera ploaia de rachete asupra orașelor lor. Nici o tara nu poate tolera ca în teritoriul său sa fie săpate tuneluri pentru a fi utilizate în scopul de a lansa atacuri teroriste."

Dar Obama a mai spus că majorarea victimelor în rândul civililor din Gaza reprezintă o problemă serioasă. "Am fost, de asemenea clar că civilii nevinovați din Gaza, sunt prinsi la mijloc, este nevoie  de o încetare a focului, pentru a se putea opri uciderea, și să se asigure că civilii palestinieni nu sunt uciși."

Joi, cinci soldați israelieni au fost uciși într-un atac cu mortiere palestiniene în Consiliul Regional Eshkol, la granița cu Gaza.

Soldații căzuți au fost identificati : Sergent major (Res.) Daniel Marash, 22 ani, din Rishon Letzion, Capitan Omri Tal, 22 ani, din Yehud, Sergent major Shay Kushnir, 20 ani, din Kiryat Motzkin , sergent Noam Rosenthal, 20 ani, din Meitar, și căpitanul (Res.) Liran Adir (Edry) 31 ani, din Ezuz.

Numărul total de soldați uciși de la începutul operațiunii Marja Protectoare, din 8 iulie, sa ridicat la 63. Shalom Israel !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)

Conferința privind pacea și securitatea din Orientul Mijlociu

Conferința privind pacea și securitatea din Orientul Mijlociu Ceea ce unii ar considera imposibil se întâmplă în fața ochilor noștri: la...